ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Γκολ και έφυγαν για τελικό... με Σίτι!

Γκολ και έφυγαν για τελικό... με Σίτι!

Οι Σουάρες και Στάριτζ δεν βρήκαν δίχτυα όμως ο αρχηγός Τζέραρντ δήλωσε "παρών" στο Λονδίνο και πλέον η Λίβερπουλ κλείνει το... μάτι στην κούπα. Το Sport24.gr παρουσιάζει τα νέα ρεκόρ των "κόκκινων".

Πέντε νίκες μακριά από τη δόξα ή αν προτιμάτε 450 λεπτά προκειμένου να δοθεί τέλος σε 24 αμέτρητα (και δυσβάσταχτα για τους οπαδούς της) χρόνια στον θάλαμο της αναμονής για έναν τίτλο Premier League.

Αυτά χωρίζουν αυτή τη στιγμή τη Λίβερπουλ από το 19ο πρωτάθλημα στην ιστορία της και η αλήθεια είναι πως η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ δείχνει τη φετινή σεζόν πως έχει το "πακέτο" που χρειάζεται για να κουβαλήσει το βαρύ φορτίο μέχρι τέλους.

Έχει τον τρίτο κορυφαίο στράικερ αυτή τη στιγμή στον κόσμο πίσω από τους Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο, τον Λουίς Σουάρες, και έναν ιδανικό παρτενέρ που ακούει στο όνομα Ντάνιελ Στάριτζ (μαζί έχουν πετύχει 49 γκολ και είναι οι δύο πρώτοι σκόρερ του πρωταθλήματος) αλλά και έναν Στίβεν Τζέραρντ που θαρρείς πως διανύει τη δεύτερη περίοδο νιότης του, αναγεννημένος από το νέο ρόλο που του ανέθεσε ο Ρότζερς ακριβώς μπροστά από τα στόπερ.

Γκολ και έφυγαν για τελικό... με Σίτι!

Δεν είναι όμως μόνο αυτοί: υπάρχει και ο Κοουτίνιο που δεν... έκανε στην Ίντερ αλλά αποδεικνύεται κάτι παραπάνω από αποτελεσματικός στο "Άνφιλντ", ένας Χέντερσον που "τα κάνει όλα και συμφέρει" στη μεσαία γραμμή, ένας Λούκας Λέιβα που προσφέρει την τρομερή ηρεμία που χρειάζεται το κέντρο αλλά και ο Στέρλινγκ που έχει αρχίσει φέτος να "ενηλικιώνεται" δίνοντας γκολ, ασίστ και αμέτρητα τρεξίματα.

Και για να μην αισθανθούν αδικημένοι οι παίκτες της τελευταίας ζώνης άμυνας, ουδείς πρέπει να ξεχνάει τον Σιμόν Μινιολέ που στην παρθενική του σεζόν έχει κάνει άπαντες να ξεχάσουν τον Πέπε Ρέινα, τον Τζον Φλάναγκαν που έχει κάνει κτήμα του την αριστερή πλευρά και κάλυψε ιδανικό το κενό του τραυματία Ενρίκε ( Red Cafu τον έχουν βαφτίσει οι φίλοι της ομάδας! ) αλλά και τον Μάρτιν Σκρτελ που φέτος κάνει την πιο σταθερή σεζόν του με τους "κόκκινους".

Γκολ και έφυγαν για τελικό... με Σίτι!

Το ότι φέτος μπορεί να κάνει την υπέρβαση το έδειξε σε πάρα πολλά παιχνίδια της μέσα στη σεζόν, είτε μέσα από τις μεγάλες νίκες της σε ντέρμπι (4-0 εντός και 5-0 εκτός την Τότεναμ, 4-0 εντός την Έβερτον, 5-1 εντός την Άρσεναλ, 3-0 εκτός τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) είτε σε ματς που αρνήθηκε πεισματικά να χάσει και έσωσε την παρτίδα στο φινάλε (2-2 με Έβερτον εκτός, 2-2 με Νιούκαστλ εκτός).

Το απόγευμα της Κυριακής όμως όχι μόνο δήλωσε πως δεν βολεύεται με μία... απλή έξοδο στο Champions League (εξασφαλισμένη πλέον μετά και τη νέα γκέλα της Άρσεναλ) αλλά "φώναξε" πως δεν συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο από τον τίτλο.

Γκολ και έφυγαν για τελικό... με Σίτι!

Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς πήγε στο "Άπτον Παρκ" του Λονδίνου με τον αέρα της πρωτοπόρου και των 8 συνεχόμενων νικών στο πρωτάθλημα και βρήκε απέναντί της έναν σκληροτράχηλο αντίπαλο αλλά και έναν ανεπαρκή διαιτητή, παρόλα αυτά όχι μόνο δεν πάτησε την μπανανόφλουδα αλλά πήρε τη νίκη και πλέον ετοιμάζεται για τον τελικό της χρονιάς για αυτήν κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι την ερχόμενη Κυριακή.

Ένας διαιτητής ο οποίος κατάφερε να γίνει αρνητικός πρωταγωνιστής στο ματς (κάτι σπάνιο σε αυτό το πρωτάθλημα) από τη στιγμή που έκλεισε τα μάτια σε πεντακάθαρο (διπλό) φάουλ του Άντι Κάρολ στον Μινιολέ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, με αποτέλεσμα να γίνει το 1-1 και να "πάρει φωτιά" το ματς.

Γκολ και έφυγαν για τελικό... με Σίτι!
© LIVERPOOL FC VIA GETTY IMAGES

Ακόμα και με αυτά τα δεδομένα ωστόσο, οι "κόκκινοι" σημείωσαν νέα ρεκόρ στο ματς με τη Γουέστ Χαμ. Έκαναν το "9 στα 9" και ισοφάρισαν το ρεκόρ της Μ. Γιουνάιτεντ από τη σεζόν 2008-09, έμειναν για 14ο ματς αήττητοι από το ξεκίνημα του 2014 (η τελευταία φορά που ξεκίνησαν μία χρονιά με αήττητο 15+ αγώνων ήταν το 1983) ενώ έγιναν επίσης μόλις η τέταρτη ομάδα που φτάνει τα 90 γκολ σε μία σεζόν Premier League μετά από τις Τσέλσι (2009-10), Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (1999-2000) και Μάντσεστερ Σίτι (2011-12).

Επιπλέον, σκόραραν για 23ο σερί ματς στο πρώτο ημίχρονο ενώ πήραν για πρώτη φορά το "τρίποντο" σε ματς πρωταθλήματος που δεν σκόραρε κανένα από τα δύο βαριά επιθετικά τους όπλα, Σουάρες και Στάριτζ.

Γκολ και έφυγαν για τελικό... με Σίτι!
© LIVERPOOL FC VIA GETTY IMAGES

Πλέον, το ματς που είναι "όλα τα λεφτά" για τη Λίβερπουλ είναι το ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Σίτι καθώς σε περίπτωση που την κερδίσει αποσπάται 7 βαθμούς από τους "πολίτες", απόσταση που δεν καλύπτεται ακόμα και αν η ομάδα του Πελεγκρίνι νικήσει στα δύο που "χρωστάει".

Το θέμα πάντως είναι ότι με την εικόνα της φέτος έχει κάνει και τους "ουδέτερους" να την υπολογίζουν και την πιστεύουν, κάτι που φαίνεται και σε σημερινό γκάλοπ της "Mirror" όπου σε ερώτηση για το πιθανό αποτέλεσμα στο ντέρμπι τα μέχρι τώρα ποσοστά είναι: 78% νίκη Λίβερπουλ, 11% ισοπαλία, 11% νίκη Μάντσεστερ Σίτι.

Γκολ και έφυγαν για τελικό... με Σίτι!

Θέλετε κάτι ακόμα καλύτερο; Μέχρι και ο Άντι Κάρολ που έδωσε τα πάντα στο ματς της Κυριακής με τη φανέλα της Γουέστ Χαμ για να αποδείξει πως άδικα απομακρύνθηκε από τη Λίβερπουλ, θεωρεί πως οι "κόκκινοι" είναι... ήδη πρωταθλητές.

"Ήμασταν άτυχοι σήμερα που δεν πήραμε κάτι σήμερα από τους φετινούς πρωταθλητές", έγραψε ο υψηλόσωμος Άγγλος στράικερ στο Tweeter, δείγμα του πόσο πολύ αναγνωρίζει την πρόοδο της πρώην ομάδα του τους τελευταίους 12 μήνες.

Για να δικαιωθεί βέβαια ίσως θα χρειαστεί μία ακόμα υπέρβαση από τους "κόκκινους" του μεγάλου λιμανιού, να τελειώσουν δηλαδή τη σεζόν με "14 στα 14": επίτευγμα που έχει να παρουσιάζει μόνο η Άρσεναλ το 2002 αλλά το οποίο εκτείνεται σε δύο διαφορετικές σεζόν.

Μπορούν; Έχουν 5 ματς και 450 λεπτά στη διάθεσή τους για να δείξουν ότι το θέλουν περισσότερο από Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι...

Γκολ και έφυγαν για τελικό... με Σίτι!

Το πρόγραμμα των τελευταίων αγωνιστικών για τους τρεις διεκδικητές του τίτλου

Γουέστ Χαμ - Λίβερπουλ 1-2

Ρότζερς: "Αξίζαμε τη νίκη"

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ