ΑΤΑΛΑΝΤΑ

Γκασπερίνι: Σχολίασε τα προβλήματα με την οικονομική βιωσιμότητα του ποδοσφαίρου

Atalanta's head coach Gian Piero Gasperini stands before the Europa League final soccer match between Atalanta and Bayer Leverkusen at the Aviva Stadium in Dublin, Ireland, Wednesday, May 22, 2024. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
Ο Πιέρο Γκασπερίνι. © 2024 KIRSTY WIGGLESWORTH/AP IMAGES

Το ποδόσφαιρο δεν στηρίζεται σε στερεές βάσεις όσον αφορά την οικονομική βιωσιμότητα των συλλόγων σύμφωνα με τον προπονητή της Αταλάντα, Πιέρο Γκασπερίνι.

Ο Πιέρο Γκασπερίνι σχολίασε την αρνητική οικονομική κατάσταση που παρατηρείται στον χώρο του ποδοσφαίρου εν γένει και τόνισε την αδικία για την ανεχτική αντιμετώπιση συγκεκριμένων συλλόγων με τεράστια οικονομικά ανοίγματα και χρέη.

Ο Ιταλός τεχνικός, που πρόσφατα οδήγησε την ομάδα του στην κατάκτηση του Europa League, σχολίασε πως η Ίντερ δεν είναι η μόνη ομάδα με τεράστιες οφειλές στην Ευρώπη και πρόσθεσε πως συνολικά στο ποδόσφαιρο δεν ακολουθείται ένα υγειές και δίκαιο μονοπάτι όσον αφορά τις οικονομικές συνθήκες που επικρατούν.

"Δεν είναι μόνο η Ίντερ. Σε όλη την Ευρώπη, στην Αγγλία ή την Ισπανία, ίσως όχι στη Γερμανία, γιατί η Μπάγερν ήταν πάντα πολύ προσεκτική, οι ομάδες που κερδίζουν έχουν με το μέρος τους συνθήκες που τους επιτρέπουν στη συνέχεια να αντέξουν οικονομικά, γιατί έχουν ένα τόσο ευρύ φάσμα δυνατοτήτων για να ανακτήσουν ορισμένα χρέη που η Αταλάντα δεν μπορεί να διανοηθεί", δήλωσε ο Ιταλός.

"Αυτή είναι η μη βιωσιμότητα του ποδοσφαίρου στην Ευρώπη, η οποία έχει φέρει πολλά προβλήματα, τα οποία οδήγησαν στην προσπάθεια δημιουργίας της Super League και τώρα ενός ακόμη διαφορετικού Champions League, πάντα με την ιδέα να βγάλουν πολύ περισσότερα χρήματα. Ποτέ δεν είναι αρκετό γιατί αυτές οι ομάδες που κερδίζουν καταλήγουν να χάνουν. Το παράδειγμα της Αταλάντα είναι μοναδικό γιατί κερδίσαμε σε υγιείς οικονομικές συνθήκες.

Αυτή είναι η πραγματικότητα των γεγονότων. Φυσικά, οι διαφορές εκατοντάδων εκατομμυρίων στο να μπορείς να καταρτίζεις συμβόλαια και να αγοράζεις νέους παίκτες κόβουν όλες τις άλλες ομάδες. Προκαλούμε τέτοια αναστάτωση επειδή αυτά είναι πράγματα που συμβαίνουν μια στο τόσο, όπως η Λέστερ στην Premier League. Ωστόσο, είναι απίθανο να επαναληφθούν.

Είναι πολύ πιο δύσκολο σήμερα απ' ό,τι για τη Βερόνα το 1985 να είναι ανταγωνιστική για το Scudetto. Υπάρχει διαφορά 25 βαθμών ανάμεσα σε εμάς και την Ίντερ. Και μόνο το να είσαι στο Champions League είναι ένα τεράστιο επίτευγμα...".

TAGS ΑΤΑΛΑΝΤΑ ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ