CHAMPIONS LEAGUE

H Ρώμη γιορτάζει

H Ρώμη γιορτάζει
New Image

Η Ρώμη από την αρχή της εβδομάδας κινείται σε ρυθμούς του Τσάμπιονς Λιγκ

Από την Δευτέρα άρχισαν να καταφτάνουν οι φίλαθλοι των δύο ομάδων δίνοντας έναν ξεχωριστό "ρυθμό" στην καθημερινότητα της Ρώμης. Άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο εκδηλωτικοί, φρόντιζαν να κάνουν αισθητή την παρουσίας φωνάζοντας συνθήματα, ανεμίζοντας σημαίες, φορώντας κασκόλ και εμφανίσεις των ομάδων τους.
Παρότι οι Ιταλοί έχουν ζήσει πολλές ανάλογες στιγμές δεν μένουν απαθείς σε ότι συμβαίνει στην πόλη τους. Ορισμένοι φωτογραφίζονται, παίρνουν μέρος στις εκδηλώσεις, ανταλλάσσουν κασκόλ και σήματα, θέλοντας να ζήσουν και αυτή μία ξεχωριστή εμπερία.

Οι φίλαθλοι των δύο ομάδων είναι παντού. Σε κάθε δρόμο και σε κάθε πλατεία της Ρώμης φοράνε τα κόκκινα της Μάντσεστερ ή τις "μπλαουγκράνα" εμφανίσεις της Μπαρτσελόνα. Φωνάζουν συνθήματα και περιμένουν με ανυπομονησία το μεγάλο παιχνίδι.

Όσοι βρέθηκαν στην Ρώμη δεν ξέχασαν φυσικά να επισκεφτούν όλα τα γνωστά μέρη της αιώνιας πόλης. Κάνοντας την ευχή πετώντας το κέρμα στην διάσημη Φοντάνα ντι Τρέβι, την Πιάτσα ντε Σπάνια, την Πιάτσα Ναβόνα, το Πάνθεον και πολλά άλλα.

Champions League Festival

Επίκεντρο των εκδηλώσεων της ΟΥΕΦΑ και του κόσμου είναι το επιβλητικό Κολοσσαίο. Εκτός από τους τουρίστες που περίμεναν στην ουρά να πάρουν το εισιτήριο τους για να μπουν μέσα, στον γύρο χώρο η ΟΥΕΦΑ είχε στήσει το Τσάμπιονς Λιγκ Φέστιβαλ. Διαμορφωμένοι χώροι με εκδηλώσεις και χάπενινγκς για όσους ήθελαν να ζήσουν λίγο από την μαγεία του Τσάμπιονς Λιγκ, το ιστορικό αυτό μέρος είχε μετατραπεί σε ένα μικρό χωριό.

Το Κολοσσαίο είναι το πιο πολυσύχναστο μέρος της Ρώμης και το μοναδικό που βρέθηκαν τόσο πολύ φίλαθλοι των δύο ομάδων σε μία… ειρηνική συνύπαρξη μεταξύ τους λίγες ώρες πριν το ματς.

Οι διοργανωτές είχαν δημιουργήσει 15 "stands" με διάφορα χάπενινγκς. Το τρόπαιο είχε κυρίαρχη θέση στο φεστιβάλ. Αστραφτερό και επιβλητικό αποτέλεσε πόλο έλξης. Ο καθένας μπορούσε να καθίσει μπροστά στο τρόπαιο και να φωτογραφηθεί και τις κοπέλες του φεστιβάλ να δέχονται με ευγένεια να εξυπηρετήσουν τον κόσμο.

Όπως και πριν δύο χρόνια στην Αθήνα, η ΟΥΕΦΑ είχε φροντίσει να θυμίσει, σε όσους επιθυμούσαν, την ιστορία του θεσμού. Σε ειδικά διαμορφωμένη τέντα είχες την δυνατότητα να δεις σε περίπου μία ώρα τους Πούσκας, Ντι Στέφανο, Εουσέμπιο, Κρόιφ, Φαν Μπάστεν, τις αυτοκρατορίες της Ρεάλ, του Αγιαξ, της Μπάγερν, της Λίβερπουλ, της Μίλαν και τους προπονητές Ελένιο Χερέρα, Ματ Μπάσμπι, Ρίνους Μίχελς, Μπομπ Πέισλι, Άλεξ Φέργκιουσον. Η ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ εξελίσσονταν μπορστά στα μάτια σου, γνωρίζοντας έστω και για λίγα λεπτά όλες τις δόξες του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Περίοπτη θέση και με μεγάλη απήχηση στον κόσμο είχαν τα "stands" όπου ο κόσμος μπορούσε να διαγωνιστεί στο "Pro Evolution". Μπαρτσελόνα εναντίον Μάντσεστερ. Σε ένα από αυτά οι Καταλανοί διέλυσαν τους "μπέμπηδες" με 7-3. Πέρα από το "Pro Evolution" υπήρχε και το κλασσικό ξύλινο ποδοσφαιράκη και άλλα ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Μουσική, χρώματα, κόσμος και φίλαθλοι άλλων ομάδων όπως Αθλέτικ Μπιλμπάο, Τσέλσι και Γιουβέντους αποτελούσαν μέρος αυτής της όμορφης εκδήλωσης.

Οι Ρωμαίοι "αυτοκράτορες" ξεχώριζαν ανάμεσα στο πλήθος έτοιμοι να σταθούν απέναντι σε μία φωτογραφική μηχανή.

Η ΟΥΕΦΑ είχε στήσει και δύο μικρά γήπεδα ποδοσφαίρου και διεξαγόντουσαν μίνι πρωταθλήματα. Η κάθε ομάδα είχε το δικο της "stand" όπου μπορούσες να δεις, μέσω τηλεόρασης, την πορεία προς την Ρώμη.Yπήρχε ειδικά διαμορφωμένος χώρος με φωτογραφικές στιγμές από την φετινή σεζόν και την διοργάνωση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Γι Σουνγκ Παρκ είναι ο αγαπημένος παίκτης των Κορεατών και αν αγωνιστεί απόψε θα γίνει ο πρώτος από την μακρινή αυτή χώρα που το καταφέρνει. Οι Κορεάτες δεν δίστασαν να έρθουν από τόσο μακριά με την ελπίδα να τον δούνε στον σημερινό τελικό και δεν ήταν και λίγοι.

Ολυμπιακός και στην Μάλτα

Ο Ολυμπιακός έχει φιλάθλους και στην Μάλτα. Ο Νάθαν είναι από την Μάλτα και βρέθηκε στην Ρώμη ώστε να παρακολουθήσει τον τελικό, φορώντας την φανέλα των "ερυθρόλευκων". Έχοντας Ελληνικές ρίζες, λόγω της μητέρας του μας δήλωσε ότι οι "ερυθρόλευκοι" είναι η αγαπημένη του ομάδα εντυπωσιασμένος από την ατμόσφαιρα όπως την έχει ζήσει στο Καραϊσκάκη.




























TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ