PREMIER LEAGUE

Γράφοντας στον Άγιο Βασίλη

Γράφοντας στον Άγιο Βασίλη

Διαβάστε το γράμμα του Sport24.gr προς τον Άγιο Βασίλη για τις 20 ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ. Τι δώρο του ζητάει για κάθε μία εξ αυτών, προκειμένου να εμφανιστούν βελτιωμένες στον δεύτερο γύρο.

Όχι μόνο δεν υπάρχει η τέλεια ομάδα, αλλά κάθε μία από τις 20 που συμμετέχουν στην Πρέμιερ Λιγκ έχει σημαντικές αδυναμίες.

Επομένως, η κάθε μία εξ αυτών θα χρειαζόταν να γράψει ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη, προκειμένου να καλύψει κάποια από τα κενά της.

Το Sport24.gr μπαίνει στην θέση τους, γράφει το γράμμα για αυτές, μοιράζει ένα δώρο το οποίο να είναι ξεχωριστό για την κάθε ομάδα και να αφορά μόνο αυτή και εξηγεί τους λόγους για τους οποίους κάνει την εκάστοτε επιλογή.

Γράφοντας στον Άγιο Βασίλη
© GETTY IMAGES

Άρσεναλ: Αν οι οπαδοί της Άρσεναλ έγραφαν κάθε χρόνο στον... Άγιο Βασίλη, τότε η ευχή των περισσότερων θα ήταν να αποκτήσει η ομάδα έναν ηγέτη. Όσο καλός κι αν είναι ο Σάντι Καθόρλα, όσο ταλέντο κι αν έχει ο Τζακ Γουίλσιρ, κανείς εκ των δύο δεν μπορεί να πάρει την ομάδα στις πλάτες του και να την οδηγήσει σε συνεχόμενες νίκες, κάτι που πέρυσι έκανε με μεγάλη επιτυχία ο Ρόμπιν φαν Πέρσι, νυν παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Άστον Βίλα: "Αγαπητέ Άγιε Βασίλη, φέρε μου μία καλή πρόταση για τον Ντάρεν Μπεντ"... Αυτή πιθανότατα θα είναι η ευχή του Πολ Λάμπερτ . Η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του συλλόγου και αρχηγός της ομάδας, έχει παραγκωνιστεί από τον Σκωτσέζο, στον οποίο ασκείται σφοδρή κριτική γι' αυτό. Επομένως, με μία καλή πρόταση και από τον Μπεντ θα απαλλαγούν και θα πάρουν ένα πολύ καλό ποσό οι "χωριάτες" για να ενισχυθούν και να παραμείνουν στην κατηγορία.

Γράφοντας στον Άγιο Βασίλη

Γουέστ Μπρομ: Πόσο καλύτερα να ζητήσεις να πάει μία ομάδα που έχει ύστερα από τον πρώτο γύρο ίδιους βαθμούς με Άρσεναλ, Τότεναμ και Έβερτον; Ιδιαίτερες αδυναμίες δεν υπάρχουν τηρουμένων των αναλογιών, ενώ μεγάλο δώρο ήταν ο αποκλεισμός του Πίτερ Οντεμβίγκι από την αποστολή της Νιγηρίας για το Κύπελλο Εθνών. Μακάρι για τους "μπάγκις" να μην πάει ούτε ο Γιουσούφ Μουλουμπού -είναι στην προεπιλογή του Κογκό-, παίκτης κλειδί για το κέντρο της Μπρομ.

Γουέστ Χαμ: Ας δούμε επιτέλους μαζί τους Μοχάμεντ Ντιαμέ και Αλού Ντιαρά. Πρόκειται για δύο εξαιρετικούς μέσους που αν παίξουν μαζί μπορούν να ανεβάσουν επίπεδο τα "σφυριά". Στο μόνο παιχνίδι που αγωνίστηκαν και οι δύο ήταν σε αυτό της 2ης αγωνιστικής με τη Σουόνσι, όταν ο ένας αντικατέστησε τον άλλον. Από εκεί και πέρα, το καλύτερο δώρο θα ήταν να μην υπάρξει άλλος τραυματισμός, αφού εκτός των δύο μέσων σημαντικό μέρος της σεζόν έχουν χάσει οι Άντι Κάρολ, Ρικάρντο Βαζ Τε και Γιόσι Μπεναγιούν.

Γουίγκαν: Γίνεται να μην ξαναπαίξει στόπερ ο Μέινορ Φιγκερόα; Πρόκειται για ένα επιθετικό μπακ, ο οποίος αναγκάζεται να παίζει ως τρίτος στόπερ στο 3-4-3 (ή 3-4-1-2). Η Γούιγκαν έχει ούτως ή άλλως αμυντικό πρόβλημα και ο 29χρονος με την αδυναμία του να μαρκάρει σωστά εντός περιοχής το κάνει ακόμα πιο έντονο. Η θέση δεν του πάει και γι' αυτό ή θα πρέπει να χωρέσει στην 11αδα ως φουλ μπακ ή ως αριστερός μπακ σε τετράδα στην άμυνα, όπως έγινε κόντρα στην Άρσεναλ.

Γράφοντας στον Άγιο Βασίλη

Έβερτον: Πραγματοποιεί εξαιρετική χρονιά και αυτό μπορεί να χαλάσει μόνο εκ των έσω. Πάνω απ' όλα καλό θα ήταν να τελειώσει άμεσα το θέμα παραμονής του Ντέιβιντ Μόγιες, του αρχιτέκτονα αυτής της ομάδας. Αν υπάρχει δυνατότητα για ακόμη μία ευχή, τότε αναμφίβολα αυτή είναι η παραμονή του Μαρουάν Φελαϊνί, για τον οποίον δεν αποκλείεται να φτάσουν προτάσεις από μεγάλες ομάδες εντός του Ιανουαρίου βάσει της εξαιρετικής σεζόν του.

Λίβερπουλ: Αν ο Μπρένταν Ρότζερς ζητούσε πριν από λίγο καιρό ένα δώρο για την ομάδα του, αυτό θα ήταν ένας παίκτης που θα μπορεί να βοηθήσει τον Λουίς Σουάρες. Ωστόσο, μετά την απόκτηση του Ντάνιελ Στάριτζ (απομένει μόνο η ανακοίνωση) και την επικείμενη επιστροφή του Φάμπιο Μπορίνι ίσως τα δεδομένα αλλάζουν. Έτσι το δώρο θα μπορούσε να είναι αφενός η επιστροφή του Λούκας Λέιβα στα περσινά επίπεδα -προ τραυματισμού- και αφετέρου μία πρόταση για τους Τζο Κόουλ και Στιούαρτ Ντάουνινγκ, δύο παικτών που δεν έχουν προσφέρει τα αναμενόμενα.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: "Άγιε μου Βασίλη, γίνεται αυτή τη φορά να έρθει επιτέλους το αμυντικό χαφ που περιμένουμε εδώ και τόσα χρόνια;"... Μάλλον αυτή θα είναι η ευχή των περισσότερων οπαδών της Γιουνάιτεντ, μίας ομάδας με πολύ προβληματική αμυντική λειτουργία τη φετινή σεζόν. Όλα αρχίζουν από την έλλειψη αμυντικού μέσου, αφού οι κεντρικοί αμυντικοί της (Βίντιτς, Φέρντιναντ, Σμόλινγκ, Τζόουνς) ξεπέρασαν τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν.

Γράφοντας στον Άγιο Βασίλη

Μάντσεστερ Σίτι: Νέος προπονητής; Θα μπορούσε, όμως, δε θα βοηθούσε σημαντικά μεσούσης της σεζόν. Επομένως, μάλλον το καλύτερο δώρο για την πιο πλήρη και πιο ισορροπημένη ομάδα βάσει ρόστερ της λίγκας θα έπρεπε να είναι να συνέλθει ο Ρομπέρτο Μαντσίνι, ο οποίος έχει μπερδέψει αρκετά την ομάδα που πήρε το πρωτάθλημα. Σε περίπτωση που ακολουθήσει ξανά την περσινή επιτυχημένη συνταγή τότε θα έχουν πολλές πιθανότητες οι "πολίτες" να πανηγυρίσουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους δεύτερο σερί πρωτάθλημα.

Νιούκαστλ: Τι φταίει και μετά την εκπληκτική περσινή σεζόν η Νιούκαστλ παρουσιάζεται έτσι; Τα πάντα! Κανείς δεν είναι όπως πέρυσι, όταν όλοι επί της ουσίας έφτασαν το ταβάνι τους. Επομένως, ας πιάσει το χριστουγεννιάτικο πνεύμα τον Μάικ Άσλεϊ κι ας βάλει ο ιδιοκτήτης της ομάδας το χέρι στην τσέπη, γιατί δεδομένων των τραυματισμών και της επικείμενης κλήσης των Σόλα Αμεόμπι και Σεΐκ Τιοτέ στο Κύπελλο Εθνών θα χρειαστούν τουλάχιστον 2-3 προσθήκες.

Γράφοντας στον Άγιο Βασίλη

Νόριτς: Τι κι αν έφυγε ο άνθρωπος που έχτισε αυτό το δημιούργημα, Πολ Λάμπερτ, τι κι αν άρχισε πολύ άσχημα τη χρονιά. Η συνέχεια ήταν εκπληκτική. Για τα δεδομένα της έχει ένα πολύ καλό ρόστερ και ίσως αυτό το δώρο που θα έπρεπε να περιμένει είναι έναν παίκτη αντίστοιχου επιπέδου και παραστάσεων με του Στίβεν Γουίτακερ από την αριστερή πλευρά της άμυνας. Κι ας πάρει καμιά ευκαιρία και ο Άντριου Σούρμαν που βοήθησε πολύ πέρυσι.

ΚΠΡ: Η ευχή των περισσότερων οπαδών της ΚΠΡ έγινε πραγματικότητα όταν απολύθηκε ο Μαρκ Χιουζ. Το ρόστερ των Λονδρέζων δεν δικαιολογεί τα πολύ κακά τους αποτελέσματα, αλλά για να μπορέσουν να σωθούν χρειάζονται και σωστό μεταγραφικό σχεδιασμό. Δε γίνεται μία ομάδα με τόσο εμφανές αμυντικό πρόβλημα να μην πάρει στόπερ τον Ιανουάριο και ήδη να έχει συνδεθεί με την απόκτηση του Νικολά Ανελκά, όταν έχει αγοράσει τόσους επιθετικούς σε διάστημα δύο χρόνων.

Ρέντινγκ: Τι να πρωτοκάνει ο Άγιος Βασίλης σε αυτή την περίπτωση; Ό,τι και να φέρει λίγο είναι, για την ομάδα που κατά πάσα πιθανότητα έχει το χειρότερο ρόστερ του πρωταθλήματος. Όποια μεταγραφή κι αν γίνει θα βοηθήσει. Ένα πιο... ψαγμένο δώρο θα ήταν η μονιμοποίηση του 4-3-3 με μοναδικό προωθημένο τον Λε Φόντρε, δίπλα του τους Ρόμπσον Κανού και Τζόμπι ΜακΆνουφ και τον Ντάνι Γκάθρι στον χώρο του κέντρου.

Southampton's Uruguayan midfielder Gaston Ramirez (2nd L) celebrates with team-mates after scoring the opening goal during the English Premier League football match between Everton and Southampton at Goodison Park in Liverpool, north-west England on September 29, 2012. AFP PHOTO/PAUL ELLIS

RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or live services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publicationsPAUL ELLIS/AFP/GettyImages
Southampton's Uruguayan midfielder Gaston Ramirez (2nd L) celebrates with team-mates after scoring the opening goal during the English Premier League football match between Everton and Southampton at Goodison Park in Liverpool, north-west England on September 29, 2012. AFP PHOTO/PAUL ELLIS RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or live services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publicationsPAUL ELLIS/AFP/GettyImages AFP/GETTY IMAGES

Σαουθάμπτον: Μόνο λογικό δεν είναι να έχουν αγωνιστεί στο πρωτάθλημα ως τώρα και οι τρεις τερματοφύλακες. Ο Νάιτζελ Άντκινς θα πρέπει να επιλέξει τελικά με ποιον θα πορευτεί, αν και μάλλον ο εκλεκτός φέρεται να είναι πλέον ο Πάολο Γκαζανίνγκα. Επίσης, δεν είναι λίγοι αυτοί που θα εύχονται να ανεβάσει στροφές η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του συλλόγου, ο Γκαστόν Ραμίρες, προκειμένου να βοηθήσει την ομάδα να σωθεί.

Σάντερλαντ: Πολλοί θα την περίμεναν άκρως ανταγωνιστική φέτος, αλλά ως τώρα έχει παρουσιαστεί ιδιαιτέρως προβληματική. Μεγαλύτερη ίσως αδυναμία αυτή στη δημιουργία φάσεων. Σεμπάστιαν Λάρσον και Κρεγκ Γκάρντνερ έχουν ταλαιπωρηθεί παίζοντας παιχνίδια ως δεξιά μπακ, ενώ μπορούν να προσφέρουν πολλά στο κέντρο. Γι' αυτό ας αποκτηθεί ένας δεξιός οπισθοφύλακας, προκειμένου και να ανέβει ποιοτικά η αμυντική τετράδα και να παίξουν οι δύο προαναφερθέντες μαζί στο χώρο της μεσαίας γραμμής.

Γράφοντας στον Άγιο Βασίλη

Σουόνσι: Άγιε μου Βασίλη κάνε κάτι προκειμένου να μάθουν πως να αμύνονται στις στημένες φάσεις οι "κύκνοι". Ακόμα και οι τάρανδοί σου πιο αποτελεσματικοί θα ήταν από τους παίκτες του Μίκαελ Λάουντρουπ. Επιπλέον, μπορεί η Σουόνσι να παίζει ίσως την καλύτερη μπάλα στην Αγγλία, αλλά καλό θα ήταν να βάλει στο παιχνίδι της και τη σκοπιμότητα.

Στόουκ: Έχει βάσει αριθμών την καλύτερη άμυνα της Πρέμιερ Λιγκ και μία εκ των καλύτερων στην Ευρώπη. Ωστόσο, για να αντέξει μέχρι τέλους στη διεκδίκηση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου θα πρέπει να παίξει και λίγο ποδόσφαιρο, κάτι που θα ήθελαν και οι οπαδοί της. Επομένως, ας βρει έναν τρόπο να σκοράρει εκτός από τα στημένα και από τις εκτελέσεις πλαγίων των Ρόρι Ντέλαπ και Ράιαν Σότον καθώς έχει τη χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος (μαζί με Βίλα και ΚΠΡ).

Γράφοντας στον Άγιο Βασίλη

Τότεναμ: Αιώνας πρέπει να φαίνονται τα τελευταία 10 λεπτά (συν τις καθυστερήσεις) για τους παίκτες της Τότεναμ. Σε αυτό το χρονικό διάστημα έχουν χαθεί 9 βαθμοί (!) για τα "σπιρούνια". Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που ο Αντρέ Βίλας Μπόας έκανε ξεχωριστό μίτινγκ με τους παίκτες του για να συζητηθεί αυτό το θέμα. Οπότε ας αποβληθεί αυτό το κακό συνήθειο κι ας μένουν οι Λονδρέζοι συγκεντρωμένοι όλο το 90λεπτο.

Τσέλσι: Μπορεί ο Ρομάν Αμπράμοβιτς να εύχεται ο Πεπ Γουαρδίολα να είναι ο νέος προπονητής της Τσέλσι από τη νέα σεζόν, όμως τώρα αυτό που προέχει είναι η ηρεμία του συλλόγου, η οποία έχει διαταραχθεί από τη μέρα της πρόσληψης του Ράφα Μπενίτεθ. Ο Ισπανός είναι ικανός να "μακιγιάρει" κάποιες αδυναμίες (πχ μετακίνηση θέσης στον Νταβίντ Λουίζ), ενώ καλό θα ήταν να πειστεί ο Ρομέλου Λουκάκου να επιστρέψει μετά την πώληση του Ντάνιελ Στάριτζ.

Φούλαμ: Μία νίκη στα τελευταία 10 παιχνίδια μετράει η Φούλαμ, η οποία πληρώνει την αλλαγή φιλοσοφίας της είτε ηθελημένη είτε αναγκαστική. Οι "κότατζερς" δέχονται πολύ εύκολα γκολ και αυτό οφείλεται σε σημαντικό βαθμό και στους μέσους τους. Η απουσία του Μαχαμαντού Ντιαρά είναι πολύ σημαντική, ενώ άστοχη είναι και η αντικατάστασή του από τον Κρις Μπερντ, ο οποίος δε γνωρίζει τη θέση. Ας παίζει περισσότερο ο Γιώργος Καραγκούνης, ο οποίος σίγουρα θα δώσει πιο πολλά από τον Άγγλο.

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ