ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Γιάννινα-ΑΕΛ: 0-2

Γιάννινα-ΑΕΛ: 0-2
fg

Μετά από 22 χρόνια ή ΑΕΛ βρίσκεται στο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας όπου θα αντιμετωπίσει το Παναθηναϊκό

Ιστορική πρόκριση για την ΑΕΛ η οποία μετά από 22 χρόνια βρίσκεται και πάλι στο τελικό του κυπελλου Ελλάδας. Οι Λαρισαίοι ήταν για ένα ακόμη παιχνίδι ανώτεροι από το ΠΑΣ και πήραν μια δίκαιη πρόκριση.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Λάρισα (Γιώργος Δώνης): Κοτσόλης, Βενετίδης(46' Κατσιαρός), Νταμπίζας, Γκαλίτσιος, Φέρστερ, Βενέτης, Κλέιτον, Φωτάκης, Μπασιλά, Αλωνεύτης(67' Χατζηλιόντας), Κόσλεΐ (46' Γκούγκα).

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Παπακώστας): Καραβελίδης, Ντάσιος, Κούσας, Αντάντο, Ντεκάμπς, Κατερίνης, Μπελάι, Καζναφέρης, Γήτας(54' Τάτσης), Σαΐτιώτης, Τζάνης(70' Κοντογουλίδης).
Με μια ματιά
Εξ αρχής η πρόκριση για το ΠΑΣ Γιάννενα ήταν δύσκολη υπόθεση. Η Λάρισα ακόμη και με ήττα εως 1-0 έπαιρνε το εισητίριο για το τελικό.

Το ξεκίνημα του αγώνα μόνο ως εφιαλτικό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί για τα Γιάννενα. Μόλις στο τέταρτο λεπτό του αγώνα ο Αλωνεύτης εκμεταλεύθηκε την άμυνα του ΠΑΣ η οποία τον πρόδωσε σήμερα (εν αντιθέσει με τις προηγούμενες αναμετρήσεις του όπου ήταν το δυνατό του σημείο) σκοράροντας το πρώτο του γκολ δυσχερένοντας ακόμα περισσότερο την υπόθεση πρόκριση για τους γηπεδούχους.

Ο ΠΑΣ δεν κατάφερε να αντιδράσει σε καμία περίπτωση ενώ οι Λαρισαίοι κλείδωσαν το παιχνίδι στο 28'. Θύτης για άλλη μια φορά ο Αλωνεύτης ο οποίος μετά από σέντρα του Κλέιτον εξαπέλυσε ένα δυνατό πλασέ και διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του αλλά και τα δικά του.

To δεύτερο ημίχρονο

Χωρίς ρυθμό το δεύτερο ημίχρονο. Οι δυο ομάδες φάνηκαν να έχουν συμβιβαστεί με το αποτέλεσμα. Από τη μια οι παίκτες του ΠΑΣ αν και συνειδητοποίησαν ότι η πρόκριση είχε χαθεί συνέχισαν να πιέζουν να πετύχουν έστω ένα γκολ ενώ οι Λαρισαίοι έκαναν συντήρηση δυνάμεων μέχρι το τέλος του παιχνιδιού εν όψει της δύσκολης συνέχειας στο πρωτάθλημα αλλά και το μεγάλο τελικό του Κυπέλλου.

Οι μοναδικές καλές στιγμές για τη Λάρισα στο δεύτερο μέρος ήταν μια απευθείας εκτέλεση φάουλ του Αλωνεύτη που πέρασε μόλις άουτ αλλά και το δοκάρι από το Κλέιτον στο 76'. Από τη μεριά τους οι γηπεδούχοι με το Σαϊτιώτη έχασαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία τους στο 75' όταν ο Κοτσώλης σταμάτησε το σουτ του Σαϊτιώτη από το ύψος της μικρής περιοχής
Όλα τα λεφτά...
Ο κόσμος του ΠΑΣ Γιάννενα ο οποίος παρά την ήττα από τη Λάρισα δεν σταμάτησε να τραγουδάει υπέρ της ομάδας του
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Το μεμονωμένο επεισόδιο που έλαβε χώρα στο 40' όταν κάποιοι θερμοκέφαλοι άρχισαν να πετάνε αντικείμενα στον επόπτη. Επίσης το κακό δεύτερο ημίχρονο και από τις δυο ομάδες
To Live του αγώνα...
Η 11άδα των γηπεδούχων ΠΑΣ Γιάννινα
(Γιάννης Παπακώστας): Καραβελίδης, Ντάσιος, Κούσας, Αντάντο, Ντεκάμπς, Κατερίνης, Μπελάι, Καζναφέρης, Γήτας, Σαΐτιώτης, Τζάνης.
Η 11άδα των φιλοξενούμενων Λάρισα
(Γιώργος Δώνης): Κοτσόλης, Βενετίδης, Νταμπίζας, Γκαλίτσιος, Φέρστερ, Βενέτης, Κλέιτον, Φωτάκης, Μπασιλά, Αλωνεύτης, Κόσλεΐ.
1' Έναρξη αγώνα
1' Ευκαιρία ΠΑΣ Γιάννινα Σαΐτιώτης
Ύστερα από εκτέλση φάουλ ο Σαΐτιώτης παίρνει την κεφαλιά η μπάλα περνάει λιγο άουτ.
4' Γκολ Λάρισα Αλωνεύτης
Ο Κύπριος επιθετικός της Λάρισας εκμεταλεύεται το κενό στην άμυνα της ομάδας των Ιωαννίνων μπαίνει μέσα στην μεγάλη περιοχή και πλασάρει τον Καραβελίδη κάνοντας το 0-1 από πολύ νωρίς.
10' Σχόλιο
Ο ΠΑΣ μπήκε δυνατά στον αγώνα όμως το γρήγορο γκολ της Λάρισας έκοψε το ρυθμό των γηπεδούχων που πλέον χρεάζονται 4 γκολ.
23' Σχόλιο
Τίποτα το ιδιαίτερο στο παιχνίδι μέχρι στιγμής με τον ΠΑΣ να προσπαθεί να επιτεθεί και την Λάρισα όποτε βρίσκει την ευκαιρία να αντεπιτείθεται.
28' Γκολ Λάρισα Αλωνεύτης
Παράλληλη σέντρα από τα δεξιά του Κλέιτον ο Αλωνεύτης από το κέντρο της μικρής περιοχής κάνει το πλάσε διπλασιάζοντας τα προσωπικά του γκολ αλλά και της ομάδας του. Η Θεσσαλοί πλέον είναι και με τα δύο πόδια στον τελικό του Κυπέλλου.
40' Διακοπή αγώνα
Απαράδεκτα πράγματα για άλλη μια φορά στα Ελληνικά γήπεδα.Ένας απερίσκεπτος οπαδός των γηπεδούχων πέτξε ένα αντικείμενο που βρήκε τον βοηθό διαιτητή και ο Καλόπουλος διακόπτει για λίγα λεπτά τον αγώνα.
43' Σχόλιο
Ύστερα από διακοπή τριών λεπτών το παιχνίδι συνεχίζεται.
45' Δοκάρι Λάρισα Μπασιλά
Δυνατό σουτ από τον Μπασιλά έξω από την μεγάλη περιοχή η μπάλα τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Καραβελίδη.
45' Έναρξη καθυστερήσεων +3'
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
46' Αλλαγή παίκτη Λάρισα
Ο Κατσιαρός στην θέση του Στέλιου Βενετίδη
46' Αλλαγή παίκτη Λάρισα
Ο Γκούκας παίρνει την θέση του Κόσλει
50' Ευκαιρία Λάρισα Αλωνεύτης
Λίγο έλλειψε ο Αλωνεύτης να κάνει το χατ τρικ ύστερα από πολύ καλή εκτέλεση φάουλ όμως ο Καραβελίδης απέκρουσε ενστικτωδώς.
51' Κίτρινη κάρτα Λάρισα Φέρστερ
54' Αλλαγή παίκτη ΠΑΣ Γιάννινα
Ο Τάτσης παίρνει τη θέση του Γήττα.
55' Ευκαιρία ΠΑΣ Γιάννινα
Ο Ντάσιος βγάζει την σέντρα από τα δεξιά, ο Σαΐτιώτης όμως από την μικρή περιοχή δεν καταφέρνει να νικήσει τον Κοτσόλη.
57' Αλλαγή παίκτη ΠΑΣ Γιάννινα
Ο Σανχούρχο μπήκε στον αγώνα στην θέση του Καζναφέρη.
64' Κίτρινη κάρτα ΠΑΣ Γιάννινα Αντάντο
65' Σχόλιο
Το παιχνίδι είναι πλέον διαδικαστικού χαρακτήρα παρόλα αυτά οι γηπεδούχοι δεν το βάζουν κάτω και προσπαθούν να πετύχουν κάποιο γκολ.
67' Αλλαγή παίκτη Λάρισα
Ο Χατζηλιώντας στην θέση του μεγάλου πρωταγωνιστή Στάθη Αλωνεύτη
70' Αλλαγή παίκτη ΠΑΣ Γιάννινα
Ο Κοντογουλίδης μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο στην θέση του Τζάνη.
75' Ευκαιρία ΠΑΣ Γιάννινα Κούσας
Ο Σανχούρχο εκτελεί το φάουλ ο Κούσας παίρνει την κεφαλιά αλλά η μπάλα περνάει απογοητευτικά άουτ
76' Δοκάρι Λάρισα Κλέιτον
Πολύ όμορφες ντρίμπλες από τον Κλέιτον που μπαίνει μέσα στην μεγάλη περιοχή το σουτ του όμως χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι του Καραβελίδη.
77' Κίτρινη κάρτα Λάρισα Φωτάκης
82' Ευκαιρία Λάρισα Χατζηλιώτας
Όμορφο σουτ από τον Χατζηλιώτα ο Καραβελίδης όμως σώζει την ομάδα του από ένα τρίτο γκολ
83' Ευκαιρία Λάρισα
Πολύ δυνατό σουτ απο τα δεξιά της μεγάλης περιοχής από τον Γκαλίτσιο ο Καραβελίδης για άλλη μια φορά αποκρούει θεαματικά
88' Σχόλιο
Η Λάρισα ύστερα απο 22 χρονιά θα βρίσκεται και πάλι στο τελικό του κυπέλλου Ελλάδος με αντίπαλο τον Παναθηναΐκό.
90' Έναρξη καθυστερήσεων +3
91' Ευκαιρία ΠΑΣ Γιάννινα Σανχούρχο
Ο Σανχούρχο μπήκε στην μεγάλη περιοχή έκανε το σουτ ο Κοτσόλης όμως κράτησε το μηδέν στην εστία του.
93' Λήξη αγώνα












TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ