EURO 2024

Γκιντογκάν: "Η Ισπανία είναι η καλύτερη ομάδα στο Euro μέχρι τώρα"

Germany's Ilkay Gundogan watches during the international friendly soccer match between Germany and Greece at the Borussia Park in Moenchengladbach, Germany, Friday, June 7, 20204. (AP Photo/Martin Meissner)
Ο Ιλκάι Γκιντογκάν @ 2024 MARTIN MEISSNER / AP IMAGES

Η Ισπανία και η Γερμανία ετοιμάζονται να διασταυρώσουν τα ξίφη τους στους 8 του Euro, με τον Ιλκάι Γκιντογκάν να μιλά ευ' όλης της ύλης για την επικείμενη αναμέτρηση, ζυγίζοντας μεταξύ άλλων τα δυνατά σημεία των δύο "μονομάχων".

Ο Ιλκάι Γκιντογκάν μίλησε σε συνέντευξή του σε ισπανικό μέσο για την μεγάλη αναμέτρηση της Εθνικής Γερμανίας με την Ισπανία, τονίζοντας μεταξύ άλλων τις δυνατότητες της ομάδας του, αλλά και του μεγάλου αντιπάλου της ενόψει της συνάντησή τους (5/7) στους 8 του Euro.

Ο Γερμανός μέσος της Μπαρτσελόνα ρωτήθηκε για το ποια είναι η άποψή του για την Ισπανία, με τον ίδιο να απαντά: "Ναι, μέχρι στιγμής είναι η καλύτερη ομάδα στο τουρνουά. Μου αρέσει το στυλ τους- είμαι πάντα μεγάλος οπαδός της μεγάλης κατοχής μπάλας. Αλλά θα δούμε πώς θα αντιδράσουν όταν θα έχουμε κι εμείς την μπάλα για λίγο".

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους δύο νεαρούς παίκτες της Ισπανίας, τους Γιαμάλ και Νίκο Γουίλιαμς, οι οποίοι πραγματοποιούν ένα εξαιρετικό τουρνουά.

"Μπορούμε να τους σταματήσουμε μόνο ως ομάδα. Πρέπει επίσης να τους αναγκάσουμε να αμυνθούν. Αλλά ναι, και οι δύο ήταν καταπληκτικοί κατά τη διάρκεια αυτού του τουρνουά. Θα είναι ζωτικής σημασίας για εμάς να τους σταματήσουμε".

Όσον αφορά την ομάδα του, ο Γκιντογκάν αναφέρθηκε στη μέχρι τώρα πορεία της, την οποία χαρακτήρισε θετική.

"Μέχρι στιγμής όλα είναι πολύ θετικά στην ομάδα, για να είμαι ειλικρινής. Οι οπαδοί μας πιέζουν πραγματικά και δεν έχουμε διασπαστικούς παράγοντες γύρω μας. Όλα είναι πολύ συγκεντρωμένα.", με τον ίδιο να υποστηρίζει στη συνέχεια πως η ομάδα "διαθέτει αρκετή εμπειρία" θεωρώντας πως η πίεση δεν θα αποτελέσει πρόβλημα για τη συνέχεια.

Τέλος, ο ίδιος αναφέρθηκε στους δύο κομβικούς παίκτες της ομάδας Τόνι Κρόος και Μουσιάλα οι οποίοι συμβολίζουν το παρελθόν και το μέλλον των "Πάντσερ".

"Ο Κρόος τα πηγαίνει τόσο καλά που είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι αυτό μπορεί να είναι το τελευταίο του παιχνίδι... Είναι σίγουρα ένας από τους πιο επιτυχημένους παίκτες που είχε ποτέ η Γερμανία. Χαίρομαι γι' αυτόν γιατί έχει λάβει μεγάλη αναγνώριση από την επιστροφή του τον Μάρτιο. Αν καταφέρουμε να κερδίσουμε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με αυτόν, θα είναι ένα μεγάλο όνειρο για όλους μας. Αλλά πρέπει να το κάνουμε βήμα προς βήμα.

Σε τεχνικό επίπεδο, (Ο Μουσιάλα) είναι ο καλύτερος παίκτης που έχουμε αυτή τη στιγμή. Θα μπορούσα να μιλήσω για τον Γιαμάλ αυτή τη στιγμή και τη Χρυσή Μπάλα στο μέλλον, αλλά δεν θέλω να τον πιέσω. Ξέρει τι είναι ικανός να κάνει, όπως και η ομάδα μας και ο προπονητής μας. Τον συμπαθώ επίσης πολύ ως άνθρωπο. Είναι ταπεινός και πολύ καλός άνθρωπος. Μπορώ να πω μόνο θετικά πράγματα γι' αυτόν".

Ζούμε τη μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου με το Πάμε Στοίχημα στα καταστήματα ΟΠΑΠ και παίζουμε με τις καλύτερες αποδόσεις, special promos, ανανεωμένο bet builder αλλά και με football party με μια νέα προσφορά κάθε μέρα. Ευρωπαϊκό θα πει παίζουμε μαζί. Πάμε Στοίχημα στα καταστήματα ΟΠΑΠ.

18+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα |

TAGS EURO 2024 ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ