ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γκριεζμάν, η καλύτερη μεταγραφή στον πλανήτη

Γκριεζμάν, η καλύτερη μεταγραφή στον πλανήτη
© GETTY IMAGES

Την καλύτερη μεταγραφή του περασμένου καλοκαιριού την έκανε η Ατλέτικο με την απόκτηση του Αντουάν Γκριεζμάν, όμως τα 60.000.000 ευρώ της ρήτρας είναι λίγα!

Το καλοκαίρι του 2014 η Ατλέτικο έδωσε στην Σοθιεδάδ τα 30.000.000 ευρώ της ρήτρας του συμβολαίου του Αντουάν Γκριεζμάν και έκανε την μεταγραφή της χρονιάς.

Με την σεζόν να πλησιάζει στο τέλος της είναι δεδομένο πως η συγκεκριμένη κίνηση ήταν η καλύτερη στον πλανήτη το περασμένο καλοκαίρι.

Ο 24άχρονος Γάλλος μεσοεπιθετικός είναι τρίτος σκόρερ στο ισπανικό πρωτάθλημα με 22 γκολ, με περισσότερα να έχουν οι δύο καλύτεροι παίκτες του κόσμου, οι Κριστιάνο Ρονάλντο (39) και Λιονέλ Μέσι (36).

Βέβαια, ο Γκριεζμάν δεν χαρακτηρίζεται η καλύτερη μεταγραφή επειδή είναι τρίτος στον πίνακα των σκόρερς, αλλά γενικότερα για τις εξαιρετικές του εμφανίσεις στο ισπανικό πρωτάθλημα και στο Champions League.

Και όσο περνά ο καιρός γίνεται και καλύτερος. Στα 3 τελευταία ματς πρωταθλήματος έχει σκοράρει σε όλα από δύο φορές, κόντρα σε Έλτσε, Ντεπορτίβο και Μάλαγα, πετυχαίνοντας τα 6 από τα 7 γκολ της ομάδας του.

Έχει επίσης σκοράρει και στις 5 τελευταίες αγωνιστικές, έχοντας τα 8 από τα 11 γκολ των "ροχιμπλάνκος" και ουσιαστικά είναι ο λόγος που επέστρεψαν στην 3η θέση που οδηγεί απευθείας στους ομίλους του Champions League και θα αποφύγουν (πιθανότατα) τα προκριματικά.

Με τα 22 γκολ που έφτασε μάλιστα στο πρωτάθλημα είναι πλέον ο Γάλλος με τα περισσότερα σε μία χρονιά στην Ισπανία, περισσότερα δηλαδή από Ζινεντίν Ζιντάν, Τιερί Ανρί και Καρίμ Μπενζεμά.

Γκριεζμάν, η καλύτερη μεταγραφή στον πλανήτη

Θα μείνει όμως στη Μαδρίτη;

Όλα καλά με τον Γκριεζμάν στην Ατλέτικο, άριστη επιλογή η απόκτησή του, όμως οι άνθρωποι της ομάδας έβαλαν μικρή ρήτρα στο συμβόλαιό του. Μόλις... 60.000.000 ευρώ!

Το ποσό είναι μεγάλο, αλλά όχι για έναν παίκτη τέτοιας αξίας, έτσι η ομάδα της Μαδρίτης κινδυνεύει να τον χάσει, βάζοντας βέβαια το συγκεκριμένο ποσό στα ταμεία της.

Ο Αντουάν Γκριεζμάν αποτελεί το... όνειρο του Ζοζέ Μουρίνιο. Να έχει στην Τσέλσι από την μία πλευρά τον Εντέν Αζάρ και από την άλλη τον Γάλλο διεθνή άσο.

Τον Ιανουάριο πήρε τον Κουαδράδο από την Φιορεντίνα, όμως δεν το έχει ικανοποιήσει σε καμία περίπτωση και φαίνεται πως έχει πάρει απόφαση να κινηθεί για τον Γκριεζμάν.

Τα πράγματα είναι απλά... δίνεις 60.000.000 ευρώ και εν συνεχεία πρέπει να ικανοποιήσεις τον ποδοσφαιριστή με το συμβόλαιο του θα του προσφέρεις.

Δεν είναι όμως μόνο η Τσέλσι που είναι διατεθειμένη να δώσει το ποσό, αλλά και η Μπάγερν, η οποία τον βλέπει ως το ιδανικό αντικαταστάτη του Φρανκ Ριμπερί (άλλωστε κάτι τέτοιο είναι και στην εθνική Γαλλίας).

Ο Γκριεζμάν έχει άριστη σχέση με τον Ντιέγκο Πάμπλο Σιμεόνε, ο οποίος έχει ζητήσει από την διοίκηση του συλλόγου να του κάνει νέο συμβόλαιο, έτσι ώστε να αυξηθεί και η ρήτρα του. Μένει να δούμε αν ο 24άχρονος θα πει "ναι" σε νέο συμβόλαιο ή θα θελήσει να αλλάξει ομάδα.

Γκριεζμάν, η καλύτερη μεταγραφή στον πλανήτη
© AP
TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ