ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γκιγκς: Δικάζεται για επίθεση στην πρώην σύζυγό του, μάρτυρες στη δίκη και οι Φέργκιουσον - Νέβιλ

Γκιγκς: Δικάζεται για επίθεση στην πρώην σύζυγό του, μάρτυρες στη δίκη και οι Φέργκιουσον - Νέβιλ
@2020 ANTON UZUNOV/AP IMAGES

Μετά από καθυστέρηση μηνών άρχισε η δίκη του Ράιαν Γκιγκς στο Μάντσεστερ, με τον άλλοτε άσο της Γιουνάιτεντ και της εθνικής Ουαλίας να αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες για άσκηση σωματικής βίας κατά της πρώην συζύγου του και της αδερφής της.

Ο Ράιαν Γκιγκς είχε μία θρυλική καριέρα στα γήπεδα ζώντας μεγάλες στιγμές με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της εθνικής Ουαλίας όμως μετά την αποχώρησή του από τους αγωνιστικούς χώρους βρίσκεται στην επικαιρότητα για.. λάθος λόγους.

Τρανή απόδειξη η δικαστική υπόθεση που είναι το κεντρικό πρόσωπο, με τον 48χρονο πλέον Γκιγκς να περνάει την Δευτέρα (8/8) την πόρτα του δικαστηρίου "Minshull Street Crown Court" στο Μάντσεστερ για να καθήσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Οι κατηγορίες εις βάρος του είναι πολύ σοβαρές και αφορούν σωματική και ψυχολογική βία κατά της πρώην συζύγου του και βιαιοπραγία εις βάρος της αδερφής της, με την άλλοτε σύντροφό του Γκιγκς, Κέιτ Γκρέβιλ, να έχει κάνει επίσημη καταγγελία από τον Απρίλιο του 2021 και την εισαγγελία να προχωρά στην πρώτη ακροαματική διαδικασία.

Οι κατηγορίες εις βάρος του Ουαλού παλαίμαχου επιθετικού αφορούν μία περίοδο τριών ετών, από τον Αύγουστο του 2017 μέχρι τον Νοέμβριο του 2020, με την Κέιτ Γκρέβιλ να τον έχει βάλει σε κάδρο σε αρκετά περιστατικά βίαιης συμπεριφοράς.

Μεταξύ άλλων, τον κατηγορεί πως προκάλεσε σωματική βλάβη στην ίδια και στην αδερφή της στην οικεία του και ότι της επιτέθηκε μάλιστα με κουτουλιά, με τον φάκελο κατά του Γκιγκς να περιλαμβάνει επίσης κατηγορία πως την πέταξε γυμνή εκτός του δωματίου του ξενοδοχείου που διέμεναν ενώ φλέρταρε και με άλλες γυναίκες στο πλαίσιο της διαμονής τους σε αυτό.

Από την πλευρά του, ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής της Ουαλίας (αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τη θέση του τον περασμένο Ιούνιο υπό το βάρος των βαριών εις βάρος του καταγγελιών) έχει παραδεχτεί μέσω των νομικών εκπροσώπων του πως ως σύζυγος δεν ήταν υπόδειγμα, ωστόσο συνεχίζει να αρνείται όλες τις κατηγορίες που του προσάπτονται.

Σημειώνεται πως η Δευτέρα (8/8) ήταν απλως η πρώτη ημέρα της δίκης που αναμένεται να διαρκέσει δέκα ημέρες και σε αυτό το διάστημα αναμένεται να καταθέσουν ως μάρτυρες στην υπόθεση ο πρώην προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, ο πρώην συμπαίκτης του στην Γιουνάιτεντ, Γκάρι Νέβιλ, ο πρώην εκτελεστικός διευθυντής των κόκκινων διαβόλων, Ντέιβιντ Γκιλ, όπως και η προηγούμενη σύζυγός του, Στέισι.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΚΟΣΜΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ