Η Άστον Βίλα κέρδισε επάξια με 3-0 την Γιούνγκ Μπόις, με την ομάδα της Premier League να χτυπά σε κάθε ευκαιρία που παρουσιαζόταν και τους Ελβετούς να αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του αγώνα.
Η αναμέτρηση ξεκίνησε με την Άστον Βίλα να μην πατάει πολύ καλά στο γήπεδο και αντ’ αυτού η Γιούνγκ Μπόις ήταν αυτή που φαινόταν πιο σίγουρη, ενώ επίσης εκείνη ήταν και η πρώτη που απείλησε σοβαρά, με τον Κόλει να κάνει ένα σουτ από τη γεμάτη περιοχή και τον Μαρτίνες να αποκρούει. Η απάντηση της Άστον Βίλα ήρθε στο 24′ όταν ο Μακγκί επιχείρησε ένα επικίνδυνο σου έξω από την περιοχή.
Από αυτό το σημείο και έπειτα, οι απόδοση των παικτών του Ουνάι Έμερι ανέβηκε αισθητά, ενώ συγχρόνως η απόδοση των Ελβετών έκανε το αντίθετο δρομολόγιο. Στο 27′ η Γιούνγκ Μπόις πλήρωσε αυτή την υποχώρηση. Ο Μακ Γκιν έκανε μία σέντρα ακριβείας στη περιοχή και ο Τίλιεμανς κινήθηκε προς την μπάλα και εκτέλεσε με ένα δυνατό σουτ, ανοίγοντας το σκορ για τα “σφυριά”.
Μάλιστα, έκτοτε το πόδι δεν βγήκε ποτέ από το γκάζι. Στο 38ο λεπτό, ο Αλί Καμαρά, έκανε αδιανόητο λάθος δίνοντας πάσα-δώρο στην Άστον Βίλα, η οποία πρέσαρε ψηλά. Ο Ράμσεϊ πήρε την μπάλα μετά την κακή συνεννόηση του Αλί με τον τερματοφύλακα και διπλασίασε τα τέρματα για τους “Βίλενς”. Σαν να μην έφτανε αυτό, δύο λεπτά πριν το ημίχρονο ο Γουότκινς πέτυχε ανενόχλητος μέσα στη μικρή περιοχή τρίτο τέρμα, το οποίος όμως ακυρώθηκε στη συνέχεια μετά από υπόδειξη του VAR, αφού διαπιστώθηκε ότι η μπάλα είχε βρει σε χέρι.
Στην επανάληψη, το παιχνίδι δεν είχε τον ίδιο ρυθμό, όμως οι ποδοσφαιριστές του Έμερι διαχειριζόντουσαν επαρκώς το υπέρ τους αποτέλεσμα. Η αγγλική ομάδα φλέρταρε και με τρίτο τέρμα, αφού η άμυνα των Ελβετών ήταν σε σύγχυση. Στο 79′ ο Ντουράν πέτυχε καταπληκτικό γκολ με ωραίο πλασέ, ωστόσο είχε υπάρξει χέρι στην αρχή της φάσης και ως εκ τούτου παρέμεινε το 2-0.
Στο 86, το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Αμαντού Ονάνα, ο οποίος έκανε ένα ευθύβολο μακρινό σουτ δίχως να αφήσει κανένα περιθώριο στον αντίπαλο τερματοφύλακα.
Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής
Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου
- Γιουνγκ Μπόις – Άστον Βίλα 3-0
- Γιουβέντους – Αϊντχόφεν 3-1 (21′ Γιλντίζ)
- Μίλαν – Λίβερπουλ
- Μπάγερν – Ντίναμο
- Ρεάλ – Στουτγκάδη
- Σπόρτινγκ – Λιλ
Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου
- 19:45 Σπάρτα – Ζάλτσμπουργκ
- 19:45 Μπολόνια – Σαχτάρ
- 22:00 Σέλτικ – Σλόβαν Μπρατισλάβας
- 22:00 Κλαμπ Μπριζ – Ντόρτμουντ
- 22:00 Μάντσεστερ Σίτι – Ίντερ
- 22:00 Παρί – Ζιρόνα
Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου
- 19:45 Φέγενορντ – Λεβερκούζεν
- 19:45 Ερυθρός Αστέρας – Μπενφίκα
- 22:00 Μονακό – Μπαρτσελόνα
- 22:00 Αταλάντα – Άρσεναλ
- 22:00 Ατλέτικο – Λειψία
- 22:00 Μπρεστ – Στουρμ Γκρατς
Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής
Τρίτη 1 Οκτωβρίου
- 19:45 Ζάλτσμπουργκ – Μπρεστ
- 19:45 Στουτγκάρδη – Σπάρτα Πράγας
- 22:00 Άρσεναλ – Παρί Σεν Ζερμέν
- 22:00 Λεβερκούζεν – Μίλαν
- 22:00 Ντόρτμουντ – Σέλτικ
- 22:00 Μπαρτσελόνα – Γιούγνκ Μπόις
- 22:00 Ίντερ – Ερυθρός Αστέρας
- 22:00 Αϊτχόφεν – Σπόρτινγκ
- 22:00 Σλόβαν Μπρατισλάβας – Μάντσεστερ Σίτι
Τετάρτη 2 Οκτωβρίου
- 19:45 Σαχτάρ – Αταλάντα
- 19:45 Ζιρόνα – Φέγενορντ
- 22:00 Άστον Βίλα – Μπάγερν
- 22:00 Ντίναμο – Μονακό
- 22:00 Λίβερπουλ – Μπολόνια
- 22:00 Λιλ – Ρεάλ
- 22:00 Λειψία – Γιουβέντους
- 22:00 Στουρμ Γκρατς – Κλαμπ Μπριζ
- 22:00 Μπενφίκα – Ατλέτικο