ΑΓΓΛΙΑ

Γκρίνια για Καπέλο από Φέργκιουσον-Μπενίτεθ!

Γκρίνια για Καπέλο από Φέργκιουσον-Μπενίτεθ!
Καπέλο-Αγγλία

Κάθε αρχή και... δύσκολη για τον Καπέλο, καθώς οι επιλογές του στο φιλικό με την Ελβετία προκάλεσαν την ενόχληση τόσο του Φέργκιουσον όσο του Μπενίτεθ

Όπως αναφέρει σήμερα (7/2) η εφημερίδα "Daily Express", η επιλογή του ομοσπονδιακού τεχνικού των "λιονταριών" να κρατήσει σε όλο σχεδόν το φιλικό ματς με την Ελβετία τον Γουέιν Ρούνεϊ (87') και να κρατήσει εντός γηπέδου μέχρι το τελευταίο σφύριγμα τους Ρίο Φέρντιναντ, Γουές Μπράουν και Στίβεν Τζέραρντ, ενόχλησαν ιδιαίτερα τους Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και Ράφα Μπενίτεθ.
Και αυτό γιατί τα προηγούμενα χρόνια, ο εκάστοτε ομοσπονδιακός τεχνικός συνήθιζε να κάνει αλλαγές κατά τη διάρκεια των φιλικών αγώνων και να αντικαθιστά τα αστέρια τους, ώστε να έχουν δυνάμεις για τις υποχρεώσεις με τους συλλόγους τους, κάτι που φαίνεται ότι δεν απασχολεί ιδιαίτερα τον "Δον Φάμπιο".

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της αλλαγής... πλεύσης το ότι η τριήμερη προετοιμασία των παικτών ενόψει του αγώνα με την Ελβετία ήταν εξαντλητική, με τον Ιταλό προπονητή να κάνει διπλή προπόνηση στους παίκτες του Δευτέρα και Τρίτη, αλλά και μία μίνι προπόνηση το πρωί της Τετάρτης

"Πρέπει να κάνουμε ασκήσεις, ασκήσεις, ασκήσεις, γιατί έχουμε πολλά να κάνουμε. Ίσως κάποιοι προπονητές να μην εγκρίνουν τις μεθόδους μας, όμως πρέπει να φτάσουμε στους αγώνες των προκριματικών του Μουντιάλ το Σεπτέμβριο στην καλύτερη δυνατή κατάσταση", τόνισε ο συνεργάτης του Καπέλο, Φράνκο Μπαλντίνι, δηλώνοντας ουσιαστικά ότι αυτή είναι η μέθοδος του Καπέλο, χωρίς να τους απασχολεί αν υπάρχουν κάποιοι που διαφωνούν.

Το ξέσπασμα του Μπενίτεθ
Από την πλευρά του πάντως, ο Ράφα Μπενίτεθ δεν έχει να ανησυχεί μόνο για την κούραση του Τζέραρντ, αλλά και για αυτήν του Μασεράνο (έπαιξε στο Λος Άντζελες, σε φιλικό της ολυμπιακής ομάδας της Αργεντινής με τη Γουατεμάλα), αλλά και για τον τραυματισμό του Τόρες (στο φιλικό Ισπανία-Γαλλία) που τον καθιστά αμφίβολο ακόμα και για το ματς με την Ίντερ, με τον Ισπανό να καταφέρεται κατά των εθνικών ομοσπονδιών:

"Δεν θα έπρεπε να γίνουν φιλικά αυτή την εβδομάδα, γιατί αυτή η περίοδος είναι γεμάτης από υποχρεώσεις. Μέσα στις επόμενες 10 ημέρες έχουμε τρία κρίσιμα ματς σε ισάριθμες διοργανώσεις, ενώ έχουμε χάσει τον Τόρες και ίσως και κάποιον άλλο παίκτη.

Δεν είναι δίκαιο αυτό για τον σύλλογο, και δεν αναφέρομαι μόνο στη Λίβερπουλ, αλλά και σε άλλες ομάδες",

δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπενίτεθ στην Daily Telegraph.

Όσο για τους παίκτες, αν υπάρχει κάποιος που πίνει... νερό στο όνομα του Καπέλο, αυτός δεν είναι άλλος από τον Ντέιβιντ Τζέιμς, ο οποίος κέρδισε μετά από δύο χρόνια θέση στο αρχικό σχήμα, αφήνοντας πίσω τους Ρόμπινσον και Κάρσον, ενώ στην πλευρά των... πικραμένων ανήκει αναμφισβήτητα ο Μάικλ Όουεν.

Το παράπονο και η απορία του Όουεν
Μετά από 7,5 χρόνια συνεχούς παρουσίας ο φορ της Νιούκαστλ δεν αγωνίστηκε ούτε δευτερόλεπτο στο ματς με την Ελβετία, και όπως αναφέρει σήμερα στην "Sun", μία προσκείμενη πηγή στην αγγλική ομάδα, το άλλοτε παιδί-θαύμα του αγγλικού ποδοσφαίρου είναι συντετριμμένος:

"Ο Μάικλ είναι ακόμα ενοχλημένος με αυτό που συνέβη, γιατί δεν μπορεί να καταλάβει τί έκανε λάθος. Πίστευε ότι θα έμπαινε σε ένα συγκεκριμένο χρονικό σημείο στον αγώνα και δεν μπορούσε το πιστέψει όταν είδε τους Κράουτς και Ράιτ-Φίλιπς να κάνουν προθέρμανση, και τον προπονητή να μην τον φωνάζει καν.

Ο Καπέλο δεν σκέφτηκε καν να τον φωνάξει για να του εξηγήσει την κατάσταση".




Από την πλευρά του, ο ομοσπονδιακός τεχνικός απάντησε ότι ο αποκλεισμός δεν είχε να κάνει με κάτι προσωπικό και ότι οι πόρτες της εθνικής παραμένουν πάντα ανοικτές για το αστέρι της Νιούκαστλ.

"Ξέρω ότι ο Όουεν είναι σπουδαίος παίκτης και πρέπει να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό. Το γεγονός ότι τον συμπεριέλαβα στην αποστολή δείχνει ότι τον υπολογίζω", δήλωσε χαρακτηριστικά.



















TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ