PREMIER LEAGUE

Glory, glory Man Utd!

Glory, glory Man Utd!
Εσιέν

Πρωταθλήτρια Αγγλίας η Μάντσεστερ Γ. μετά την "γκέλα" της Τσέλσι στο Emirates (videos)

Ο Ζοσέ Μουρίνιο, ύστερα από δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα στον πάγκο της Τσέλσι, δεν μπόρεσε να οδηγήσει την ομάδα του σε έναν τρίτο σερί τίτλο.
Η ισοπαλία στο "Emirates Stadium" ήταν οδυνηρή για τους "μπλε", που έφτασαν τους 81 βαθμούς έναντι 88 της πρωτοπόρου και πρωταθλήτριας Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (οι δύο ομάδες "χρωστάνε" από δύο ακόμα παιχνίδια), που κατέκτησε το ένατο πρωτάθλημα Αγγλίας στην ιστορία της από καταβολή της Premier League.

Η φάση που σημάδεψε το λονδρέζικο ντέρμπι σημειώθηκε στο 42ο λεπτό, καθώς η Τσέλσι υποχρεώθηκε να μείνει με παίκτη λιγότερο.

Ο Καλίντ Μπουλαρούζ, που αγωνίστηκε στη βασική ενδεκάδα ύστερα από μεγάλο χρονικό διάστημα, ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Ζούλιο Μπαπτίστα, ο οποίος βρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ. Ο διαιτητής, Άλαν Γουΐλεϊ, έδειξε σωστά το σημείο του πέναλτι και απέβαλε τον Ολλανδό κεντρικό αμυντικό με απευθείας κόκκινη κάρτα. Στο 43', ο Ζιλμπέρτο Σίλβα ανέλαβε την εκτέλεση και δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Πετρ Τσεχ (1-0).

Στην επανάληψη, η Τσέλσι των δέκα ποδοσφαιριστών έκανε την πρώτη της ευκαιρία στο 70' και έφτασε στην ισοφάριση. Ο Σον Ράιτ-Φίλιπς έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Μικαέλ Εσιέν με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας των "κανονιέρηδων" (1-1).

Στα τελευταία λεπτά το παιχνίδι απέκτησε "τρελό" ρυθμό, με τις δύο ομάδες να χάνουν ευκαιρίες για να μπουν μπροστά στο σκορ. Το τελικό αποτέλεσμα, όμως, δεν άλλαξε και το Μάντσεστερ πανηγυρίζει!

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (6/5):

Άρσεναλ-Τσέλσι 1-1 (43' πεν. Ζιλμπέρτο Σίλβα-70' Εσιέν)

*Η 37η αγωνιστική της Premier League Αγγλίας θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα (7/5), με το ματς Τσάρλτον-Τότεναμ.

Δείτε στιγμιότυπα από το λονδρέζικο ντέρμπι του "Emirates", αλλά και δηλώσεις του Άλεξ Φέργκιουσον για την οριστική κατάκτηση του τίτλου από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ:






























TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ