ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ

Γκουαρδιόλα: Η αγγλική FA ήρθε σε επαφή με τον Καταλανό για τη θέση του προπονητή, σύμφωνα με τους Times

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα σε αγώνα της Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στην Σλόβαν Μπρατισλάβας για το Champions League | 1 Οκτωβρίου 2024
Ο Πεπ Γκουαρδιόλα σε αγώνα της Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στην Σλόβαν Μπρατισλάβας για το Champions League | 1 Οκτωβρίου 2024 @2024 PETR JOSEK/AP IMAGES

Ο Λι Κάρσλι δύσκολα θα συνεχίσει στον πάγκο της εθνικής Αγγλίας και μετά από την ολοκλήρωση του Nations League και ο Πεπ Γκουαρδιόλα μπήκε στο στόχαστρο της ομοσπονδίας για τη θέση του ομοσπονδιακού προπονητή, σύμφωνα με τους Times.

Η ήττα από την Εθνική Ελλάδας στο "Γουέμπλεϊ" για τον 2ο όμιλο της League B του Nations League έβαλε φωτιά στο στρατόπεδο της Αγγλίας, με τον Λι Κάρσλι να βάλλεται πανταχόθεν και τον ίδιο να μπερδεύει άπαντες για το μέλλον του τονίζοντας ότι είναι μεν υποψήφιος για να συνεχίσει και μετά το τέλος της διοργάνωσης αλλά και ότι χρειάζεται προπονητής παγκόσμιας κλάσης για τα "τρία λιοντάρια".

Ο Ρόι Κιν πέταξε το μπαλάκι στην ομοσπονδία υποστηρίζοντας με δηλώσεις του πως θα πρέπει να κυνηγήσουν τον καλύτερο που κυκλοφορεί στην αγορά, δηλαδή τον Πεπ Γκουαρδιόλα, με τους "Times" να έρχονται να δώσουν νέα διάσταση στο θέμα μέσω της αποκάλυψής τους πως υπήρχε πρόσφατα επικοινωνία της αγγλικής FA με τον τεχνικό της Μάντσεστερ Σίτι.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως η επαφή μεταξύ των δύο πλευρών ήταν μεν ανεπίσημη, ωστόσο ο Γκουαρδιόλα είναι εκείνος που θα επιθυμούσαν για το συγκεκριμένο πόστο, με τον ίδιο να μένει ελεύθερος από τους πολίτες το ερχόμενο καλοκαίρι και να μην έχει έρθει ακόμη σε συμφωνία μαζί τους για να υπογράψει νέο συμβόλαιο.

"Δεν είναι αλήθεια. Είμαι προπονητής της Σίτι. Δεν έχω αποφασίσει κάτι, τα πάντα μπορούν να συμβούν. Δεν ξέρω. Θα χρειαστεί να σκεφτώ για να αποφασίσω τι θέλω να κάνω", απάντησε από την πλευρά του ο Καταλανός, σε ερώτηση που δέχτηκε από ιταλική εκπομπή για το αν θα αναλάβει την εθνική Αγγλίας, με τους "Times" να υποστηρίζουν πως θα πάρει την τελική του απόφαση για το προπονητικό του μέλλον μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες.

Σημειώνεται πως αυτή είναι η ένατη διαδοχική σεζόν του Γκουαρδιόλα στην Premier League ως προπονητής της Σίτι, με τον 53χρονο να έχει κατακτήσει έξι πρωταθλήματα (μεταξύ των οποίων τα τέσσερα τελευταία) και τον τίτλο του Champions League τη σεζόν 2022-23.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ