ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Γκουαρδιόλα: "Οι διαιτητές πρέπει να κάνουν ένα βήμα πίσω και να είναι πιο ταπεινοί"

Manchester City's head coach Pep Guardiola gestures during the English Premier League soccer match between Manchester City and Nottingham Forest at Etihad stadium in Manchester, England, Saturday, Sept. 23, 2023. (AP Photo/Jon Super)
Ο Πεπ Γκουαρδιόλα σε στιγμή απογοήτευσης 2023 AP IMAGES/JON SUPER

Στην κρισιμότητα του ρόλου που έχουν στην εξέλιξη των αναμετρήσεων οι διαιτητές και στον αντίκτυπο του VAR αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Πεπ Γκουαρδιόλα, πριν το σημερινό (4/10) ματς με τη Λειψία.

Ερωτηθείς στη συνέντευξη Τύπου εν όψει του σημερινού (4/10, 22:00, COSMOTE SPORT 2 HD, LIVE από SPORT24) αγώνα με τη Λειψία στη Γερμανία, ο Πεπ Γκουαρδιόλα πήρε θέση στο θέμα που έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον της αγγλικής ποδοσφαιρικής επικαιρότητας , εκφράζοντας την άποψη ότι οι αξιωματούχοι διαιτητές πρέπει να αφήσουν τον βασικότερο ρόλο στους πρωταγωνιστές των αγώνων, που δεν είναι άλλοι από τους ποδοσφαιριστές.

"Οι δαιτητές και οι υπεύθυνοι VAR είναι ηγετικοί ρόλοι. Πρέπει να κάνουν ένα βήμα πίσω και μερικές φορές υπάρχουν παιχνίδια στα οποία αν είναι πιο ταπεινοί και κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν, θα τα καταφέρουν καλύτερα. Θα το κάνουν καλύτερα", σημείωσε συγκεκριμένα.

Τέλος, ο προπονητής της Μάνστστερ Σίτι δεν παρέλειψε να τονίσει ότι συμπάσχει με τη Λίβερπουλ για την άδικη απόφαση στο ματς με την Τότεναμ, προσθέτοντας παράλληλα ότι το VAR "άλλαξε τη δουλειά των διαιτητών, επειδή τώρα δεν παίρνουν οι ίδιοι τις αποφάσεις, οι σημαντικές αποφάσεις λαμβάνονται από το VAR. Αλλά τότε, αν το VAR κάνει ένα λάθος, έχεις πρόβλημα".

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ