ΗΡΑΚΛΗΣ

Γιοβάνοβιτς: "Χρειάζεται μεγάλο κουράγιο"

Γιοβάνοβιτς: "Χρειάζεται μεγάλο κουράγιο"
Γιοβανοβιτς

Ο τεχνικός του Ηρακλή, Ιβάν Γιοβάνοβιτς, στη Συνέντευξη Τύπου, τόνισε πως η νίκη είναι μονόδρομος

Αρχικά για το παιχνίδι της Κυριακής με τον Ιωνικό ο κ. Γιοβάνοβιτς είπε: "Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την επίτευξη του στόχου που έχουμε θέσει. Έχουμε μπροστά μας ένα ακόμη σημαντικό παιχνίδι, το οποίο πρέπει να κερδίσουμε για να μείνουμε ζωντανοί. Αυτό που κρατάμε είναι η καρδιά, το πάθος, η θέληση που δείχνουμε, γιατί αν τα αφαιρέσουμε αυτά, η κατάσταση παραμένει πολύ δύσκολη, έστω και μετά τη νίκη που πετύχαμε επί του Αιγάλεω. Γιατί όλοι ξέρουμε ότι δεν έχουμε κάνει τίποτα παραπάνω από το να μείνουμε στη ζωή μέχρι και το επόμενο παιχνίδι. Ας μείνουμε προσγειωμένοι και ας είμαστε ρεαλιστές. Το μέλλον μας στην κατηγορία δυστυχώς δεν εξαρτάται μόνο από εμάς, καθώς είμαστε ακόμη πίσω και κυνηγάμε άλλες ομάδες για να διεκδικήσουμε την παραμονή μας".


"Διεκδικούμε ακόμα την παραμονή μας". Για τη νίκη επί του Αιγάλεω ο τεχνικός του Ηρακλή δήλωσε: "Αναμφισβήτητα η νίκη στο Αιγάλεω ήταν παρά πολύ σημαντική για πολλούς λόγους. Κυρίως για το ότι μας έδωσε την ευκαιρία να συνεχίσουμε να διεκδικούμε ακόμη την παραμονή μας. Εκτός από αυτό, αν δούμε και τον προηγούμενο αγώνα στην Κέρκυρα, δηλαδή ουσιαστικά αναμετρήσεις απέναντι σε δύο ομάδες που έχουν τον ίδιο στόχο με μας, ήμασταν στη μεγαλύτερη διάρκεια των παιχνιδιών καλύτεροι.

Νομίζω ότι θα μπορούσαμε και στην Κέρκυρα να κερδίσουμε. Αυτό παίζει μεγάλο ρόλο φυσικά ακόμη και στην αυτοπεποίθηση των ποδοσφαιριστών. Εδώ και δύο μήνες είμαστε σε πάρα πολύ δύσκολη θέση και χρειάζεται μεγάλο κουράγιο και προσπάθεια για να ανταποκριθούμε όπως περιμένουν όλοι στις υποχρεώσεις μας. Ο Ηρακλής είναι μία μεγάλη ομάδα και πρέπει όλοι μας να δίνουμε ότι μπορούμε κάθε Κυριακή, αλλά και στις προπονήσεις".




"Να έχουμε την απαιτούμενη σοβαρότητα"


Επανερχόμενος στο παιχνίδι της Κυριακής με τον Ιωνικό ο προπονητής του Ηρακλή στάθηκε στο γεγονός ότι ο αντίπαλος της ομάδας του έχει υποβιβαστεί στην Β΄ Εθνική τονίζοντας πως: "Στο προσεχές παιχνίδι με τον Ιωνικό θα τα δώσουμε όλα για τη νίκη, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι παίζουμε με έναν αντίπαλο που αποχαιρέτησε την κατηγορία. Παρατηρώντας την απόδοση της ομάδας αυτής μέχρι σήμερα, έχω να πω ότι η βαθμολογική θέση που έχει δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα που παρουσιάζει στους αγώνες. Είναι μια σοβαρή ομάδα και δεν πρέπει να μας ξεγελάει η θέση της. Παίζει ελεύθερο ποδόσφαιρο και πρέπει να είμαστε πολύ σοβαροί και αποφασισμένοι. Να έχουμε την απαιτούμενη σοβαρότητα και να είμαστε ακόμη καλύτεροι από ότι στα δύο τελευταία παιχνίδια. Εξάλλου, όλες οι ομάδες παίζουν για την ιστορία τους και άρα το ίδιο θα κάνει και ο Ιωνικός με μας".


"Θα ξεπεραστούν τα προβλήματα"


Όσο για τους παίκτες που δεν θα έχει στην διάθεσή του; "Λόγω τιμωρίας δεν θα έχουμε τον Πουρσανίδη μαζί μας. Επιπλέον, ο Μπιλίσκοφ έχει κάποιες ενοχλήσεις, το ίδιο και ο Ερέρα. Όμως παρόλα αυτά πιστεύω ότι θα ξεπεραστούν τα προβλήματα και θα συμμετέχουν κανονικά στις επόμενες προπονήσεις και θα είναι έτοιμοι να μας βοηθήσουν. Έχουμε φτάσει σε ένα οριακό σημείο του πρωταθλήματος και δεν έχουμε το δικαίωμα να χαλαρώσουμε μετά από όλη την προσπάθεια που έχουμε κάνει. Αυτό που έχει σημασία για μας είναι να επιδείξουμε σοβαρότητα. Προσπαθούμε όσο γίνεται περισσότερο να είμαστε εμείς αυτοί που θα ελέγχουμε το ρυθμό κάθε παιχνίδι, αν και φυσικά υπάρχουν στοιχεία που θα πρέπει να βελτιώσουμε. Σε όλα αυτά βέβαια έχουμε αντίπαλο τον χρόνο".


Η βοήθεια του κόσμου



Για την παρουσία του κόσμου στις κερκίδες του Καυτανζογλείου είπε: " Ο κόσμος στο τελευταίο παιχνίδι είχε μία διαφορετική συμπεριφορά. Ήταν μαζί μας από την αρχή μέχρι το τέλος, είτε ήμασταν εμείς που ελέγχαμε τον αγώνα, είτε όχι. Τους δώσαμε μεγάλη δύναμη με την απόδοσή μας και έτσι ήταν και αυτοί πολύ κοντά μας με όλη τους την ψυχή. Ήταν οι φίλαθλοι που γνώρισα εγώ τόσα χρόνια αγωνιζόμενος σε αυτόν το σύλλογο. Με παλμό, ζωντάνια και πραγματική βοήθεια. Δεν πρέπει ακόμη να ξεχνάμε ότι για έναν προπονητή είναι δύσκολο να καταλάβει πόσο σημαντική είναι η βοήθειά τους γιατί δεν αγωνίζεται στο γήπεδο. Τη μεγάλη βοήθεια την εισπράττουν καλύτερα από τον καθένα οι ποδοσφαιριστές, γιατί αυτοί είναι που μοχθούν και δίνουν τον πραγματικό πόλεμο. Εμείς ελπίζουμε να είμαστε αυτοί που πρέπει και να τους δώσουμε άλλη μία χαρά την Κυριακή".





TAGS ΗΡΑΚΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ