STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Η 15η αγωνιστική

Ο Α' γύρος έκλεισε με μια αγωνιστική γεμάτη γκολ και την ήττα του Ολυμπιακού από τον Άρη (1-0), που αναδεικνύει πρωταθλητή χειμώνα τον ΠΑΟ. Σούπερ ματς σε Νέα Σμύρνη και Πηγάδια

Σούπερ ματς και στα Πηγάδια με την Ξάνθη να επικρατεί με 4-3 του Ηρακλή. Με σκόρερ τους Εντέρ και Τσέζαρεκ ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε της ΑΕΚ με 2-0, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των φίλων της ομάδας που ταξίδεψαν στην Αρκαδία.
Μεγάλη ανατροπή για την Καβάλα στη Ν. Σμύρνη (2-1). Διπλό (3-0) ο Ατρόμητος τον Πανθρακικό. Με τον Σισέ να πετυχαίνει 2 γκολ και να φτάνει τα 11 συνολικά ο ΠΑΟ επικράτησε με 4-0 του ΠΑΣ και ανέβηκε στην κορυφή. Εύκολο διπλό για ΠΑΟΚ με Εργοτέλη (2-0). Λεβαδειακός-ΑΕΛ 3-0.

15η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ


Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2009

Εργοτέλης-ΠΑΟΚ 0-2

Διαιτητής: Τριτσώνης Σταύρος (Αθηνών)
Γήπεδο: Παγκρήτιο

Εργοτέλης-ΠΑΟΚ 0-2

Ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε με 2-0 του Εργοτέλη στο "Παγκρήτιο" στο πλαίσιο της 15ης και τελευταίας αγωνιστικής του πρώτου γύρου της Σούπερ Λίγκα, και εδραιώθηκε έτσι στην 3η θέση της βαθμολογίας με τη λήξη του 2009. Μετά από ένα άγευστο και άχρωμο πρώτο μέρος όπου προσφέρερε ελάχιστες συγκινήσεις στους φίλους και των δύο ομάδων, η ομάδα του Φερνάντο Σάντος ξεκίνησε ιδανικά στην επανάληψη με το γκολ του Αραμπατζή στο 52' (σουτ μέσα από την περιοχή) ενώ στο 65' ήταν η σειρά του Βιεϊρίνια να αξιοποιήσει την εξαιρετική ασίστ του Ίβιτς και να βάλει "τίτλους τέλους" στην αναμέτρηση.

Λεβαδειακός-Λάρισα 3-0

Διαιτητής: Κάκος Αναστάσιος (Κέρκυρας)
Γήπεδο: Δημοτικό Λιβαδειάς

Λεβαδειακός-ΑΕΛ 3-0

Ο Λεβαδειακός πήρε σπουδαία νίκη στο γήπεδο με 3-0 του επί της ΑΕΛ και έφτασε τους 14 βαθμούς στο πρωτάθλημα. Τα γκολ για τους γηπεδούχους πέτυχαν οι Ταραλίδης στο 15΄, Μπάρκογλου στο 22' και Ναπολεόνι στο 25'. Η ομάδα του Λεβαδειακού πέτυχε μια σπουδαία εντός έδρας νίκη επί της ΑΕΛ με 3-0, που την έφερε στους 14 βαθμούς της βαθμολογίας και τις θέσεις "ασφαλείας". Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Αρκάντιους Μάλαρτζ, που με τρία δικά του λάθη έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να σκοράρουν.

Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 4-0

Διαιτητής: Χαραλαμπίδης Ναθαναήλ (Καβάλας)
Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 4-0

Με δύο γκολ του MVP του ματς Τζιμπρίλ Σισέ (50' πεν., 75') και από ένα του Βύντρα (80') και του Χριστοδουλόπουλου (89') ο Παναθηναϊκός σύντριψε με 4-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα. Οι "πράσινοι" προσωρινά σκαρφάλωσαν και πάλι στην κορυφή της βαθμολογίας έχοντας ένα ματς παραπάνω από τον Ολυμπιακό. Από ένα δοκάρι η κάθε ομάδα με τους Κατσουράνη (23') και Σαϊτιώτη (10΄). Επεισόδια στο ημίχρονο μεταξύ των οπαδών των δύο συλλόγων.

Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2009


Πανιώνιος-Νέα Καβάλα 1-2

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος Αναστάσιος (Δωδεκανήσου)
Γήπεδο: Πανιώνιος ΓΣ

Πανιώνιος-Νέα Καβάλα 1-2

Σε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες αναμέτρησης του πρώτου γύρου, η Καβάλα πήρε μια σπουδαία νίκη επί του Πανιώνιου με 2-1 μέσα στην Νέα Σμύρνη. Το σκορ άνοιξε για τους γηπεδούχους ο Μπόσκο Μπάλαμπαν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 59'.

Η ολική ανατροπή ξεκίνησε με τον ίδιο τρόπο, αφού ο Ντιόγκο Ρινκόν έφερε το ματς στα ίσια στο 87ο λεπτό μετά από πέναλτι που κέρδισε ο Σουλτανίδης από τον Ματιάτη. Ο Βραζιλιάνος ήταν ο πρωταγωνιστής και στο νικητήριο γκολ, καθώς το πλασέ που έκανε απέκρουσε ο Ανδριόλας, δίνοντάς έτσι την ευκαιρία στον Ονουάτσι να κάνει το 1-2 με κοντινό πλασέ στο 92'.

Πανθρακικός-Ατρόμητος Αθηνών 0-3

Διαιτητής: Γιαννόπουλος Γεώργιος (Αθηνών)
Γήπεδο: Δ.Α.Κομοτηνής

Πανθρακικός-Ατρόμητος 0-2

Με τον Ηλία Αναστασάκο να σημειώνει χατ-τρικ (35, 73', 80'), ο Ατρόμητος επικράτησε με 3-0 του Πανθρακικού στην Κομοτηνή.

Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ 2-0

Διαιτητής: Παπασταμάτης Κωνσταντίνος (Αθηνών)
Γήπεδο: Αστέρα Τρίπολης

Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ 2-0

Ο Αστέρας Τριπολης νίκησε το φάντασμα της ΑΕΚ με 2-0 και έριξε τον Δικέφαλο της Αθήνας ακόμη πιο χαμηλά στον βαθμολογικό πίνακα και στα μάτια του φίλαθλου ελληνικού κοινού. Οι γηπεδούχοι με σωστή τακτική πέτυχαν δύο γκολ στον κάκιστο αγωνιστικό χώρο με Έντερ και Τσέζαρεκ πετυχαίνοντας μία πολύ σημαντική νίκη φτάνοντας στην 4η θέση!

Από την άλλη πλευρά η ΑΕΚ παρουσίασε την γνωστή της εικόνα. Ομάδα χωρίς πλάνο, χωρίς στόχους, χωρίς πάθος, χωρίς διοίκηση με πολλούς τραυματίες και ανημπορους να αντιδράσουν όσους ήταν υγιείς. Τα προβλήματα της Ένωσης μεγαλώνουν κάθε αγωνιστική και ο Μπάγεβιτς δείχνει πελαγωμένος μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση με τον πρώτο γύρο να τελειώνει με μόλις 21 βαθμούς σ 15 αγώνες!

Αρης-Ολυμπιακός 1-0

Διαιτητής: Παμπορίδης Βασίλειος (Κιλκίς)
Γήπεδο: "Κλεάνθης Βικελίδης"

Άρης-Ολυμπιακός 1-0

Τι κι αν η διαιτησία δεν ήταν... φιλική, ο παθιασμένος Άρης βρήκε το τρόπο και πήρε τη νίκη με 1-0 σταματώντας το αήττητο σερί του Ολυμπιακού, χρίζοντας παράλληλα πρωταθλητή χειμώνα τον Παναθηναϊκό. Σκόρερ ο Κάμπορα που χάρισε χαμόγελα και τον άτυπο τίτλο στο "τριφύλλι".

Πραγματοποιώντας την καλύτερη τους εμφάνιση στο φετινό πρωτάθλημα, έχοντας τον απόλυτο έλεγχο και την κυριαρχία από το 1ο μέχρι το 95ο λεπτό και με την διαιτησία σε... κακή μέρα, οι παίκτες του Έκτορ Ραούλ Κούπερ δεν απειλήθηκαν ουσιαστικά από τους Πειραιώτες και πήραν το τρίποντο της νίκης που το άξιζαν πέρα για πέρα.

Πάθος, αποφασιστικότητα, θέληση, ώριμο, έξυπνο και στρωτό παιχνίδι ήταν τα συστατικά που έδωσαν στους "κιτρινόμαυρους" μια νίκη που είχε το ίδιο σκορ με πέρυσι κόντρα στον Ολυμπιακό.

Από την άλλη πλευρά, οι Πειραιώτες δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τις απουσίες της τελευταίας στιγμής (Μέλμπεργκ, Μαρέσκα), είχαν πολλούς ποδοσφαιριστές σε κακή μέρα, ο Ζίκο έκανε κι αυτός τα λάθη του και έτσι η πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα ήρθε φυσιολογικά.

Αυτό το αποτέλεσμα στέρησε από τους "ερυθρολεύκους" τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα, την ηρεμία τους ενόψει του δεύτερου γύρου, αλλά και την ευκαιρία να τελείωναν το πρώτο μισό του μετά από 36 χρόνια χωρίς ήττα. Ο Άρης αποδεικνύεται κακός δαίμονας για τον Ολυμπιακό.

Όσο για την διαιτησία, ήταν σε κακή μέρα κάνοντας πολλά λάθη εις βάρος και των δύο ομάδων. Οι "κίτρινοι" διαμαρτύρονται σωστά για ένα οφσάιντ όπου ο Κόκε έφυγε μόνος του στο 7' αλλά και για πέναλτι όταν ο Ντουντού από το τείχος άλλαξε την πορεία της μπάλας με το χέρι σε φάουλ του Νέτο, ενώ οι Πειραιώτες φωνάζουν γιατί θεωρούν πως το φάουλ (που εκτέλεσε ο Νέτο) δεν έγινε ποτέ αλλά και γιατί στην φάση του γκολ η μπάλα θεωρούν πως έχει περάσει από την τελική γραμμή. Δύσκολη βραδιά για τον Παμπορίδη και... την παρέα του.

Σκόντα Ξάνθη-Ηρακλής 4-3

Διαιτητής: Παππάς Ανδρέας (Αθηνών)
Γήπεδο: Σκόντα Ξάνθη ΑΚ Πηγαδιών

Skoda Ξάνθη-Ηρακλής 4-3

Σε ένα παιχνίδι βγαλμένο από την Premier League η Skoda Ξάνθη επικράτησε του Ηρακλή με 4-3 με πέντε από τα επτά τέρματα της αναμέτρησης να σημειώνονται στο πρώτο ημίχρονο.

Τα γκολ της γηπεδούχου ομάδας πέτυχαν οι Ζίεντσουκ (18'), Πόι (36'), Στρμπα (42') και Λουτσιάνο με πέναλτι (56') και της φιλοξενούμενης οι Βουτσιάς (2'), Σαρακατσάνος (28'), Μιλάνο (81').

Τα video της αγωνιστικής


Άρης-Ολυμπιακός 1-0



Εργοτέλης-ΠΑΟΚ 0-2



Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 4-0



Λεβαδειακός-ΑΕΛ 3-0



Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (16η)


Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2010

Νέα Καβάλα-Λεβαδειακός 16:45
Λάρισα-Αστέρας Τρίπολης 16:45
Ατρόμητος Αθηνών-Αρης 19:00

Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2010

ΠΑΣ Γιάννινα-Σκόντα Ξάνθη 14:30
Ηρακλής-Πανθρακικός 14:30
Παναθηναϊκός-Εργοτέλης 16:45
ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 19:00
Ολυμπιακός-ΑΕΚ 19:00



















































































































TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ