CHAMPIONS LEAGUE

Γιαμάλ: Ο θαυματουργός 17χρονος συνόδευσε με το παρθενικό του γκολ ένα ιστορικό ρεκόρ

Γιαμάλ: Ο θαυματουργός 17χρονος συνόδευσε με το παρθενικό του γκολ ένα ιστορικό ρεκόρ
Ο Λαμίν Γιαμάλ με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα @2024 AP IMAGES/JOAN MONFORT

Ο Λαμίν Γιαμάλ πέτυχε το παρθενικό του γκολ στο Champions League στην 11η συμμετοχή του, συνοδεύοντας με τον καλύτερο τρόπο ένα ιστορικό ρεκόρ.

Ο Λαμίν Γιαμάλ δεν βάζει φρένο στο ξέφρενο τελείωμα της περσινής σεζόν, συνεχίζοντας με τον ίδιο τρόπο και τη φετινή, στην οποία από ότι φαίνεται θα κουβαλήσει στις πλάτες τους εκτός από την εθνική Ισπανίας και την Μπαρτσελόνα (έχει ήδη τρία γκολ και τέσσερις ασίστ σε πέντε αγώνες στη La Liga).

Το παιδί-θαύμα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και κατά πολλούς τον διάδοχο του Λιονέλ Μέσι στους Μπλαουγκράνα πέτυχε το παρθενικό του γκολ στο Champions League στο ματς κόντρα στη Μονακό φέρνοντας στα ίσια το ματς (1-1).

Μάλιστα, αυτή ήταν η 11η συμμετοχή του ανήλικου εξτρέμ με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, ενώ έγινε και ο δεύτερος νεαρότερος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου πίσω μόνο από τον Ανσού Φάτι.

Ωστόσο, το εκπληκτικό είναι ότι ο Γιαμάλ ξεπέρασε τις 10 συμμετοχές στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση πριν συμπληρώσει καν το 18ο έτος της ζωής του, ένα επίτευγμα που τον τοποθετεί στην κορυφή της λίστας με τους teenagers που έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον 10 παρουσίες στο Champions League , αφήνοντας πίσω του τους: Τζουντ Μπέλιγχαμ, Γιούρι Τίλεμανς και Γουόρεν Ζαΐρ-Εμερί.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΑΜΙΝ ΓΙΑΜΑΛ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ