PREMIER LEAGUE

Γουέστ Χαμ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-2: Σπουδαίο διπλό με Ρονάλντο, γκολάρα Λίνγκαρντ και ήρωα τον Ντε Χέα

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πανηγυρίζει με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ κόντρα στην Γουέστ Χαμ
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πανηγυρίζει με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ κόντρα στην Γουέστ Χαμ @2021 IAN WALTON/AP IMAGES

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήρε σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 2-1 επί της Γουέστ Χαμ, με τον Λίνγκαρντ να πετυχαίνει χρυσό γκολ στο 89' και τον Ντε Χέα να αποκρούει πέναλτι του Νομπλ στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Τεράστια απόδραση από το Λονδίνο και μήνυμα τίτλου από την Μάντστεστερ Γιουνάιτεντ. Αν και συνάντησε μία ιδιαίτερα ανταγωνιστική Γουέστ Χαμ, η ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ έκαμψε με 2-1 την αντίσταση εκείνης του Ντέιβιντ Μόγες στο φινάλε, με τον Τζέσε Λίνγκαρντ (δανεικός στα σφυριά στο δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν) να πετυχαίνει το γκολ της λύτρωσης στο 89ο λεπτό και τον Νταβίντ Ντε Χέα να πιάνει το πέναλτι του Νομπλ στο 90+5 και ενώ ο αρχηγός των γηπεδούχων είχε μπει ένα λεπτό νωρίτερα μόνο και μόνο για να αναλάβει να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών.



Το ματς

Απόλυτα ισορροπημένο ήταν το πρώτο ημίωρο της αναμέτρησης, με αμφότερες τις ομάδες να έχουν από μία καλή στιγμή για να πάρουν προβάδισμα. Η Γουέστ Χαμ απείλησε πρώτη στο 22', με το συρτό σουτ του Μπόουεν να αποκρούεται με τα πόδια από τον Ντε Χέα, ενώ η απάντηση της Γιουνάιτεντ ήρθε στο 28' με το διαγώνιο σουτ του Μπρούνο Φερνάντες να σταματάει στο αριστερό δοκάρι.

Εκεί όμως που πήρε φωτιά το ματς ήταν στο διάστημα από το 30ο μέχρι το 35ο λεπτό. Την αρχή έκανε η Γουέστ Χαμ που είχε και τη βοήθεια της θεάς τύχης. Ο Μπενραχμά βρέθηκε σε θέση βολής μετά από πάσα του Μπόουεν και έκανε το σουτ μέσα από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, με τη μπάλα να βρίσκει στους (μαζεμένους) αγκώνες του Βαράν και να αλλάζει πορεία, για να ξεγελάσει τον Ντε Χέα και να καταλήξει στα δίχτυα για το 1-0.

Η απάντηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν θα μπορούσε να είναι πιο άμεση και είχε τη σφραγίδα του Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Μπρούνο Φερνάντες έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο CR7 έπιασε το σουτ στην κίνηση, με τον Φαμπιάνσκι να αποκρούει αλλά ασθενώς και τον σταρ της Γιουνάιτεντ να ακολουθεί την πορεία της μπάλας για να την προωθήσει άνενόχλητος στα δίχτυα για το 1-1.

Μάλιστα το London Stadium έγινε το 66ο διαφορετικό γήπεδο στο οποίο σκόραρε ο Κριστιάνο Ρονάλντο στα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, με τον Πορτογάλο να έχει σκοράρει σε περισσότερα διαφορετικά γήπεδα από το 2003-04 και μετά που έκανε το πρώτο του ντεμπούτο με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (τον ακολουθεί στη σχετική λίστα ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς με γκολ σε 64 διαφορετικά γήπεδα στα πέντε τοπ πρωταθλήματα της Γηραιάς Ηπείρου).

Στο δεύτερο ημίχρονο η Γιουνάιτεντ μπήκε δυνατά και στο 47' χρειάστηκε ο Φαμπιάνσκι να νικήσει σε τετ α τετ τον Κριστιάνο Ρονάλντο για να κρατήσει το 1-1, για να ακολουθήσει μία πίεση διαρκείας των κόκκινων διαβόλων απέναντι στην Γουέστ Χαμ (έδωσε μέτρα και θέλησε να παίζει με αντεπιθέσεις) χωρίς όμως να μετουσιώνεται σε καθαρές ευκαιρίες.

Ωστόσο ο Τζέσε Λίνγκαρντ, που είχε περάσει στο ματς ως αλλαγή στο 73', λύτρωσε την Γιουνάιτεντ στο 89' με υπέροχο δεξί φαλτσαριστό σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, κάνοντας το 2-1 και πληγώνοντας την ομάδα στην οποία αγωνίστηκε ως δανεικός στο δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν (δεν πανηγύρισε το γκολ του από σεβασμό προς τους φίλους των σφυριών που τον είχαν χειροκροτήσει θερμά την ώρα της εισόδου του στον αγωνιστικο χώρο).

Οι μεγάλες στιγμές όμως δεν είχαν τέλος στο Λονδίνο, με την Γουέστ Χαμ να μένει ζωντανή στο ματς από τη στιγμή που ο διαιτητής δεν συγκινήθηκε από τις δύο πτώσεις του Ρονάλντο μέσα στη μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων στα τελευταία λεπτά και να έχει τη χρυσή ευκαιρία να πάρει το βαθμό στο φινάλε.

Συγκεκριμένα στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων μετά απο πέναλτι που δοθηκε (με παρέμβαση VAR και έλεγχο της φάσης από τον Άτκινσον μέσω μόνιτορ) σε απλωμένο χέρι του Σο, με τον Μόγες να ρίχνει στο ματς τον Νομπλ αποκλειστικά για την εκτέλεση αλλά τον αρχηγό των σφυριών να αποδεικνύεται μοιραίος, καθώς ο Ντε Χέα έπεσε στην αριστερή γωνία του και απέκρουσε την εκτέλεση, χαρίζοντας τεράστιο τρίποντο στην Γιουνάιτεντ.

Σημειώνεται πως στο άλλο απογευματινό ματς της ημέρας η Μπράιτον επιβλήθηκε 2-1 της Λέστερ εντός έδρας και συνέχισε τις υψηλές πτήσεις της στη βαθμολογία καθώς έφτασε στους 12 βαθμούς και είναι στο -1 από τις πρωτοπόρους Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Φαμπιάνσκι, Τσούφαλ, Ζουμά, Ογκμπόνα, Κρέσγουελ, Σούτσεκ, Ράις, Φορνάλς, Μπενραχμά (88' Λαντσίνι), Βλάσιτς (68' Γιαρμολένκο), Μπόουεν (94' Νομπλ)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Γουάν-Μπισάκα, Βαράν, Μαγκουάιρ, Σο, ΜακΤόμινεϊ, Φρεντ (88' Μάτιτς), Γκρίνγουντ (73' Σάντσο), Φερνάντες, Πογκμπά (73' Λίνγκαρντ), Ρονάλντο

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής:

Τα καλύτερα στιγμιότυπα της 5ης αγωνιστικής:

Νιούκαστλ - Λιντς 1-1

Γουλβς - Μπρέντφορντ 0-2

Μπέρνλι - Άρσεναλ 0-1

Λίβερπουλ - Κρίσταλ Πάλας 3-0

Μάντσεστερ Σίτι - Σαουθάμπτον 0-0

Νόριτς - Γουότφορντ 1-3

Μπράιτον - Λέστερ 2-1

Γουέστ Χαμ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-2

Η βαθμολογία της Premier League:

TAGS PREMIER LEAGUE ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ