ΙΝΤΕΡ

H Suning Group μπήκε στην Ίντερ!

H Suning Group μπήκε στην Ίντερ!

Ίντερ... made in China! Ο Έρικ Τοχίρ ολοκλήρωσε το deal με την Suning Group, με τους Κινέζους επενδυτές να αποτελούν πλέον το ισχυρό αφεντικό στην ομάδα του Μιλάνου κατέχοντας το 68,55% των μετοχών και τον Μάσιμο Μοράτι να αποχωρεί.

Η 6η Ιουνίου 2016 αποτελεί δίχως δεύτερη κουβέντα μία ιστορική ημερομηνία για την Ίντερ. Ο Έρικ Τοχίρ έδωσε τα χέρια με τους ανθρώπους της Suning Group για την μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του συλλόγου, με το γκρουπ των Κινέζων επενδυτών να έχει πλέον στην κατοχή του το 68,55% έναντι 31% του Ινδονήσιου κροίσου (0,45% ανήκει σε μικρομετόχους) και τον Μάσιμο Μοράτι να βγαίνει οριστικά από το διοικητικό και μετοχικό κάδρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ιταλία, η επένδυση που έκαναν οι Κινέζοι επιχειρηματίες για να αναλάβουν τα ηνία των "νερατζούρι" ανέρχεται σε ένα ποσό της τάξης των 600.000.000 ευρώ, νούμερο που αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία αν αναλογιστεί κανείς πως ο Τοχίρ είχε πάρει το 70% των μετοχών της Ίντερ πριν από τρία χρόνια δίνοντας... 250.000.000 ευρώ.

"Είμαι παθιασμένος με την Ίντερ και είναι μία μεγάλη ευθύνη για μένα να μπω στο σύλλογο. Ευχαριστώ τον Έρικ Τοχίρ που με επέλεξε. Θα κάνουμε ακόμα πιο δυνατή την Ίντερ. Από τότε που βρέθηκα στο San Siro θεωρώ τον εαυτό μου έναν από εσάς. Ζήτω η Ίντερ", τόνισε ο Νο 1 της Suning Group, Ζανγκ Ζιντόνγκ, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Κίνα (εκεί συναντήθηκαν αντιπροσωπείες των δύο πλευρών και κατέληξαν σε οριστική συμφωνία), με τον Έρικ Τοχίρ από την πλευρά του να δηλώνει:

"Είμαστε πολύ υπερήφανοι που αποφασίσατε να επενδύσετε στο σύλλογο και στην ανάπτυξή του. Είμαστε ένα παγκόσμιο brand που κουβαλάει 108 χρόνια υπερήφανης ιστορίας και ποδοσφαιρικής κληρονομιάς. Είμαι ευγνώμων στον πρόεδρο Ζανγκ και στην Suning Group για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου. Είμαστε σίγουροι πως μαζί με την Suning θα συνεχίσουμε να χτίζουμε μία δυνατή, υπερήφανη και νικήτρια Ίντερ".

TAGS ΙΝΤΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ