ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Γκασπάρ: "Ο Μέσι έφυγε ως επαγγελματίας, όχι όπως ο Φίγκο"

Ο Λιονέλ Μέσι σκουπίζει τα δάκριά του στη συνέντευξη Τύπου
Ο Λιονέλ Μέσι σκουπίζει τα δάκριά του στη συνέντευξη Τύπου 2021 JOAN MONFORT/AP PHOTO

Ο άλλοτε πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Τζουάν Γκασπάρ, εξέφρασε την πεποίθησή του πως ο Λιονέλ Μέσι επηρεάστηκε αρνητικά λόγω της αποχώρησής του από τους "μπλαουγκράνα", υπογραμμίζοντας ωστόσο πως ο Αργεντινός έφυγε ως επαγγελματίας σε αντίθεση με τον Λουίς Φίγκο.

Ήταν 24 Ιουλίου του 2000 όταν πραγματοποιήθηκε η μέχρι τότε πιο πολυσυζητημένη μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου, με τον Λουίς Φίγκο να αφήνει την Μπαρτσελόνα για τη Ρεάλ.

Ο ηγέτης των Καταλανών ήταν πλέον Μαδριλένος, με τη Ρεάλ να σημειώνει τότε την πιο ακριβή μεταγραφή ύψους 64 εκατ. ευρώ και τον Φίγκο να κρίνεται "ένοχος" για εσχάτη προδοσία.

Ο άλλοτε πρόεδρος των "μπλαουγξράνα", Τζουάν Γκασπάρ, σύγκρινε την αποχώρηση του Πορτογάλου με εκείνη του Λιονέλ Μέσι, τονίζοντας πως ο Αργεντινός έφυγε από το Καμπ Νου ως επαγγελματίας.

"Ο Μέσι είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο και η αποχώρησή του τον επηρέασε αρνητικά, αλλά έφυγε με επαγγελματικό τρόπο σε αντίθεση με τον Λουίς Φίγκο.

Η αποχώρηση του Μέσι είχε μεγαλύτερο αρνητικό αντίκτυπο από την αποχώρηση του Φίγκο από την Μπαρτσελόνα. Να έχετε υπόψιν σας ότι η πανδημία επηρέασε αρνητικά την Μπαρτσελόνα, οπότε ο Λιονέλ Μέσι άφησε την ομάδα λόγω ειδικών συνθηκών, κατάλαβε το θέμα και πήγε στην Παρί Σεν Ζερμέν", ανέφερε ο Γκασπάρ στον αιγυπτιακό σταθμό Channel 1 και στη συνέχεια αναφέρθηκε στον Τσάβι:

"Ο Τσάβι αγαπά την Μπαρτσελόνα και είναι ένας θρύλος ως παίκτης. Αυτή τη στιγμή κάνει πολλές προσπάθειες για να επιστρέψει η Μπαρτσελόνα στη θέση που πρέπει. Δεν μου αρέσει να ανακατεύομαι στα τεχνικά θέματα κανενός προπονητή γενικά".

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ