ΜΠΑΓΕΡΝ

Γουαρδιόλα: "Φίλος με τους παίκτες όταν κάνουν αυτό που λέω"

Γουαρδιόλα: "Φίλος με τους παίκτες όταν κάνουν αυτό που λέω"

Ικανοποιημένος από τη μέχρι τώρα "πρόοδο" των παικτών του εμφανίστηκε ο Πεπ Γουαρδιόλα, ο οποίος ζήτησε πάντως πειθαρχία και προειδοποίησε πως θα στείλει στην εξέδρα όποιον δεν τον ακούει.

Λιγότερο από τρεις μήνες από την πρώτη προπόνηση του Πεπ Γουαρδιόλα στη Μπάγερν, όλα δείχνουν πως λειτουργούν ρολόι για την ομάδα του Μονάχου.

Οι περσινοί νταμπλούχοι Γερμανίας και πρωταθλητές Ευρώπης είναι πρωτοπόροι στη Μπουντεσλίγκα και στον όμιλο CL που βρίσκονται και συνεχίζουν στο γερμανικό Κύπελλο, ενώ η φιλοσοφία και το στιλ παιχνιδιού που αρέσει στον Ισπανό τεχνικό (και το οποίο εφάρμοσε με απόλυτη επιτυχία στη Μπαρτσελόνα για 4 χρόνια) έχουν αρχίσει να μεταλαμπαδεύονται και στους ποδοσφαιριστές του.

"Δεν μετράει να είσαι πρώτος τον Οκτώβρη αν και είναι κάτι το ωραίο, το σημαντικό είναι να βρουμε ένα δικό μας στιλ παιχνιδιού και πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο όπως φάνηκε κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι και τη Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Έμεινα έκπληκτος από το πόσο γρήγορα οι παίκτες αφομοίωσαν την ιδέα μου για το παιχνίδι, πίστευα ότι χρειαζόταν περισσότερος χρόνος. Χρειάζεται κάτι παραπάνω για να αναπτυχθούμε αλλά γενικά είμαι ικανοποιημένος.

Γουαρδιόλα: "Φίλος με τους παίκτες όταν κάνουν αυτό που λέω"

Έχουμε φτάσει ένα υψηλό επίπεδο παιχνιδιού και θα είμαστε ακόμα πιο ανταγωνιστικοί όταν θα έχουν αναρρώσει οι τραυματίες", υπογράμμισε ο Γουαρδιόλα σε μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στο επίσημο περιοδικό της Μπάγερν, για να συμπληρώσει:

"Θα μπορέσουμε να φτάσουμε στο τέλος της σεζόν και να είμαστε ακόμα στη διεκδίκηση των στόχων μας αν τα μέλη αυτής της φανταστικής ομάδας αποδεχτούν τις αποφάσεις μου.

Εάν αυτό δεν συμβεί θα έχουμε προβλήματα. Επαναλαμβάνω, έχουμε ανάκγη από την υποστήριξη όλων".

Ο 42χρονος τεχνικός αναφέρθηκε επίσης στη σχέση που έχει με τους ποδοσφαιριστές του, στέλνοντας κρυστάλλινο μήνυμα: "Είμαι πολύ φίλος με τους παίκτες και τους υποστηρίζω όταν αποδέχονται αυτά που λέω.

Γουαρδιόλα: "Φίλος με τους παίκτες όταν κάνουν αυτό που λέω"

Εγώ στηρίζω όσους αποδέχονται τις αποφάσεις μου, όποιος δεν θέλει να τις καταλάβει αντίθετα, θα κάτσει στην εξέδρα πολλές φορές.

Κατά τη διάρκεια της σεζόν δεν είναι καλό πράγμα, για παράδειγμα, παίκτες όπως οι Φρανκ Ριμπερί και Φίλιπ Λαμ να παίζουν για 90 λεπτά κάθε τρεις ημέρες. Όσοι περισσότεροι παίκτες υπάρχουν, τόσες περισσότερες αλλαγές έχω στη διάθεσή μου".

Τέλος, ο πλέον επιτυχημένος τεχνικός στην ιστορία της Μπαρτσελόνα, με 14 τίτλους μέσα σε μία τετραετία, μίλησε και για την πόλη του Μονάχου, που αποτελεί το νέο του "σπίτι" από το φετινό καλοκαίρι.

"Δεν έχει σχέση με τη Νέα Υόρκη αλλά θα έλεγα ότι μοιάζει στη Βαρκελώνη. Λείπουν η παραλία και η θάλασσα αλλά είναι μία πολύ όμορφη πόλη. Και η γυναίκα μου και τα παιδιά μου περνάνε καλά".

TAGS ΜΠΑΓΕΡΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ