ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Γκρόιτερ Φιρτ-Παναθηναϊκός 1-2

Γκρόιτερ Φιρτ-Παναθηναϊκός 1-2
Σισέ, Παναθηναϊκός

Νικηφόρο (2-1) ήταν το τεστ επί της Γκρόιτερ Φιρτ στο ντεμπούτο Σισέ, Λέτο. Τι αποκάλυψε ο Τεν Κάτε(vds)

Τα συμπεράσματα...



Αρκετά ήταν τα θετικά στοιχεία στο πρώτο φιλικό επί αυστριακού εδάφους κόντρα στον "τριφυλλοφόρο" σύλλογο της Γκρόιτερ Φιρτ. Ο Χενκ Τεν Κάτε που είχε προαναγγείλει ότι θα βάλει αρκετούς "πιτσιρικάδες" στο ματς αυτό θα διαπίστωσε ότι οι Μαχλελής και Μενσά μπορούν αν όχι σύντομα, στο προσεχές μέλλον να προσφέρουν πολλά.

Τόσο ο Ελληνας ομογενής από την Γερμανία που αγωνίστηκε με επιτυχία στην θέση του δεξιού μπακ όσο και ο Αφρικάνος παίκτης της "golden team" που έπαιξε με επιτυχία δίπλα στον Καντέ, απέδειξαν πως στον Παναθηναϊκό μπορούν να στηρίζουν πολλά.

Πρόσωπο του αγώνα σε ότι αφορά την προσφορά αναμφίβολα ήταν ο Κώστας Κατσουράνης που έτρεξε πολλά χιλιόμετρα και για πρώτη φορά ξεκίνησε βασικός στην 11αδα. Καλός και σκόρερ του πρώτου γκολ ήταν ο Γάλλος, Σεντρίκ Καντέ που περιορίστηκε να αγωνιστεί προς το τέλος και παρτενέρ του Σιμάο στην μεσαία γραμμή.

Γεγονός του αγώνα ήταν σαφώς το ντεμπούτο του Τζιμπρίλ Σισέ που παρόλο που πήρε λίγο χρόνο συμμετοχής συγκέντρωσε όλα τα φλας επάνω του από την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο. Ορεξάτος και έτοιμος να προσφέρει λύσεις από την αριστερή πλευρά και ο Σεμπαστιάν Λέτο, που επίσης έκανε το ντεμπούτο του με το "τριφύλλι" στο στήθος.

Σε ότι αφορά τον αγώνα, ο Ολλανδός τεχνικός διαπίστωσε "αδυναμίες" σε αρκετά σημεία αλλά και θετικά πράγματα στα πειράματα που πραγματοποίησε. Βέβαια, όπως ο ίδιος είχε τονίσει στα δύο επόμενα φιλικά παιχνίδια με Χόφενχαϊμ (Παρασκευή) και Γκλάντμπαχ (Δευτέρα) θα ΄δείξει (πάνω-κάτω, όπως είχε πει στο "Ελ. Βενιζέλος) την 11αδα που έχει στο μυαλό του για την συμμετοχή του Παναθηναϊκού στο Τσάμπιονς Λιγκ και τον τρίτο προκριματικό γύρο.

Η εικόνα του φιλικού....

Με δύο "πιτσιρικάδες" στην άμυνα


Οπως είχε τονίσει από την αναχώρηση της αποστολής από την Αθήνα, αλλά έδειδε και στην πρωινή προπόνηση ο Χενκ Τεν Κάτε εμπιστεύθηκε στο αρχικό σχήμα αρκετά ταλαντούχους παίκτες.

Συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Καρνέζης με τον Μαχλελή δεξιά, τον Μελίσση αριστερά και τους Καντέ και Μενσά στο κέντρο της άμυνας. Μπροστά στους και σε ρόλο αμυντικών χαφ ο Σιμάο με τον Κατσουράνη και πιο μπροστά σε επιτελικό ρόλο ο Γκάμπριελ με τους δύο τελευταίους συχνά να αλλάζουν και ρόλους.

Στην δεξιά πλευρά της μεσαίας γραμμής ο Νίνης και αριστερά ο Χριστοδουλόπουλος που είχαν σκοπό να βοηθήσουν τον μοναδικό προωθημένο επιθετικό Αντώνη Πετρόπουλο.

Το λάθος στήσιμο...οι παρατηρήσεις

Οι Γερμανοί ήταν αυτοί που εκμεταλλευόμενοι την αδράνεια των πρώτων λεπτών για τους παίκτες του Τεν Κάτε, πίεσαν και έχασαν στο 7' την πρώτη ευκαιρία όταν ο Μέλερ επιχείρησε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και ο Καρνέζης με δυσκολία πέταξε την μπάλα σε κόρνερ.

Τρία λεπτά αργότερα, όμως δεν τα κατάφερε, ο Ελληνας τερματοφύλακας να αποσωβήσει το μοιραίο. Μετά από σέντρα του Πριμπ από αριστερά, ο Τσάϊλερ με κεφαλιά ανενόχλητος άνοιξε το σκορ μέσα από την μικρή περιοχή. Το γκολ αυτό προκάλεσε την αντίδραση του Ολλανδού προπονητή που έκανε παρατηρήσεις στους Νίνη και Μαχλελή για την μη προσπάθεια να ανακόψουν τον αντίπαλό τους πριν γίνει η σέντρα.

Η απάντηση και το γκολ του Καντέ



Η απάντηση όμως της ελληνικής ομάδας ήταν άμεση και στο 12' μετά το κόρνερ του Νίνη την γυριστή κεφαλιά ντου Πετρόπουλο από το πρώτο δοκάρι και το πλασέ του επερχόμενου Καντέ, που έφερε άμεσα το σκορ στο ισόπαλο 1-1.

Οι δύο ομάδες μετά το "ζεστό" ξεκίνημα χαλάρωσαν και έριξαν τους ρυθμούς τους παίζοντας παθητικό ποδόσφαιρο και χωρίς να φτάνουν με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ.

Ετσι φτάσαμε στο 32' προκειμένου ο Παναθηναϊκός να είναι η ομάδα που απείλησε και πάλι. Μετά από ένα φάουλ του Νίνη, ο Πετρόπουλος με κεφαλιά λίγο έλειψε να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του.

Το "δολοφονικό ένστικτο" του "Πετρο-γκολ"

Στο 37', ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος λίγο έλειψε να πετύχει το 2-1, αλλά σε δύο προσπάθειες δεν ευτύχησε να νικήσει τον αντίπαλο γκολκίπερ. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός αρχικά νικήθηκε στο τετ α τετ του από τον Λομπουέ αλλά και στην συνέχεια της φάσης που είχε ακόμα την κατοχή δεν πλάσαρε αποτελεσματικά.

Οτι δεν κατάφερε ο μεσοεπιθετικός του "τριφυλλιού" το πέτυχε ο συμπαίκτης του στην Εθνική Ελπίδων. Συγκεκριμένα, στο 40΄μετά την κάθετη πάσα του Χριστοδουλόπουλου, ο Πετρόπουλος από πλάγια στην περιοχή μέσα και έχοντας την αίσθηση του τέρματος νίκησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα με δυνατό σουτ, δίνοντας λίγο πριν την λήξη του πρώτου μέρους προβάδισμα στην ομάδα του.

Το ντεμπούτο του Λέτο

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Χενκ Τεν Κάτε είχε στο βασικό σχήμα τον Σεμπαστιάν Λέτο. Ο πρώην "ερυθρόλευκος" και νυν παίκτης του Παναθηναϊκού πραγματοποίησε έτσι το ντεμπούτο του με το "τριφύλλι" στο στήθος αντικαθιστώντας τον Γκάμπριελ.

Ο Αργεντίνος μεσοεπιθετικός που φορούσε την φανέλα με το νούμερο "11" από τα πρώτα του "πατήματα" έδειχνε "δίψα" για μπάλα και από τις πρώτες του στιγμές έδειχνε το ταλέντο του στις ντρίπλες και στις επελάσεις.
Μάλιστα ήταν αυτός που έχασε την πρώτη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό, στο 58', όταν μετά από ωραία ατομική προσπάθεια σούταρε υπό πίεση αλλά ο γκολκίπερ της γερμανικής ομάδας δεν είχε πρόβλημα να αποκρούσει.

Ανάσες σε "Κατσούρ" και επιστροφή Μουν


Στα επόεμνα λεπτά, ο Ολλανδός τεχνικός του "τριφυλλιού" αρκέστηκε να αλλάζει πρόσωπα και καταστάσεις στον αγωνιστικό χώρο, δίνοντας χρόνο συμμετοχής και σε άλλους παίκτες από τον πάγκο.

Ετσι, αρχικά ο Σαριέγκι πήρε την θέση του "κουρασμένου" αλλά πολύτιμου όπως φάνηκε Κατσουράνη στο 62' και ο Καντέ από στόπερ έγινε αμυντικό χαφ δίπλα στον Σιμάο. Λίγα λεπτά αργότερα (70΄) ο άτυχος (από το δυστύχημα στην πατρίδα του) Μουν πέρασε στη θέση του Χριστοδουλόπουλου.

Τα φλας... στον σταρ Σισέ

Από την στιγμή που φώναξε από το "ζέσταμα" τον Τζιμπρίλ Σισέ, ο Χενκ Τεν Κάτε, άπαντες περίμεναν την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό τελικά, έγινε στο 74' όταν ο Τζιμπρίλ Σισέ με την "άσπρη" φανέλα και το νούμερο 9 στην πλάτη αντικατέστησε τον Πετρόπουλο.

Στο ίδιο λεπτό ο Σπυρόπουλος πήρε τη θέση του Μελίσση στο αριστερό άκρο της άμυνας ενώ στο 83' ο Σαλπιγγίδης πήρε την θέση του ταλαιπωρημένου όπως έδειχνε Νίνη.

Ατυχοι οι Γερμανοί στο φινάλε

Οι πολλές αλλαγές αποσυντόνισαν τους παίκτες του Τεν Κάτε στο τελευταίο δεκάλεπτο και το συγκρότημα του Μέλμαν προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση. Ετσι, μετά από μια ατομική προσπάθεια του Τσάϊλερ στο 87', η μπάλα βασανιστικά αφού χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι πέρασε άουτ, στην τελευταία καλή στιγμή στο ματς.

Κίτρινες: Μοχτάρι / Κατσουράνης, Γκάμπριελ, Μελίσσης

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Γκρόιτερ Φιρτ (Μπένο Μέλμαν): Λομπουέ, Μπιλίσκοφ, Μαουσμπέργκερ, Μάινερ, Φάλκενμπεργκ, Φέρστνερ, Πριμπ, Μοχτάρι, Σρεκ, Αλάγκουϊ, Τσάϊλερ, Μέλερ.

Παναθηναϊκός (Χενκ Τεν Κάτε): Καρνέζης, Μενσά, Καντέ, Μελίσσης (74΄Σπυρόπουλος), Μαχλελής, Κατσουράνης (62' Σαριέγκι), Σιμάο, Πετρόπουλος (74' Σισέ), Γκάμπριελ (46' Λέτο), Νίνης (83' Σαλπιγγίδης), Χριστοδουλόπουλος (70' Μουν).

Βίντεο-παρασκήνια στο περιθώριο του φιλικού με την Γκρόιτερ Φιρτ

Λατρεία για τον Ζιλμπέρτο Σίλβα παντού



Ο Μπιάρσμιρ λίγο μετά την άφιξή του στην Αυστρία



Ο Αντωνίου σε συνομιλία με Σαλπιγγίδη και Σπυρόπουλο, με τον Σισέ να παρακολουθεί



Μικρά-Μικρά από το Κιτζμπίχελ

- Ματίας Μπιάρσμιρ και Ζιμπέρτο Σίλβα παρακολούθησαν από την άκρη του πάγκου των αναπληρωματικών όλη την αναμέτρηση, με τον Σουηδό αμυντικό να βρίσκεται στην Αυστρία λίγο πριν το ματς.

- Στο παιχνίδι με την Γκρόιτερ Φιρτ, ο Γκάμπριελ φορούσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού

- Αρκετοί Ελληνες από την Αυστρία και την Γερμανία βρέθηκαν στο γήπεδο φορώντας φανέλες του Παναθηναϊκού και έχοντας σημαίες ελληνικές.

- Χαρακτηριστικό ότι δίπλα από το γήπεδο ήταν τα πούλμαν των δύο ομάδων με το επιβλητικό "πράσινο τριφύλλι" και στα δύο να δεσπόζει, όπως και στις εμφανίσεις των δύο συλλόγων.

- "stay... stay και press... press" ήταν δύο εκφράσεις που χρησιμοποιούσε πολύ ο Χενκ Τεν Κάτε από τον πάγκο του.


























































































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ