CHAMPIONS LEAGUE

Γκουαρντιόλα: "Κάναμε εξαιρετική δουλειά"

Γκουαρντιόλα: "Κάναμε εξαιρετική δουλειά"
New Image

Ο Πέπε Γκουαρντιόλα όπως και Άλεξ Φέργκιουσον στάθηκαν στην συνέντευξη Τύπου στην επίτευξη του πρώτου γκολ από πλευράς Μπαρτσελόνα

Ο Πέπε Γκουαρντιόλα νιώθει ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος του κόσμου, όπως δήλωσε, καθώς κατάφερε κάτι μοναδικό στην ιστορία της ομάδας να κατακτήσει και τα τρία τρόπαια: που διεκδικούσε η ομάδα του: " "Είμαι πολύ ευτυχισμένος. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους δούλεψαν για αυτή την επιτυχία. Είναι η καλύτερη σεζόν στην ιστορία του συλλόγου. Είχαμε πολλά προβλήματα κατά την διάρκεια της σεζόν, αλλά και πριν τον αγώνα. Ήμασταν ανώτεροι σαν ομάδα και διατηρήσαμε την κατοχή της μπάλας.

Ο Μέσι στο κέντρο έκανε εξαιρετική δουλειά. Έχει δώσει τόσα πολλά στην Μπαρτσελόνα όλη την σεζόν γκολ, ασίστ και είμαι χαρούμενος για αυτόν. Eίναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο και δεν χρειαζόμασταν το σημερινό παιχνίδι για να μας το αποδείξει. Ο Μέσι έχει ταλέντο και δεν μπορεί να το κρύψει. Ο Τσάβι και Ινιέστα είναι διαφορετικοί παίκτες.

Έχουμε κερδίσει το Τσάμπιονς Λιγκ και πλησιάζουμε άλλους συλλόγους που έχουν περισσότερα τρόπαια από εμάς. Eίμαστε και εμείς μία ομάδα μύθος. Επίσης είμαι πολύ χαρούμενος για τον κόσμο που ήρθε μαζί μας.

Είχαμε απουσίες και έπρεπε να αμυνθούμε με λίγους παίκτες. Δεν είπα κάτι ξεχωριστό στους παίκτες μου στο ημίχρονο και δεν αλλάξαμε κάτι στον τρόπο παιχνιδιού μας. Δεν δειλιάσαμε και κάναμε το παιχνίδι μας. Όλοι οι παίκτες έκαναν εξαιρετική δουλειά.

Αυτό το κύπελλο το αφιερώνω στον Μαλντίνι γιατί για εμένα είναι ο καλύτερος παίκτης τα τελευταία είκοσι χρόνια, ειδικά στις θέσεις που αγωνιζόμουν και εγώ. Λίγοι ανόητοι οπαδοί δεν μπορούν να χαλάσουν ότι έχτιζε όλα αυτά τα χρόνια.

Ο Ματσόλα είναι ένας άνθρωπος που με βοήθησε πολύ, όταν είχα το πρόβλημα μου με το ντόπινγκ στην Ιταλία. Μου δίδαξε πολλά και με βοήθησε να ξεπεράσω όποια προβλήματα αντιμετώπιζα. Για εμένα είναι δάσκαλος.

Αύριο θα έρθει ο κόσμος στο αεροδρόμιο και απομένει ένα ακόμα ματς. Δεν χρειάζεται να τα σπάσουνε. Να περιμένουν εμάς αύριο για να γιορτάσουμε την επιτυχία μας. Είμαστε πολύ τυχεροί που από την Μπαρτσελόνα έχουν περάσει άνθρωποι όπως ο Κρόιφ. Μας έχει διδάξει πολλά και μας έχει δημιουργήσει αίσθημα ανωτερότητας στην ομάδα.

Το ξεκίνημα του παιχνιδιού ήταν κάπως δύσκολο για εμάς. Δεν περιμέναμε τέτοια πίεση. Ήταν πολύ καλό που σκοράραμε. Κρατήσαμε την μπάλα και όταν έφερα τον Μέσι στο κέντρο αλλάξαμε το ματς. Είχαμε τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού.

Η άμυνα μας είχε πολύ καλή απόδοση και φροντίσαμε να μην δεχτούμε τις αντεπιθέσεις των Ρούνεϊ και Ρονάλντο. Περίμενα την Γιουναϊτεντ καλύτερη στο δεύτερο ημίχρονο.

Δεν κερδίζεις πάντα όταν παίζεις καλά. Όταν παίζεις καλά έχει περισσότερες πιθανότητες να κερδίσεις παρά όταν δεν ρισκάρεις. Μην με ρωτάτε αν είμαι χαρούμενος. Πιστεύω ότι είμαι. Ο ημιτελικός με την Τσέλσι ήταν σκληρός. Δεν μας πίεσε όπως η Γιουναϊτεντ. Το πρώτο γκολ άλλαξε το παιχνίδι

















".

Φέργκιουσον: "Mας επηρέασε το πρώτο γκολ"

O σερ 'Άλεξ Φέργκιουσον δεν μπόρεσε να κρύψει την απογοήτευση του στην συνέντευξη Τύπου για την απώλεια του τροπαίου. Όπως και ο Γκουαρντιόλα στάθηκε στο πρώτο γκολ και στην κακή ημέρα που βρέθηκαν ορισμένοι από τους παίκτες του.

" To πρώτο γκολ ήταν καθοριστικής σημασίας για το παιχνίδι. Δεν παλέψαμε όσο έπρεπε και δεν καταφέραμε να διατηρήσουμε την κατοχή της μπάλας. Υπάρχει απογοήτευση για το παιχνίδι που κάναμε και από την απουσία ορισμένων παικτών από το παιχνίδι. Το ξεκίνημα ήταν πολύ καλό αλλά δυστυχώς αντί να σκοράρουμε, δεχτήκαμε γκολ. Η άμυνα μας έκανε λάθη και στα δύο γκολ.

Τακτικά το παιχνίδι ήταν όπως το περίμενα. Το πρώτο γκολ καθόρισε το ματς. Προτίμησα τον Γκιγκς από τον Τέβεζ γιατί είχα επιλέξει έναν συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού. Θέλαμε να παίξουμε με μακρινές μπαλιές και σε αυτό είναι πολύ καλός ο Γκιγκς. Η πορεία μας είναι πολύ καλή αφού καταφέραμε να φθάσουμε στον τελικό. Περίμενα περισσότερα σήμερα αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε.

Είμαι απογοητευμένος και πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στην Μπαρτσελόνα. Είχε την κατοχή της μπάλας, οι μέσοι της έκαναν εξαιρετική δουλειά, ενώ εμείς όταν είχαμε την μπάλα δεν μπορούσαμε να φανούμε δημιουργικοί.

Η απώλεια του Φλέτσερ ήταν σημαντική για εμάς περισσότερο από τους παίκτες που έλειπαν από την Μπαρτσελόνα. Όταν ο Μέσι ήρθε στο κέντρο μας δημιούργησε πολλά προβλήματα. Η απογοήτευση είναι ότι δεν χειριστήκαμε σωστά το παιχνίδι. Η κατοχή της Μπαρτσελόνα είναι φανταστική. Είναι μοναδικό επίτευγμα αυτό που έχει καταφέρει ο Πέπε και πρέπει να του το αναγνωρίσουμε





".





TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ