ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Γκολ-ασίστ σε διοίκηση από Ντουντού!

Γκολ-ασίστ σε διοίκηση από Ντουντού!
Ντουντού-Μήτρογλου-Σερίφ

Το γκολ-φωτοβολίδα του Ντουντού ανοίγει το δρόμο στη διοίκηση να τρέξει... βολίδα για μεταγραφές

Τα δύο πρώτα ευρωπαϊκά ματς με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας μπορεί να ήρθαν πιο νωρίς από κάθε άλλη φορά τα τελευταία 13 χρόνια που υπάρχει το Τσάμπιονς Λιγκ στη ζωή των "ερυθρολεύκων", ωστόσο μετατράπηκαν σε μία πρώτη τάξεως ευκαιρία για να πάρουν οι παίκτες ματς στα πόδια τους (αλλα και αυτοπεποίθηση με το "καθαρό" 2-0 και στα δύο ματς), ενώ η σύγκρουση με τη Σερίφ Τιρασπόλ φαίνεται πως αποτελεί τον καταλύτη για τις όποιες μεταγραφικές εξελίξεις.
Το εκπληκτικό γκολ του Ντουντού στο 46' της αναμέτρησης με τους πρωταθλητές Μολδαβίας, άνοιξε το δρόμο για την τελική επικράτηση με 2-0, έφερε τους νταμπλούχους Ελλάδα με το ενάμισι πόδι στους χρυσοφόρους ομίλους και στα ματς που θα συνοδεύσουν τις ποδοσφαιρικές βραδιές των φιλάθλων όλο το φετινό φθινόπωρο, επέτρεψε στον Τιμούρ Κετσπάγια να κερδίσει και άλλους πόντους εκτίμησης από τον πρόεδρο και τον κόσμο του Ολυμπιακού, όμως το σημαντικότερο είναι άλλο:

Το γεγονός ότι η πρόκριση είναι πλέον στο... τσεπάκι της ελληνικής ομάδας (οι "εφιάλτες" τύπου Ρόζενμποργκ εμφανίζονται λογικά μία φορά στα 50 χρόνια) σημαίνει πως στο ταμείο της ομάδας θα μπουν "εγγυημένα" κοντά στα 20.000.000 ευρώ, με τη διοίκηση να μη χρειάζεται πλέον να περιμένει... καρτερικά (και σαδιστικά για τους φίλους της) τη ρεβάνς της 26ης Αυγούστου για να "τρέξει" για την συμπλήρωση του μεταγραφικού παζλ.

Το τελευταίο σφύριγμα λοιπόν του Άγγλου διαιτητή Άτκινσον έδωσε το... έναυσμα για κινητοποίηση στην ΠΑΕ, με τους διοικούντες να έχουν πλέον εξασφαλισμένο το "ζεστό" χρήμα που περίμεναν τόσο καιρό και να φέρονται διατεθειμένοι να ψωνίσουν από το "πάνω ράφι" για τη δημιουργία ενός πλήρους ρόστερ.

Η θέση του αριστερού χαφ είναι αυτή που "καίει" τον Ολυμπιακό, αφού είναι πλέον ολοφάνερο, πως οι Ζαϊρί, Λεονάρντο και Σοϊλέδης είναι καλοί ως μπακ απ αλλά δεν μπορούν να λογίζονται ως πρώτη επιλογή για να πλαισιώνουν τον Λουτσιάνο Γκαλέτι στις πτέρυγες της μεσαίας γραμμής, ενώ από εκεί και πέρα ανάλογα με τα ονόματα που θα "παίξουν" θα αποφασιστεί για το αν θα γίνει κίνηση για να έρθει και ένας ικανός φορ.

Για το "έτερον ήμισυ" του Γκαλέτι στη μεσαία γραμμή, οι υποψήφιοι μεταγραφικοί στόχοι είναι εδώ και καιρό γνωστοί, και απομένει να δούμε αν αυτή τη φορά ο Ολυμπιακός κάνει πιο δυναμικό μπάσιμο για την απόκτησή τους.

Ο Αμαντίνο Μανσίνι της Ίντερ είναι αδιαμφισβήτητα ο παίκτης που αν έρθει στο μεγάλο λιμάνι θα κάνει τη διαφορά, καθώς είναι στην κατηγορία των τοπ-κλας, όμως πέρα από το δέλεαρ της συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ, οι "ερυθρόλευκοι" πρέπει να τον πείσουν να αφήσει το Καμπιονάτο για ένα υποδέεστερο πρωτάθλημα αλλά και να καλύψουν το υψηλό κασέ του.

Επιπλέον, ο ίδιος ο παίκτης δηλώνει όπου βρεθεί και όπου σταθεί το τελευταίο διάστημα ότι φέτος θα δείξει στους φίλους της Ίντερ πως ο περσινός Μανσίνι δεν ήταν ο... πραγματικός, με τον Ζοσέ Μουρίνιο να έχει βάλει "νερό στο κρασί του", και από εκεί που ήθελε να τον διώξει, τώρα τον χρησιμοποιεί στα τελευταία φιλικά των "νερατζούρι".

Σε περίπτωση που "κολλήσει" οριστικά η περίπτωση του 29χρονου Βραζιλιάνου, υπάρχει ο Αργεντινός Γιόνας Γκουτιέρες, διεθνής με την Εθνική Αργεντινής, με τη Νιούκαστλ να μη λέει "όχι" στην πώλησή του έναντι 4.000.000 ευρώ, ποσό που τώρα ίσως ακουστεί λιγότερο... αλμυρό και απαγορευτικό στα αυτιά των ανθρώπων του πειραϊκού συλλόγου.

Από εκεί και πέρα, το τελευταίο όνομα που προστέθηκε στη λίστα είναι ο 33χρονος Ολλανδός αριστερός χαφ Μπουντεβάιν Ζέντεν, που έχει μείνει ελεύθερος από τη Μαρσέιγ, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει στροφή σε όνομα που μέχρι στιγμής δεν έχει δει καθόλου το φως της δημοσιότητας.

Όπως γίνεται αντιληπτό, όλο το βάρος έχει πέσει στην απόκτηση του αριστερού χαφ, με τον επιθετικό να μπαίνει σε δεύτερη μοίρα, ωστόσο αυτό δεν αποκλείει να γίνει κίνηση και για την ενίσχυση της γραμμής κρούσης.

Το γεγονός ότι οι τρεις μόλις επιθετικοί (με τον Ντάρμπισιρ μάλιστα...off μέχρι τα τέλη Οκτώβρη) περιορίζουν τον Κετσπάγια όσον αφορά στις επιλογές που έχει στο σύστημα (το 4-4-2 που είχε υποσχεθεί όταν παρουσιάστηκε έχει πάει αναγκαστικά και δικαιολογημένα στην... άκρη), αλλά και η εύλογη ανησυχία για το αν ο Ντιόγο θα επιστρέψει στα περσινά καλά στάνταρντς σκοραρίσματος "πιέζουν"και προς αυτή την κατεύθυνση.

Δύο είναι πλέον τα δεδομένα: το ένα πως ο χρόνος μετράει αντίστροφα και εις βάρος του Ολυμπιακού (31 Αυγούστου ολοκληρώνονται οι μεταγραφές μη ελεύθερων παικτών) το άλλο πως η διοίκηση ξεκινάει πλέον με άλλον... αέρα τις διαπραγματεύσεις με τους υποψήφιους στόχους.






















TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ