ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Γιούρι Λοντίγκιν: Στα ραντάρ των "μεγάλων" της Super League Interwetten

Ο Γιούρι Λοντίγκιν με τη φανέλα του ΠΑΣ
Ο Γιούρι Λοντίγκιν με τη φανέλα του ΠΑΣ INTIME SPORTS

Ο Γιούρι Λοντίγκιν πραγματοποιεί μία εξαιρετική σεζόν με τον ΠΑΣ Γιάννινα και έχει αρχίσει να απασχολεί τις μεγάλες ελληνικές ομάδες είτε ενόψει Ιανουαρίου είτε με ορίζοντα το καλοκαίρι.

Τον περασμένο Ιανουάριο ο Γιούρι Λοντίγκιν, ύστερα από ένα χρόνο σε Τουρκία και Ρωσία, αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα και να φορέσει τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα. Ένα χρόνο αργότερα, ο 31χρονος τερματοφύλακας όχι μόνο έχει καταφέρει να επιστρέψει στο προσκήνιο, αλλά αποτελεί κι έναν από τους κορυφαίους παίκτες στη θέση του, όπως φαίνεται κι από την ανάλυση του πρώτου γύρου από το SPORT24 και τον Θέμη Καίσαρη.

Γενικότερα, σε 15 αγώνες ο Λοντίγκιν έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του σε έξι εξ αυτών, το οποίο αποτελεί τη δεύτερη καλύτερη επίδοση πίσω από τους επτά του Τόμας Βατσλίκ. Όπως είναι λογικό, οι εξαιρετικές εμφανίσεις του Λοντίγκιν, σε συνδυασμό με την πολύ καλή πορεία του ΠΑΣ, δεν έχουν αφήσει αδιάφορες τις μεγάλες ελληνικές ομάδες.

Στη λίστα των κορυφαίων ελληνικών ομάδων

Δεν αποτελεί, άλλωστε, μία νέα συνθήκη, αφού και το περασμένο καλοκαίρι το όνομά του βρέθηκε στη λίστα της ΑΕΚ, του Άρη και του Παναθηναϊκού, πριν τελικά και οι τρεις ομάδες προχωρήσουν σε άλλες επιλογές για κάτω από τα γκολπόστ. Την ίδια στιγμή κι ο ΠΑΟΚ εξέτασε την περίπτωσή του ενόψει Ιανουαρίου, αφού οι μεταπτώσεις στην απόδοση του Αλέξανδρου Πασχαλάκη προφανώς και "πονοκεφαλιάζουν" τους ανθρώπους του Δικεφάλου.

Ωστόσο, μετά την πρόσληψη του Ζοζέ Μπότο στη θέση του τεχνικού διευθυντή, είναι δεδομένο πως θα υπάρξει επαναξιολόγηση των μεταγραφικών αναγκών. Δίχως, βέβαια, να αποκλείεται η απόκτηση ενός τερματοφύλακα που θα βάλει... δύσκολα στον Πασχαλάκη και θα του δημιουργήσει ανταγωνισμό για το Νο.1 στην Τούμπα.

Ο θετικός ΠΑΣ και οι συζητήσεις για νέο συμβόλαιο

Όπως και να έχει, ο Λοντίγκιν παραμένει προσηλωμένος στις υποχρεώσεις του με τον ΠΑΣ Γιάννινα, εκτιμώντας ιδιαίτερα πως ήταν η ομάδα που του έδωσε την ευκαιρία να επανέλθει σε ρόλο πρωταγωνιστή και να βάλει ξανά σε ανοδική τροχιά την καριέρα του. Από την άλλη πλευρά, οι ιθύνοντες του ΠΑΣ δεν θα ήταν αρνητικοί στην παραχώρησή του κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, αρκεί να ικανοποιηθούν οικονομικά, καθώς δεν έχουν σκοπό να βάλουν εμπόδια στην εξέλιξή του.

Παρ' όλα αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες του SPORT24, οι Ηπειρώτες γνωρίζοντας την αξία και τις ικανότητές του, έχουν αρχίσει επαφές με την πλευρά του ποδοσφαιριστή για νέο συμβόλαιο, καθώς το τωρινό ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2022. Κάτι αντίστοιχο, άλλωστε, έχουν κάνει και με τους Μανώλη Σάλιακα που ενδιαφέρει έντονα την Τβέντε και Μάρβιν Πίρσμαν που τσεκάρεται από τον Παναθηναϊκό.

Θυμίζουμε πως ο Λοντίγκιν άρχισε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Ξάνθης, στη συνέχεια αγωνίστηκε στην πρώτη ομάδα, ενώ χάρη στην πολύ καλή παρουσία μεταγράφηκε αντί 800.000 ευρώ στη Ζενίτ. Με τη ρωσική ομάδα πραγματοποίησε πάνω από 150 συμμετοχές στις εγχώριες και ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ενώ ακολούθησαν ο Ολυμπιακός, οι Γκαζιαντέπ και η Άρσεναλ Τουλά.

TAGS ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΕΚ ΑΡΗΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ