ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Γιακουμάκης: Το ανεπανάληπτο επίτευγμα που πέτυχε στο Μεξικό

Γιακουμάκης: Το ανεπανάληπτο επίτευγμα που πέτυχε στο Μεξικό
INTIME SPORTS

Ο Γιώργος Γιακουμάκης έγινε ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστής που έχει παραβιάσει τα αντίπαλα δίχτυα σε 6 διαφορετικά πρωταθλήματα πρώτης κατηγορίας έπειτα από το τέρμα που σημείωσε με τη φανέλα της Κρους Ασούλ.

Ο Γιώργος Γιακουμάκης συνέχισε τις υψηλές πτήσεις σε επίπεδο σκοραρίσματος με την νέα του ομάδα, την Κρους Ασούλ σημειώνοντας τα δύο πρώτα του τέρματα στο μεξικανικό πρωτάθλημα. Πέρα όμως από το αγωνιστικό όφελος για την ομάδα και την προσωπική ικανοποίηση του παίκτη, το πρώτο τέρμα του Έλληνα επιθετικού διαθέτει και μία άλλη ιδιαίτερη σημασία.

Συγκεκριμένα, όπως εντοπίζει το Soccerbase, ο Γιακουμάκης, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με τον νέο του σύλλογο, αποτελεί πλέον τον μοναδικό Έλληνα παίκτη που έχει σκοράρει σε έξι διαφορετικά πρωταθλήματα πρώτης κατηγορίας, ξεπερνώντας με αυτόν τον τρόπο τους Κώστα Μήτρογλου και Απόστολο Γιάννου, οι οποίοι μετρούν αμφότεροι ένα πρωτάθλημα λιγότερο.

Να σημειωθεί πως 25χρονος φορ έχει πετύχει τέρματα σε κάθε πρωτάθλημα που έχει αγωνιστεί, δηλαδή στο ελληνικό, πολωνικό, ολλανδικό, σκωτσέζικο, αμερικανικό και μεξικανικό πρωτάθλημα.

Παρακάτω παρατίθενται τα στατιστικά του Γιώργου Γιακουμάκη σε κάθε πρωτάθλημα πρώτης κατηγορίας.

  • Stoiximan Super League: 17 τέρματα από τα οποία τα 14 τα πέτυχε με τη φανέλα του Πλατανιά. Τα υπόλοιπα σημειώθηκαν με τον ΟΦΗ (2) και με την ΑΕΚ (1).
  • πολωνικό πρωτάθλημα: Γκόρνικ (3)
  • ολλανδικό πρωτάθλημα: Φένλο (26)
  • σκωτσέζικο πρωτάθλημα: Σέλτικ (19)
  • αμερικανικό πρωτάθλημα: Ατλάντα (24)
  • μεξικανικό πρωτάθλημα: Κρους Ασούλ (2)
TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ