ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Γονιός στο SPORT 24: "O αποκλεισμός θα είναι χαρακίρι"

Γονιός στο SPORT 24: "O αποκλεισμός θα είναι χαρακίρι"
γονιός καμάρας

Ο παλαίμαχος άσος Γιώργος Γονιός δηλώνει στο SPORT 24 πως ο ΠΑΟ δεν σεβάστηκε τη Σπάρτα

Πριν από ακριβώς 41 χρόνια (24 Ιουλίου 1968 για την ακρίβεια), ο Γιώργος Γονιός μεταπηδούσε από τον Άγιο Ιερόθεο στον Παναθηναϊκό. Έπαιζε επιθετικός. Για τέσσερα χρόνια αγωνίστηκε στη θέση του. Τα υπόλοιπα έπαιξε στόπερ, ενώ έφτασε να παίζει μέχρι και αριστερό μπακ. Πάντα με σεβασμό στις επιταγές του προπονητή του και πάντα με σεβασμό στον αντίπαλο.
Πολλοί θα πουν «άλλες εποχές τότε…» και εύλογα θα αναρωτηθεί κανείς, «δηλαδή τότε μόνο υπήρχε τσαγανό…;». Μετά από μια μίνι αναπόληση των δικών του πεπραγμένων με το "τριφύλλι" που τόσο λάτρεψε, ο Γιώργος Γονιός καταθέτει τις απόψεις του για το στραπάτσο της Πράγας:

"Δεν τη σεβάστηκε"

«Ο Παναθηναϊκός χθες ήταν τελείως ανέτοιμος. Δεν ξέρω τη φιλοσοφία του Τεν Κάτε, αλλά η ομάδα παρουσιάστηκε με πάρα πολλά κενά…», κάπου εκεί σταματάει και αλλάζει ρότα, αφήνει τα κενά της ομάδας και μιλάει καθαρά ποδοσφαιρικά. «Πρέπει να σέβεσαι όποιον αντίπαλο κι αν έχεις απέναντι σου, ο Παναθηναϊκός δε σεβάστηκε καθόλου τη Σπάρτα Πράγας. Όταν παίζεις στην Ευρώπη δεν έχεις την πολυτέλεια να υποτιμάς καμία ομάδα.»

«Αυτή είναι και η ομορφιά του ποδοσφαίρου, το ίδιο έπαθε και η Λάρισα, αλλά φαίνεται ότι ο Παναθηναϊκός δεν έβαλε μυαλό. Η Σπάρτα δεν έχει ούτε το μπάτζετ, ούτε το βάθος, ούτε την ποιότητα του Παναθηναϊκού. Όποια είναι η διαφορά ανάμεσα στη Μπαρτσελόνα και τον Παναθηναϊκό, άλλη τόση είναι και από τον Παναθηναϊκό και τη Σπάρτα…»

Ευθύνες στην τριανδρία Τεν Κάτε, Αντωνίου, Πατέρα

Οι πιθανότητες πρόκρισης πλέον μειώθηκαν αρκετά και ο Γιώργος Γονιός βλέπει… «Χαρακίρι! Η οικονομική ζημιά θα είναι τεράστια για αυτούς τους ανθρώπους που έβαλαν τα λεφτά τους. Και την μεγαλύτερη ευθύνη δεν έχουν οι μέτοχοι που έβαλαν τα λεφτά. Αυτοί είπαν αυτό είναι το μπάτζετ διαχειριστείτε το. Τεν Κάτε, Αντωνίου και Πατέρας έχουν την ευθύνη των επιλογών.»

«Εντάξει, πέρσι είχαν τη δικαιολογία ότι ήταν καινούριοι. Φέτος δεν υπάρχει δικαιολογία. Δε μπορεί ακόμα και ο απλός κόσμος να βλέπει ότι η ομάδα δεν είχε έναν καλό στόπερ κι εκείνοι όχι. Χρειάζομαστε έναν στόπερ κι ένα δεκάρι κατά πρώτο λόγο κι ένα δεξί μπακ κατά δεύτερο γιατί ούτε εκεί υπάρχει κάποιος κλασικός παίκτης.»

"Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα"

Η ανάλυση του Γιώργου Γονιού που ακολουθεί είναι απλή και συνάμα τόσο ποδοσφαιρική που πολλοί θα έπρεπε να τη λάβουν σοβαρά υπ’ όψιν τους.

«Τι να το κάνεις ένα σέντερ φορ που δεν παίρνει μπαλιές; Δεν υπάρχει ένας συντονιστής. Εντάξει χρειάζονται όλοι οι παίκτες, αλλά ακόμα και τους δέκα καλύτερους αμυντικούς του κόσμου να πάρεις και να παίζουν μαζί, ομάδα δε σου κάνουν.»

«Το ποδόσφαιρό είναι ομαδικό άθλημα. Γι’ αυτό χρειάζονται όλοι. Είναι άθλημα συνεργασίας. Αρκεί η συνεργασία να είναι εφικτή. Επίσης τη σημερινή εποχή που τα παιχνίδια είναι πάρα πολλά χρειάζονται σίγουρα δύο παίκτες σε κάθε θέση. Και τα κενά του Παναθηναϊκού είναι εμφανή. Δεν υπάρχει δεύτερο αριστερό μπακ πίσω από το Σπυρόπουλο και δεν υπάρχει καθαρό δεξί μπακ. Αν και προτεραιότητα πιστεύω πως είναι να αποκτηθεί ένα δεκάρι.»

"Καλύτεροι οι Μόρις και Γκούμας"

Όταν είχε έρθει ο Χένρικσεν στον Παναθηναϊκό, είχε αποδώσει στο 100% από το πρώτο του φιλικό με την πράσινη φανέλα. Κάτι τέτοιο σήμερα δεν είναι εμφανές στον ορίζοντα της αμυντική διάταξης του τριφυλλιού.

«Ο Χένρικσεν είναι ο καλύτερος που έχει περάσει. Ο Μπιάρσμιρ δε νομίζω ότι είναι ο ικανότερος για δεξί μπακ. Ο Καντέ δεν είναι ο ιδανικότερος στόπερ, ακόμα κι ο Μόρις καλύτερος ήταν, ενώ δε μπορώ να καταλάβω γιατί έφυγε ο Γκούμας.»

"Είναι βαριά η φανέλα…"

«Εκτός από τα γκολ που δέχτηκε η ομάδα, έγιναν και 4-5 ακόμα χοντρές γκέλες που ευτυχώς δεν κατέληξαν σε γκολ γιατί τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα. Ούτε στην Βουλιαγμένη (που οι απαιτήσεις της ούτε αγγίζουν το μέγεθος του Παναθηναϊκού) δε γίνονται τέτοια παιδαριώδη λάθη. Είναι πολύ βαριά η φανέλα του Παναθηναϊκού και κάποιοι ίσως δε μπορούν να τη σηκώσουν.»

"Μπορεί να προκριθεί χωρίς λάθη και λόγια"

Το γκολ του Σαλπιγγίδη, οι χαμένες ευκαιρίες και η σαφώς μεγαλύτερη ποιότητα που έχει ο Παναθηναϊκός σαν ομάδα συνηγορούν πως η πρόκριση δεν είναι σε καμία περίπτωση απαγορευτική.

«Σε καμία περίπτωση δεν είναι αχτύπητη ομάδα η Σπάρτα που θα σου κάνει τη ζημιά. Προς θεού. Βέβαια αν ο Παναθηναϊκός παίξει ξανά έτσι δεν περνάει με καμία δύναμη. Με ένα 50-60% των δυνατοτήτων του να παίξει θα περάσει. Πρέπει όμως να αποφύγει όλα αυτά τα λάθη.»

«Αν αποφευχθούν όλα αυτά τα χοντρά λάθη θα περάσει. Και χωρίς όλα αυτά τα λόγια… Πρέπει να αφήσουν τη θεωρία και να περάσουν στην πράξη. Κάθε κουβέντα πρέπει να είναι μελετημένη και μετρημένη γιατί αλλιώς εκτίθεσαι…», είπε ο Γιώργος Γονιός προς γνώση και συμμόρφωση…






































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ