ΑΓΓΛΙΑ

Golden Premiership

Golden Premiership
Μπέκαμ

Ο Μπέκαμ αναπνέει και αυξάνει τους τραπεζικούς του λογαριασμούς ενώ ο Απράμοβιτς δεν ξέρει... τι δίνει

Μεγιστάνες, εφοπλιστές, επιχειρηματίες, σπόνσορες, τηλεοπτικά, συνεισφορές και γενικά φοβερά ποσά που κινούνται και μετακινούνται γύρω από τον άξονα του ποδοσφαίρου, έχουν αναγάγει το άθλημα σε ένα καθαρά κερδοσκοπικό- κοινωνικό φαινόμενο, που παρά τις όποιες (λίγες φυσικά) αντιδράσεις προκαλεί, μοιάζει για την ώρα να μην έχει όρια.

Σύμφωνα με μια έρευνα που έγινε στην Αγγλία, η περιουσία του Ντέιβιντ Μπέκαμ ανέρχεται στις 87 εκατομμύρια λίρες, ήτοι 123 εκατομμύρια ευρώ, ήτοι 42 δισεκατομμύρια δραχμούλες!

Προσωπικά είμαι της άποψης πως, εφόσον τα λεφτά αυτά σπαταλώνται στο ποδόσφαιρο, οι πρώτοι που πρέπει να αποκομίζουν τα κέρδη, άσχετα αν τα αξίζουν ή όχι με βάση αυτό που προσφέρουν, είναι οι ποδοσφαιριστές.

Από τη στιγμή που ο Ρομάν Απράμοβιτς αποφασίζει να"ρίξει" τόσα χρήματα στο ποδόσφαιρο, αυτά πρέπει να πάνε στους πρωταγωνιστές του. Κανείς δεν μπορεί να κατηγορεί τους ποδοσφαιριστές για τα ποσά που παίρνουν από τη στιγμή που κάποιοι αποφασίζουν να επενδύσουν πάνω στο άθλημα.

Μιλάμε έτσι για μια κάτι σαν "ποδοσφαιρική επανάσταση", ή μάλλον για την επανάσταση του ποδοσφαίρου. Λέτε να αναφερθούμε ποτέ στον "βασιλιά" των σπορ ως η "πέμπτη εξουσία"; Γιατί την "τέταρτη" την έχει καπαρώσει ο Τύπος.

Η πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα του four four two, αναδεικνύει τους δέκα πλουσιότερους ποδοσφαιριστές του Αγγλικού ποδοσφαίρου και τους δέκα πλουσιότερους επενδυτές.

Ο Μπέκαμ είναι με διαφορά ο πλουσιότερος της κατηγορίας με τον Όουεν να είναι "φτωχότερος" κατά 55 ολόκληρα εκατομμύρια λίρες (32εκ.). Ο "σταρ" της Ρεάλ έχει ετήσιες απολαβές από τους Μαδριλένους, της τάξεως των 4,4 εκ. λιρών, ενώ από σπόνσορες την προηγούμενη σεζόν έβαλε στους τραπεζικούς του λογαριασμούς άλλες 19 εκ. λίρες.

Τους δύο πρώην συμπαίκτες ακολουθούν οι Φάουλερ, Κάμπελ, Φέρντιναντ, Γκιγκς, Σεβτσένκο. "Απειλή" για τον πρώην αρχηγό της εθνικής Αγγλίας μπορεί να αποτελέσει ο Ρούνεϊ στο άμεσο μέλλον, ο οποίος "τρέχει" ήδη μια περιουσία που αγγίζει τις 20 εκ. λίρες από 6εκ. που είχε πέρυσι.

Η λίστα των δέκα πλουσιότερων ποδοσφαιριστών του αγγλικού ποδοσφαίρου:

Μπέκαμ 87 εκ. λίρες
Όουεν 32 εκ. λίρες
Φάουλερ 28 εκ. λίρες
Κάμπελ 27 εκ. λίρες
Φέρντιναντ 22 εκ. λίρες
Γκιγκς 22 εκ. λίρες
Σεβτσένκο 22 εκ. λίρες
Ανρί 21 εκ. λίρες
Ρούνεϊ 20 εκ. λίρες
Μπάλακ 18 εκ. λίρες

Ποιοι όμως δίνουν αυτά τα λεφτά; Τα δίνουν άνθρωποι που η φράση "δεν ξέρουν τι έχουν" τους ταιριάζει απόλυτα. Είναι γεγονός πως η "άφιξη" του Απράμοβιτς στον χώρο του ποδοσφαίρου σήμανε την έναρξη ενός καινούριου κεφαλαίου για το άθλημα.

Τα 440 εκ. λίρες που έχει επενδύσει ως τώρα στην Τσέλσι και που σίγουρα του έχουν αποφέρει και κέρδη δεν πρόκειται να του λείψουν. Η περιουσία του ανέρχεται στα 13,2 Δισεκατομμύρια λίρες!

Ο δεύτερος στη λίστα των επενδυτών είναι πολύ μακρυά (δεν πεινάει όμως, μην ανησυχείτε) και ακούει στο όνομα Τζο Λιούις. Ο εν λόγω κύριος σίγουρα θα νιώθει άσχημα μπροστά στον Ρώσο μεγιστάνα, αφού έχει στην κατοχή του μόλις 2,1 δισ. λίρες...

Η λίστα με τους δέκα πλουσιότερους επενδυτές του αγγλικού ποδοσφαίρου:

Απράμοβιτς (Τσέλσι) 10,8 δισ. λίρες
Λιούις (Τότεναμ) 2,1 δισ. λίρες
Ντέσμοντ (Σέλτικ) 1,25 δισ. λίρες
Γκλέιζερ (Μάντσεστερ Γ.) 1,05 δισ. λίρες
Χέμινγκς(Τσάρλτον, Πρέστον) 900 εκ. λίρες
Σούγκαρ (Τότεναμ) 790 εκ. λίρες
Λέρνερ (Άστον Βίλα) 789 εκ. λίρες
Μιούρεϊ (Ρέιντζερς) 650 εκ. λίρες
Οικ. Κέσγουικ (Τσέλτεναμ) 644 εκ. λίρες
Σάλιβαν (Μπέρμιγχαμ) 595 εκ. λίρες































TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ