ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Γκουαρδιόλα: "Δεν ξέρω πόσοι πόντοι χρειάζονται φέτος για τον τίτλο"

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα πιάνει την μπάλα στην αναμέτρηση Μάντσεστερ Σίτι - Ολυμπιακός για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Champions League.
Ο Πεπ Γκουαρδιόλα στην αναμέτρηση Μάντσεστερ Σίτι - Ολυμπιακός AP PHOTO/DAVE THOMPSON

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα δήλωσε πως δεν γνωρίζει φέτος πόσο ψηλά έχει φτάσει ο βαθμολογικός πήχης για την κατάκτηση του τίτλου στην Premier League και έστειλε μήνυμα στην ομάδα του πως πρέπει να φορτσάρει το προσεχές δίμηνο που δεν θα έχει Ευρώπη.

Την περασμένη σεζόν η Λίβερπουλ σταμάτησε στους 99 πόντους κατακτώντας το πρώτο της πρωτάθλημα μετά από 30 χρόνια αναμονής ενώ το 2018 και το 2019 η Μάντσεστερ Σίτι μάζεψε 100 και 98 βαθμούς αντίστοιχα για να κόψει πρώτη το νήμα και να πανηγυρίσει τον τίτλο.

Φέτος όμως, οι παραπάνω αριθμοί φαντάζουν ουτοπικοί ως προς την επίτευξή τους, με την πανδημία να έχει βγάλει από το πρόγραμμά τους κυρίως τις ομάδες που κάνουνπρωταθλητισμό και τις γκέλες να είναι πολύ πιο συχνό φαινόμενο για τους μνηστήρες του τίτλου.

Τρανή απόδειξη τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής της Premier League, όπου δεν κατάφερε να πάρει το τρίποντο καμία εκ των Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τσέλσι, Τότεναμ και Λίβερπουλ, με τους προπονητές να έχουν μάλιστα αντιληφθεί πλήρως την αλλαγή σκηνικού.

Όπως για παράδειγμα ο Πεπ Γκουαρδιόλα, που ενόψει της αναμέτρησης με την Γουέστ Μπρομ για την εμβόλιμη 13η αγωνιστική, είπε μεταξύ άλλων: "Δεν ξέρω πλέον πόσοι πόντοι χρειάζονται για να πάρει κάποια ομάδα τον τίτλο.

Είναι όπως πριν από τρία ή τέσσερα χρόνια που και πάλι δεν γνώριζα. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι το ματς της Τρίτης με την Γουέστ Μπρομ. Ξέρω ότι όλοι έχουν την τάση να προσπαθούν να μαντέψουν τι θα γίνει παρακάτω.

Δεν ξέρω τι θα γίνει την Τρίτη, πόσο μάλλον σε τρεις με τέσσερις μήνες από τώρα ή την ερχόμενη σεζόν", τόνισε ο Καταλανός τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι, που θεωρεί πως από τη στιγμή που δεν θα υπάρχει το Champions League στο μυαλό των παικτών των πολιτών, θα επικεντρωθούν απόλυτα στις εγχώριες υποχρεώσεις τους.

"Τώρα όλοι θα παίζουν τον ίδιο αριθμό αγώνων. Είμαστε τυχεροί που παίζουμε στην Ευρώπη. Τώρα είναι η ώρα να προσπαθήσουμε να νικήσουμε τις άλλες ομάδες χωρίς να υπάρχει κάτι άλλο που να μας αποσπάει την προσοχή.

Τώρα πλέον, είναι πολύ μικρό το κομμάτι μέσα στη σεζόν που έχουμε χρόνο για να ανακτούμε τις δυνάμεις μας μετά από παιχνίδια. Τώρα με την πανδημία, τα πάντα μπορούν να συμβούν".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ