ΛΑΜΙΝ ΓΙΑΜΑΛ

Γιαμάλ: "Κανείς δεν ενοχλείται από τη σύγκριση με τον καλύτερο παίκτη στην ιστορία"

Spain's Lamine Yamal, left. Challenges for the ball with Cyprus's Nicholas Yoannou during an Euro 2024 group A qualifying soccer match between Cyprus and Spain, at the Alphamega Stadium stadium in Limassol, Cyprus, Thursday, Nov. 16, 2023. (AP Photo/Petros Karadjias)
Ο Λαμίν Γιαμάλ @ 2023 PETROS KARADJAS / AP IMAGES

Οι συγκρίσεις ανάμεσα στον Λιονέλ Μέσι και τον Λαμίν Γιαμάλ διαδέχονται η μία την άλλη, με τον νεαρό εξτρέμ της Ρόχα να παίρνει θέση επί του θέματος, αναγνωρίζοντας παράλληλα τη βοήθεια του Τσάβι, χάρις στην οποία ο Ισπανός κατάφερε να αναδειχθεί.

Ο Λαμίν Γιαμάλ αναφέρθηκε στις συγκρίσεις των τελευταίων ημερών μεταξύ εκείνου και του Λιονέλ Μέσι, ενώ επίσης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον πρώην προπονητή του Τσάβι για τον οποίο αισθάνεται ευγνώμων για τις ευκαιρίες και την βοήθεια που του παρείχε στο ξεκίνημά του με την ανδρική ομάδα της Μπαρτσελόνα.

Με αφορμή τις viral φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες μέρες με εκείνον ως μωρό δίπλα στον Μέσι, ο ίδιος δήλωσε: "Δεν έχω μιλήσει ποτέ μαζί του (Μέσι). Τη στιγμή της φωτογραφίας δεν γνώριζα ότι ήμουν με τον Μέσι, προφανώς. Ο πρώτος που μου την έδειξε ήταν ο πατέρας μου, αλλά δεν την αναδείξαμε ποτέ γιατί δεν θέλαμε τις συγκρίσεις ανάμεσα στον Λέο και εμένα. Κανείς δεν ενοχλείται από τη σύγκριση με τον καλύτερο παίκτη στην ιστορία. Αλλά αυτά είναι πράγματα που το απομακρύνουν γιατί ποτέ δεν θα γίνεις σαν κι αυτόν", δήλωσε ο 16χρονος διεθνής.

Ο Λαμίν Γιαμάλ ευχαρίστησε επίσης τον Τσάβι για την εμπιστοσύνη που του έδειξε προσφέροντάς του την ευκαιρία να κάνει ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα, μία απόφαση που έμελλε να είναι καθοριστική για την πρώιμη πορεία του ως ποδοσφαιριστής.

"Ο προπονητής που είχε τη μεγαλύτερη επίδραση σε μένα ήταν ο Τσάβι, ο οποίος ήταν αυτός που με έβαλε στην ελίτ και που πίστεψε σε μένα. Ήταν ο πρώτος, αυτός που με έκανε ντεμπούτο εναντίον της Μπέτις. Μου έδωσε αυτοπεποίθηση και με έκανε να παίρνω λεπτά συμμετοχής", δήλωσε ο Γιαμάλ.

Τέλος, σε ερώτηση σχετικά με την πιθανότητα να συνυπάρξει στο μέλλον με τον Νίκο Γουίλιαμς στη Μπαρτσελόνα ο ίδιος απάντησε για άλλη μία φορά πως επιθυμεί αυτό το σενάριο να πραγματοποιηθεί. Αξίζει να αναφερθεί, πως αυτή η απάντηση δόθηκε την ώρα που τα δημοσιεύματα αναφορικά με το μέλλον του παίκτη της Αθλέτικ Μπιλμπάο ολοένα και περισσότερο τον συνδέουν με τους "Μπλαουγκράνα", ενισχύοντας την αισιοδοξία των φιλάθλων του συλλόγου πως τα δύο επιθετικά "άκρα" της Ρόχα θα αγωνίζονται σύντομα στη Καταλονία.

TAGS ΛΑΜΙΝ ΓΙΑΜΑΛ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ