X

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας ή να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις μας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο.

ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Guardian: "Πάνω από 6.500 μετανάστες εργάτες νεκροί στα έργα για το Μουντιάλ του Κατάρ"

Workers walk to the Lusail Stadium, one of the 2022 World Cup stadiums, in Lusail, Qatar, Friday, Dec. 20, 2019. Construction is underway to complete Lusail's 80,000-seat venue for the opening game and final in a city that didn't exist when Qatar won the FIFA vote in 2010. (AP Photo/Hassan Ammar) AP

Σύμφωνα με δημοσίευμα του "Guardian", περισσότεροι από 6.500 μετανάστες εργάτες έχουν χάσει τη ζωή τους, δουλεύοντας κάτω από άθλιες συνθήκες για την κατασκευή των γηπέδων στο Κατάρ ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022.

Σοκαριστικά στοιχεία φέρνει στο φως της δημοσιότητας το ρεπορτάζ του "Guardian" όσον αφορά στους μετανάστες εργάτες που έχουν χάσει τη ζωή τους στα έργα για την κατασκευή των γηπέδων στο Κατάρ ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022.

Συγκεκριμένα, πάνω από 6.500 άνθρωποι, διαφορετικών εθνικοτήτων έχουν σκοτωθεί από το 2010, όταν κι άρχισαν οι εργασίες στο Κατάρ, ύστερα από την ανάληψη του Μουντιάλ. Οι περισσότεροι προέρχονται από την Ινδία, ενώ ακολουθούν το Νεπάλ, το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν και η Σρι Λάνκα.

Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία στον πίνακα:


Οι θάνατοι δεν οφείλονται μόνο σε ατυχήματα, αλλά ένα μεγάλο ποσοστό αποδίδεται και στις άθλιες συνθήκες εργασίας και διαβίωσης των εργατών, οι οποίοι "στοιβάζονται" σε κοντέινερ και εργάζονται για πολλές ώρες κάτω από πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

"Υπάρχει πραγματική έλλειψη σαφήνειας και διαφάνειας γύρω από αυτούς τους θανάτους", δήλωσε η Μέι Ρομάνος, ερευνήτρια του Κόλπου για τη Διεθνή Αμνηστία για να προσθέσει ότι: "Υπάρχει ανάγκη για το Κατάρ να ενισχύσει τα επαγγελματικά του πρότυπα υγείας και ασφάλειας".

Την ίδια στιγμή εκπρόσωπος της FIFA για το ίδιο δημοσίευμα σχολίασε: "Έχοντας λάβει πολύ αυστηρά μέτρα για την ασφάλεια και υγεία των εργατών, η συχνότητα των ατυχημάτων στις κατασκευές για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ είναι πολύ χαμηλή σε σχέση με άλλα αντίστοιχα πρότζεκτ σε όλο τον κόσμο".

Photo Credits: © 2021 Hassan Ammar/Associated Press

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ