ΠΑΟΚ

Γκολ και φύγαμε για Όσλο

Γκολ και φύγαμε για Όσλο
ΠΑΟΚ-Σπάρτα Ρότερνταμ

To SPORT 24 παρακολούθησε τον αγώνα ΠΑΟΚ-Σπάρτα Ρότερνταμ και μεταφέρει όσα είδε (vids+pics)

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης μπορεί να έχει ήδη επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο οι παίκτες του ΠΑΟΚ είχαν άλλη μια... δουλίτσα στην Ολλανδία και την έφεραν εις πέρας με τον καλύτερο τρόπο.
Το Ρότερνταμ απέχει μία ώρα και 10 λεπτά από το προπονητικό κέντρο του Ντόρβερθ. Η αποστολή του ΠΑΟΚ έφτασε από νωρίς στο Σπάρτα Στάντιον για την τελική του πρόβα ενόψει της πρώτης παράστασης στο Όσλο, αλλά για μια ακόμα φορά δεν ήταν μόνος του.

Φίλοι του ΠΑΟΚ από όλη την Ευρώπη έκαναν και πάλι το ταξίδι για να δουν την αγαπημένη τους ομάδα που δεν τους απογοήτευσε, αφού κατάφερε να πάρει για μια ακόμα φορά αυτό που ζητούσε από ένα φιλικό: το αποτέλεσμα ψυχολογίας με μια όσο το δυνατόν καλύτερη εμφάνιση. Αυτή τη φορά πάντως, σε αντίθεση με το φιλικό με τη Βίλεμ, στο γήπεδο υπήρχαν και αρκετοί φίλοι των γηπεδούχων.

Ο αγώνας

Ο Φερνάντο Σάντος παρέταξε και πάλι την εντεκάδα στην οποία έχει κατασταλάξει για τη νέα χρονιά. Χαλκιάς κάτω από τα δοκάρια, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Μπιζέρα και Λίνο στην άμυνα, Φωτάκης, Γκαρσία και Σορλέν στο κέντρο και Κονσεϊσάο, Μουσλίμοβιτς, Φιλομένο στην επίθεση.

Όπως και στο προηγούμενο παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ μπήκε στον αγωνιστικό πιο χαλαρά από τους γηπεδούχους και παραλίγο να το πληρώσει στο 16’, όταν ένα σουτ των Ολλανδών βρήκε το δοκάρι του Χαλκιά. Αλλά όπως και στο προηγούμενο παιχνίδι, έτσι και χθες, ήταν ο ΠΑΟΚ που κατάφερε να προηγηθεί, αυτή τη φορά στο 37’, χάρη σε ένα σουτ φωτοβολίδα του Μπρούνο Τσιρίλο μετά από κόρνερ του ορεξάτου Κονσεϊσάο.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Φερνάντο Σάντος πέρασε τον Πάμπλο Κοντρέρας στο κέντρο της άμυνας αντικαθιστώντας το σκόρερ Μπρούνο Τσιρίλο με τον Σνάουτσνερ. Ο Χιλιανός αμυντικός είναι εμφανώς πιο πίσω σε βαθμό ετοιμότητας από τους συμπαίκτες του και κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου είχε αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα στο δεξί άκρο της άμυνας. Στο ίδιο χρονικό σημείο (46’) πέρασε στον αγώνα και ο Κρέσιτς ο οποίος είχε πολύ καλή απόδοση και στα 45 λεπτά που αγωνίστηκε.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε και πάλι χαλαρός στο πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου, χωρίς ωστόσο να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα. Στο 61’, ο Φερνάντο Σάντος έκανε την προσφιλή του αλλαγή, περνώντας στον αγώνα τον Κουτσιανικούλη στη θέση του Φιλομένο. Ο 20χρονος μεσοεπιθετικός έγινε δεκτός με ένα θερμό χειροκρότημα από την εξέδρα των φίλων του ΠΑΟΚ και ... ανταπέδωσε δημιουργώντας αρκετά προβλήματα στην άμυνα της Σπάρτα.

Ο υπόλοιπος αγώνας κύλησε με τον ΠΑΟΚ να έχει πολύ καλή αμυντική λειτουργία, εκτός από τα τελευταία λεπτά, όπου λίγο οι αλλαγές του Σάντος, λίγο η κούραση από ολόκληρη την προετοιμασία αποδιοργάνωσαν το Δικέφαλο του Βορρά και έδωσαν στον Κρέσιτς τη δυνατότητα να κερδίσει ο χειροκρότημα σταματώντας τους Ολλανδούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτη τη φορά ο Φερνάντο Σάντος παρακολούθησε το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα όρθιος, καθοδηγώντας τους παίκτες του.

Παραλίγο επεισόδια

Οι φίλοι του ΠΑΟΚ ήταν και πάλι καταπληκτικοί σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Στα τελευταία μάλιστα λεπτά, ακόμα και οι αναπληρωματικοί παίκτες της Σπάρτα που έκαναν προθέρμανση κάτω από την απρόμαυρη κερκίδα, σταμάτησαν της ασκήσεις τους και χάζευαν τους φίλους του ΠΑΟΚ που δε σταμάτησαν να τραγουδούν επί 90 λεπτά.

Με τη λήξη πάντως του αγώνα, παραλίγο να δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα μεταξύ των Ελλήνων οπαδών και των ανδρών ασφαλείας του γηπέδου. Αιτία; Ένα σπασμένο κάθισμα. Καθώς οι φίλοι του ΠΑΟΚ χόρευαν πάνω στα καθίσματά τους, κάποιο από αυτά έσπασε, με την ασφάλεια του γηπέδου να κάνει αμέσως την εμφάνισή της προσπαθώντας να βρει και να συλλάβει τον υπαίτιο. Οι φίλοι του ΠΑΟΚ φυσικά εγκατέλειψαν όλοι μαζί τις θέσεις τους πηγαίνοντας προς την έξοδο. Εκεί, η ασφάλεια του γηπέδου είχε τη... φαεινή ιδέα να κλείσει τις πόρτες εγκλωβίζοντας τους φίλους του ΠΑΟΚ και απαιτώντας να της παραδοθεί ο οπαδός που έσπασε το κάθισμα. Η ένταση δεν άργησε να ανέβει και φίλοι του Δικεφάλου του Βορρά ήρθαν στα χέρια με άνδρες της ασφάλειας του γηπέδου με την Ολλανδική αστυνομία να παρατάσεται έξω από την κλειστή θύρα. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ επιχείρησαν τότε να σπάσουν τις πόρτες μέχρι που οι άνδρες της ασφάλειας του γηπέδου πήραν εντολή να τις ανοίξουν. Πάνω στον πανικό όμως είχαν χαθεί τα κλειδιά και η λύση δόθηκε μέσω της πόρτας της διπλανής κερκίδας.

Πολλοί από τους φίλους του ΠΑΟΚ κατεθύνθηκαν τότε προς την κεντρική είσοδο θέλοντας να φωτογραφηθούν με τους παίκτες του ΠΑΟΚ. Εκεί ήταν ο Μουσλίμοβιτς, τον οποίο οι φίλοι του ΠΑΟΚ πολιόρκησαν για τη φανέλα. Οι (ίδιοι) άνδρες ασφαλείας του γηπέδου ήρθαν να ... λύσουν και αυτό το πρόβλημα με την ένταση και πάλι να ανεβαίνει προς στιγμήν. Ο Βόσνιος έδωσε τη φανέλα του και το θέμα τελείωσε εκεί.

Ικανοποίηση Σάντος και αναχώρηση

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο Φερνάντο Σάντος μετά τον αγώνα τονίζοντας ότι πολλά πράγματα πρέπει να βελτιωθούν αλλά και ότι ο ΠΑΟΚ θα είναι έτοιμος για το πρώτο ευρωπαϊκό ματς με τη Βαλερέγκα.

Οι απαραίτητες βελτιώσεις πάντως δε θα γίνουν στην Ολλανδία, αφού ο ΠΑΟΚ αποχωρεί το μεσημέρι για Θεσσαλονίκη.

Δείτε σε βίντεο στιγμές πριν την έναρξη του φιλικού στο Ρότερνταμ












































TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ