PREMIER LEAGUE

"Γκέλα" με το καλημέρα για Λίβερπουλ

"Γκέλα" με το καλημέρα για Λίβερπουλ

Θύμα έκπληξης έπεσε στην πρεμιέρα η Λίβερπουλ, η οποία αν και προηγήθηκε νωρίς με τον Λουίς Σουάρες είδε τη Σάντερλαντ να φεύγει με το βαθμό από το "Άνφιλντ" χάρη σε γκολάρα του Λάρσον.

Όπως και πέρυσι (1-1 με Άρσεναλ) έτσι και φέτος η Λίβερπουλ ξεκίνησε με εντός έδρας ισοπαλία τις υποχρεώσεις της στην Πρέμιερ Λιγκ, με το αποτέλεσμα αυτό να είναι όμως πιο επώδυνο για τους "κόκκινους" καθώς θεωρητικά ήταν το ακλόνητο φαβορί απέναντι στη Σάντερλαντ.

Ο Κένι Νταγκλίς είδε την ομάδα του να μπαίνει πολύ επιθετικά στο ματς και παρά το χαμένο πέναλτι του Σουάρες στο 5ο λεπτό (το κέρδισε ο ίδιος σε ανατροπή του από τον Ρίτσαρντσον αλλά έστειλε τη μπάλα απελπιστικά άουτ) η ομάδα του Μέρσισαϊντ κατάφερε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 12'.

Πρωταγωνιστής ήταν και πάλι ο Ουρουγουανός επιθετικός, ΜVP στο πρόσφατο Κόπα Αμέρικα, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά του Άνταμ (θετικότατος στο επίσημο ντεμπούτο του με τη Λίβερπουλ) και με κοντινή κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι την έστειλε στα δίχτυα του Μινιολέ.

Το τέλος του πρώτου ημιχρόνου βρήκε τους γηπεδούχους να είναι απόλυτα δίκαια μπροστά στο σκορ ικανοποιώντας κατά διαστήματα τους οπαδούς τους με την αγωνιστική τους εικόνα (δοκάρι ο Ντάουνινγκ στο 34' στην κορυφαία ευκαιρία τους) όμως στο 57' ήρθε η ψυχρολουσία διά ποδός... Σεμπάστιαν Λάρσον.

Ο Σουηδός εξρέμ, καλοκαιρινό απόκτημα των "μαύρων γάτων" από τη Μπέρμιγχαμ, δέχτηκε μία σέντρα από τα δεξιά και με εκπληκτικό μονοκόμματο γυριστό σουτ με το δεξί κεραυνοβόλησε τον Ρέινα, στέλνοντας τη μπάλα να αναπαυτεί στην αριστερή του γωνία.

Μετά το γκολ αυτό, η ψυχολογία των παικτών της Σάντερλαντ ανέβηκε σε αντίθεση με τους παίκτες της Λίβερπουλ που έδειχναν εντελώς αποδιοργανωμένοι και έτσι το τελικό 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος.

Στα αξιοσημείωτα το γεγονός ότι οι τέσσερις από τους αρχικούς έντεκα των "κόκκινων" έκαναν ντεμπούτο (Ενρίκε, Χέντερσον, Άνταμ, Ντάουνινγκ) καθώς και το γεγονός ότι ο Κένι Νταλγκλίς έδωσε φανέλα βασικού στον Λουίς Σουάρες παρά το γεγονός ότι επέστρεψε στις προπονήσεις μόλις την περασμένη Δευτέρα (στις 24 Ιουλίου αναδείχτηκε πρωταθλητής Νοτίου Αμερικής με την Εθνική Ουρουγουάης).

Βαθμούς στην πρεμιέρα άφησε και η Άρσεναλ, η οποία στο μεγαλύτερο ματς της ημέρας ήρθε ισόπαλη χωρίς σκορ (0-0) με τη Νιούκαστλ στο "Σεντ Τζέιμς Παρκ" σε μία αναμέτρηση που το μοναδικό κοινό της σημείο με το περσινό χορταστικό... 4-4 ήταν το ισόπαλο αποτέλεσμα.

Οι "κανονιέρηδες" του Αρσέν Βενγκέρ (εκτός αποστολής οι Φάμπρεγας και Νασρί που το πιθανότερο είναι να συνεχίσουν την καριέρα τους σε Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Σίτι αντίστοιχα) ολοκλήρωσαν μάλιστα το ματς με 10 παίκτες, με τον Ζερβινιό να χαστουκίζει εκτός φάσης τον Μπάρτον στο 76ο λεπτό και να αντικρύζει απευθείας κόκκινη κάρτα στο ντεμπούτο του στο αγγλικό πρωτάθλημα.

Από τα υπόλοιπα αποτελέσματα, ξεχωρίζει φυσικά το θριαμβευτικό πέρασμα της Μπόλτον από το "Λόφτους Ρόουντ" με το 4-0 επί της ΚΠΡ, με περσινούς πρωταθλητές στην Τσάμπιονσιπ Λονδρέζους να γνωρίζουν τη συντριβή στο πρώτο τους παιχνίδι για την Πρέμιερ Λιγκ μετά από 15 χρόνια απουσίας.

Σπουδαία εκτός έδρας επιτυχία και μάλιστα με ανατροπή πανηγύρισε η Γουλβς, 2-1 τη Μπλάκμπερν, ενώ η Νόργουιτς ξεκίνησε ελπιδοφόρα στην πρεμιέρα της στην μεγάλη κατηγορία ύστερα από έξι χρόνια απουσίας, με το 1-1 στο "DW Stadium" απέναντι στη Γουίγκαν.

Ισοπαλία είχαμε και στο "Κρέιβεν Κότατζ", με τη Φούλαμ του Μάρτιν Γιολ να μένει στο 0-0 με την Άστον Βίλα του Άλεξ ΜακΛις, στο ντεμπούτο των δύο προπονητών στον πάγκο των ομάδων τους σε αγώνα πρωταθλήματος.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής:

Σάββατο (13/8)

Γουίγκαν-Νόργουιτς 1-1 (21' (πεν.) Γουότσον / 45' Χόλαχαν)

ΚΠΡ-Μπόλτον 0-4 (45' Κέιχιλ, 67' (αυτ.) Γκαμπιντόν, 70' Κλάσνιτς, 79' Μουαμπά)

Λίβερπουλ-Σάντερλαντ 1-1 (12' Σουάρες / 57' Λάρσον)

Μπλάκμπερν-Γουλβς 1-2 (20' Φορμίκα / 22' Φλέτσερ, 47' Γουόρντ)

Φούλαμ-Άστον Βίλα 0-0

Νιούκαστλ-Άρσεναλ 0-0

Κυριακή (14/8)

Στόουκ-Τσέλσι (15.30)

Γουέστ Μπρομ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (18.00)

Δευτέρα

Μάντσεστερ Σίτι-Σουόνσι (22.00)

* Το Τότεναμ-Έβερτον αναβλήθηκε λόγω των βίαιων ταραχών που ξέσπασαν στο Λονδίνο το τελευταίο διάστημα.

Δείτε την Αναλυτική Βαθμολογία της Πρέμιερ Λιγκ.

Λίβερπουλ-Σάντερλαντ (Εκτενή highlights)

Τα δύο γκολ της αναμέτρησης

Το χαμένο πέναλτι του Σουάρες στο 5ο λεπτό

Νιούκαστλ-Άρσεναλ (Εκτενή highlights)

Νιούκαστλ-Άρσεναλ (0-0)

Γουίγκαν-Νόργουιτς (1-1)

Φούλαμ-Άστον Βίλα (0-0)

ΚΠΡ-Μπόλτον (0-4)

Μπλάκμπερν-Γουλβς (1-2)

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ