ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

H αντεπίθεση ξεκινά με ΠΑΟΚ

H αντεπίθεση ξεκινά με ΠΑΟΚ
ντιογκο πανηγυρικο

Aντεπίθεση με ΠΑΟΚ (19.00, ΝΕΤ). Επίσκεψη Κόκκαλη στο Ρέντη. Το τρέιλερ του Sport24.gr

Οι "ερυθρόλευκοι" με νέο... καθοδηγητή στον πάγκο τους και τον κόσμο να γεμίζει το φαληρικό γήπεδο, έχουν μια μεγάλη και ιερή υποχρέωση: Να πάρουν το τρίποντο της νίκης και μάλιστα κόντρα στον Δικέφαλο του Βορρά, που έχει κατέβει στον Πειραιά με... άγριες διαθέσεις.
Το -7 είναι μια αρκετά μεγάλη διαφορά, όμως αυτό δεν σημαίνει πως οι Πειραιώτες θα τα παρατήσουν. Το αντίθετο! Την Κυριακή στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, ο Ανδρέας Νινιάδης και οι παίκτες του Ολυμπιακού, έχουν μια μεγάλη ευκαιρία να αλλάξουν σελίδα και να αποδείξουν πως δεν θα... χαρίσουν το πρωτάθλημα, όπως είχαν δείξει τις προηγούμενες αγωνιστικές. Άπαντες στο "ερυθρόλευκο" στρατόπεδο είναι αποφασισμένοι και παθιασμένοι για νίκη με τον ΠΑΟΚ και μένει να το δούμε και στο... χορτάρι.

Μένουν ακόμη 12 ματς για το τέλος της σεζόν και στον Πειραιά θέλουν να εξαντλήσουν κάθε πιθανότητα που έχουν για να κατακτήσουν το 13ο πρωτάθλημα σε 14 χρόνια.

Η μάχη ή αλλιώς η αντεπίθεση -όπως θέλετε πείτε το- περνά από το "Γεώργιος Καραϊσκάκης" με τον ΠΑΟΚ να περιμένει στην γωνία για να κάνει την ζημιά. Το συγκρότημα του Φερνάντο Σάντος, δεν... αστειεύεται και με όπλο του την άμυνα θα διεκδικήσει ακόμη και τη νίκη (αν βρει πρόσφορο έδαφος).

Αυτό ακριβώς θέλουν να αποφύγουν οι "ερυθρόλευκοι". Να δώσουν δικαίωμα ελπίδας στον Δικέφαλο του Βορρά και να του... κόψουν το βήχα από νωρίς, κατακτώντας το τρίποντο της νίκης που είναι και το ζητούμενο.

Η παράδοση είναι με το μέρος του Ολυμπιακού, όπως και κάποιοι "οιωνοί" που δείχνουν πως η νίκη θα καταλήξει σε "ερυθρόλευκα" χέρια. Ο πρώτος ακούει στο όνομα, Μπόζινταρ Μπάντοβιτς.

Ο Σέρβος τεχνικός είχε κάνει πρεμιέρα στο ελληνικό πρωτάθλημα στην Τούμπα, κατακτώντας τη νίκη κι αυτό θέλει να επαναλάβει στην έναρξη της δεύτερης θητείας του. Ο δεύτερος οιωνός είναι πως στην αρχική ενδεκάδα θα ξεκινήσει ένας κακός δαίμονας για τον ΠΑΟΚ. Ο Ντιόγκο Λουίς Σάντο, όποτε βρίσκει απέναντί του τον Δικέφαλο του Βορρά σκοράρει και οδηγεί την ομάδα του σε νίκες. Όπως η περυσινή στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" για το πρωτάθλημα ή η φετινή στην Τούμπα στον πρώτο γύρο.

Υπάρχει βέβαια και η κακή παράδοση του Φερνάντο Σάντος που δεν έχει κερδίσει ποτέ τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα (7 ήττες, 4 ισοπαλίες), αλλά και του ΠΑΟΚ στον Πειραιά (38 ήττες, 6 ισοπαλίες, 6 νίκες, για το πρωτάθλημα), όμως αυτά πολλές φορές δεν έχουν σημασία. Γι' αυτό απλά τα αναφέρουμε.

Πάμε τώρα στο αγωνιστικό κομμάτι. Όπως έγινε γνωστό από την Παρασκευή ο Μήτρογλου έμεινε εκτός αποστολής. Ο Έλληνας επιθετικός προπονήθηκε κανονικά το Σάββατο, όμως τα δεδομένα δεν αλλάζουν και ο Ντιόγκο θα είναι μόνος του στην κορυφή της επίθεσης.

Άλλωστε ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς θα παρατάξει όπως έχει φανεί ένα σύστημα 4-2-3-1. Την "ερυθρόλευκη" εστία θα υπερασπιστεί ο Νικοπολίδης, σέντερ μπακ θα είναι οι... αχώριστοι Μέλμπεργκ και Αβραάμ Παπαδόπουλος, αριστερά ο Ραούλ Μπράβο και δεξιά ο Γκαλίτσιος.

Μαρέσκα και Στολτίδης θα είναι τα αμυντικά χαφ, αριστέρα θα ξεκινήσει ο Ζαϊρί και μπορεί να πάρει αργότερα χρόνο συμμετοχής ο Ντάτολο, δεξιά ο Βασίλης Τοροσίδης, μοναδικός προωθημένος όπως προαναφέραμε ο Ντιόγκο και λίγο πιο πίσω ο Όσκαρ.

Ιδού η αποστολή: Νικοπολίδης, Πάρντο, Γκαλίτσιος, Λεονάρντο, Ζεβλάκοφ, Πάντος, Τοροσίδης, Ρ. Μπράβο, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Ντουντού, Στολτίδης, Όσκαρ, Λεντέσμα, Μαρέσκα, Ντάτολο, Ζαϊρί, Ντιόγκο, Ντάρμπισιρ, Λούα Λούα.

Επίσκεψη Κόκκαλη στο Ρέντη

Στις προπονητικές εγκαταστάσεις του Ρέντη βρέθηκε από το πρωί ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Σωκράτης Κόκκαλης.

Ο ισχυρός άνδρας των ερυθρολεύκων είχε προγραμματίσει την εν λόγω επίσκεψη, καθώς ήθελε να ντοπάρει ψυχολογικά παίκτες και τεχνική ηγεσία ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος, με τις 12 αγωνιστικές που απομένουν να έχουν όλες τον χαρακτήρα "τελικού" για τους Πειραιώτες αν θέλουν να ελπίζουν σε ανατροπή του -7 και κατάκτηση του 13ου τίτλου πρωταθλήματος τα τελευταία 14 χρόνια.

Ο πρόεδρος των πρωταθλητών μίλησε με τον Μπόζινταρ Μπάντοβιτς για περίπου 1 ώρα, ενώ όπως έγινε γνωστό ο Σωκράτης Κόκκαλης θα πάρει μέρος στο τραπέζι των "ερυθρολεύκων", με τον ίδιο να επιθυμεί να καταστήσει σαφές πως δεν έχει χαθεί τίποτα ακόμα και ότι η αντεπίθεση προς την κορυφή θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα, αρχής γενομένης από το αποψινό καθοριστικό ματς με τον ΠΑΟΚ στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" (19.00, ΝΕΤ).

Θεοδωρίδης: "Ανύπαρκτος ο Πατέρας"

Τα βέλη του προς τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού και της Superleague, Νικόλα Πατέρα, εξαπέλυσε ο Σάββας Θεοδωρίδης αποκαλώντας τον ανύπαρκτο, ενώ υπογράμμισε πως αν βήξει ο Κόκκαλης θα πάθει πνευμονία!

Ο αντιπρόεδρος των Πειραιωτών σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη εφημερίδα "Real News", αποκάλυψε πως δεν θα επιστρέψει στον Ολυμπιακό, αναφέρθηκε στην διαιτησία τονίζοντας πως η εύνοια του ΠΑΟ δεν έχει προηγούμενο, μίλησε και για τον Ζίκο, υπογραμμίζοντας πως χάθηκε ο έλεγχος στα αποδυτήρια, ενώ δήλωσε πως το πρωτάθλημα δεν έχει χαθεί

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Σάββας Θεοδωρίδης:

Για την άπολυση του Ζίκο: "Ήταν επιβεβλημένη η απόφαση για την απομάκρυνσή του. Το κακό, βέβαια, έγινε με την πρόσληψη του, αφού έπρεπε να μείνουν στον πάγκο οι Μπάντοβιτς και Νινιάδης, οι οποίοι πήγαν εξαιρετικά την ομάδα στα παιχνίδια με την Άλκμααρ, τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. Ο Ζίκο αποδιοργάνωσε την ομάδα στις γιορτές, με την τεράστια άδεια που έδωσε στους ποδοσφαιριστές. Ο Βαλβέρδε και ο Σόλιντ ποτέ δεν έδωσαν άδεια μεγαλύτερη των 4-5 ημερών και πάντα έλεγχαν τους παίκτες. Με τον Ζίκο χάθηκε ο έλεγχος".

Για τα λάθη του Ζίκο: "Ήρθε στον Ολυμπιακό και έφερε όλο το δικό του τιμ. Ζήτησε να απομακρυνθώ εγώ απομακρυνθώ εγώ από το πόστο του γενικού αρχηγού και δεν είχε ιδέα τι γίνεται στην ομάδα. Δεν ήθελε κανέναν δίπλα του και πιστεύω ότι θα ήταν όλα πολύ διαφορετικά αν ήταν κοντά του ο Μπάντοβιτς και ο Νινιάδης".

Για το αν υπάρχουν κι άλλοι υπεύθυνοι εκτός του Ζίκο, για την κατάσταση του Ολυμπιακού: "Υπάρχουν πολλοί, αλλά δεν θέλω να τους κατονομάσω τώρα. Οι ψιθυριστές και οι περιστασιακοί δήθεν Ολυμπιακάρες κάνουν το μεγαλύτερο κακό στην ομάδα. Στην παρούσα φάση, πάντως, θα πρέπει να υπάρξει σύμπνοια και ενότητα για να βελτιωθεί η εικόνα του Ολυμπιακού".

Για το αν μπορεί να βγάλει την ομάδα από το αδιέξοδο το δίδυμο Μπάντοβιτς-Νινιάδης: "Φυσικά. Είναι πολλά χρόνια μέλη της οικογένειας του Ολυμπιακού, οι παίκτες τους αγαπούν και γνωρίζουν τα δεδομένα του ελληνικού πρωταθλήματος. Θα δώσουν και την ψυχή τους για τον Ολυμπιακό και θεωρώ ότι η ομάδα μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα. Αν παίζεται ο τίτλος στο ΟΑΚΑ, ο Ολυμπιακός θα πάρει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Απομένουν 12 αγωνιστικές και αν παιχθούν τα παιχνίδια επί ίσοις όροις, ο Ολυμπιακός μπορεί να τα καταφέρει".

Για το κλίμα στα αποδυτήρια: "Είμαι της άποψης πως όλα ξεκινούν από τα αποδυτήρια σε μια ομάδα. Όταν ήμουν στον Ολυμπιακό, βρισκόμουν εφτά ώρες κάθε μέρα στου Ρέντη, γνώριζα τα πάντα για το προσωπικό και μίλαγα συνέχεια με τους παίκτες και τα μέλη του τεχνικού τιμ. Έκανα τα πάντα για την ομάδα αφιλοκερδώς.

Οι ποδοσφαιριστές με λατρεύουν, όπως και ο κόσμος. Όπου και αν βρεθώ, έρχονται και με αγκαλιάζουν και για μένα είναι πολύ σημαντική η αγάπη που μου δείχνουν. Τα πάντα σε μια ομάδα ξεκινούν από τα αποδυτήρια και γι' αυτό τα προηγούμενα χρόνια είχαμε πάρει το πρωτάθλημα από τον Ιανουάριο. Τη δική μου δουλειά δικαίωσαν τα αποτελέσματα"

.

Για το αν θέλει να επιστρέψει: "Τώρα δεν θέλω να επιστρέψω, αλλά πάντα είμαι κοντά στον Ολυμπιακό και προσπαθώ με κάθε τρόπο να βοηθώ την ομάδα. Αν χρειαστεί, θα πάω στου Ρέντη για να μιλήσω με τους παίκτες και να τους ζητήσω το πρωτάθλημα".

Για τα επεισόδια στην Καβάλα: "Είναι κρίμα που λίγοι αμαύρωσαν την εικόνα 8.000 οπαδών του Ολυμπιακού. Εγώ όσο ήμουν γενικός αρχηγός, δεν ήθελα κόσμο στα κρίσιμα εκτός έδρας παιχνίδια, γιατί πάντα θα βρεθούν αυτοί οι λίγοι που θα δημιουργήσουν επεισόδια".

Για την διαιτησία στο φετινό πρωτάθλημα: "Αυτό που συμβαίνει φέτος δεν έχει προηγούμενο. Ο Παναθηναϊκός ευνοείται απ' όλες τις πλευρές, την ώρα που ο Ολυμπιακός διώκεται απ' όλους. Αυτή τη στιγμή στην Σούπερ Λίγκα και την ΕΠΟ ο Ολυμπιακός δεν υπάρχει.

Αυτή η συνεχής εύνοια του Παναθηναϊκού δεν έχει ξαναγίνει. Πάντα οι μεγάλες ομάδες έπαιρναν σφυρίγματα, αλλά αυτό που γίνεται φέτος προκαλεί την κοινή γνώμη και τους οπαδούς του Ολυμπιακού. Άφησε ο Ολυμπιακός έναν ανύπαρκτο πρόεδρο να κάνει ό,τι θέλει... Αν βήξει ο Κόκκαλης, θα τον πιάσει πνευμονία"

.

Ο Καστίγιο... απομακρύνεται

Νεο επεισόδιο στο σήριαλ Καστίγιο, με τα... μαντάτα να μην είναι ευχάριστα, αφού οι Ουκρανοί ανέβασαν τις απαιτήσεις τους και ο Ολυμπιακός δεν το διαπραγματεύεται.

Μειώνονται οι πιθανότητες να δούμε τον Νέρι Καστίγιο και πάλι με τα "ερυθρόλευκα" όπως προέκυψε από τις τελευταίες εξελίξεις στην συγκεκριμένη υπόθεση.

Οι Ουκρανοί ζητάνε πλέον 2 εκατομμύρια ευρώ για να δώσουν δανεικό τον Καστίγιο για 1 μόλις χρόνο, ενώ στην αρχή οι απαιτήσεις τους ήταν σαφώς λιγότερες. 1.5 εκατομμύριο ευρώ (750 χιλιάδες μπροστά και άλλα τόσα μετά) για 1.5 χρόνο ήταν οι όροι της συμφωνίας αρχικά και πλέον οι "ερυθρόλευκοι" δεν το σκέφτονται.

Στον Πειραιά δεν έχουν σκοπό να ξεκινήσουν... παζάρια με την Σαχτάρ, επιμένουν στην αρχική προσφορά τους και απλά παρακολουθούν τις εξελιξεις.






























































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ