ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Γκουαρδιόλα για τις 115 κατηγορίες της Σίτι: "Εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου να είμαι στη δίκη, στην ανεξάρτητη επιτροπή"

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα στον αγώνα της Μάντσεστερ Σίτι με τη Γιουνάιτεντ
Ο Πεπ Γκουαρδιόλα στον αγώνα της Μάντσεστερ Σίτι με τη Γιουνάιτεντ © 2024 DAVID CLIFF / AP IMAGES

Η εκδίκαση της υπόθεσης της Μάντσεστερ Σίτι για τις 115 κατηγορίες θα ξεκινήσει το φθινόπωρο και ο Πεπ Γκουαρδιόλα δήλωσε ανυπόμονος, ενώ τόνισε επίσης ότι θα ήθελε να βρίσκεται στην ανεξάρτητη επιτροπή.

Η Μάντσεστερ Σίτι βρίσκεται αντιμέτωπη με 115 κατηγορίες για παραβιάσεις των κανόνων του FFP της αγγλικής αρχής, με την εκδίκαση της υπόθεσης να ξεκινά το φθινόπωρο κι η ετυμηγορία να αναμένεται πριν από το τέλος της σεζόν.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα από τη μεριά του δήλωσε πως θέλει να ξεκινήσει σύντομα η διαδικασία της δίκης, ενώ εξέφρασε και την επιθυμία του να βρεθεί στην ανεξάρτητη επιτροπή.

"Είμαι χαρούμενος που η εκδίκαση ξεκινά σύντομα κι ελπίζω ότι θα τελειώσει σύντομα, προς όφελος όλων μας, ειδικά του συλλόγου, αλλά κι άλλων ομάδων της Premier League κι όλων των ανθρώπων που δεν περιμένουν την ποινή.

Εύχομαι, από τα βάθη της καρδιάς μου, να πάω στη δίκη, στην ανεξάρτητη επιτροπή-και το ξαναλέω, ανεξάρτητη επιτροπή- και το συντομότερο δυνατό, να αποκαλυφθεί αυτό που συνέβη και θα το δεχθούμε όπως κάναμε πάντα".

Στη συνέχεια εξέφρασε την πίστη του ότι οι παίκτες του δεν πρόκειται να επηρεαστούν: "Όχι, μιλάμε γι' αυτό εδώ και τρία ή τέσσερα χρόνια. Είναι καλό ότι η υπόθεση έρχεται στο προσκήνιο. Ξέρουμε ότι θα συμβεί, το αποδεχόμαστε κι επικεντρωνόμαστε στους αγώνες μας".

Τι ισχύει για τις 115 κατηγορίες

Η Μάντσεστερ Σίτι θα κληθεί να αντικρούσει τα επιχειρήματα και τις κατηγορίες της Premier League για 115 παραβιάσεις των κανόνων του FFP της αγγλικής αρχής τις τελευταίες 14 σεζόν (2009/2010 - 2023/2024).

Οι δύο εμπλεκόμενες πλευρές θα "αναμετρηθούν" ενώπιον μιας ανεξάρτητης επιτροπής, με τη διοργανώτρια αρχή του κορυφαίου πρωταθλήματος του κόσμου να κατηγορεί τους Πολίτες για 115 οικονομικές παραβιάσεις.

Τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η Premier League προέρχονται από μια πενταετή έρευνα, η οποία ξεκίνησε το 2018 και ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2023.

Η Σίτι αντιμετωπίζει ποινές που κυμαίνονται από "τσουχτερά" χρηματικά πρόστιμα, απαγόρευση μεταγραφών και αφαίρεση βαθμών.

Θυμίζουμε ότι η Μάντσεστερ Σίτι είχε τιμωρηθεί και στο παρελθόν για παραβιάσεις των κανόνων του FFP από την UEFA, με την ποινή να ανατρέπεται στο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS).

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ