STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Η 28η αγωνιστική

Η 28η αγωνιστική
ΡΙΒΑΛΝΤΟ

Ο Ριβάλντο πρωταγωνιστής στον 35ο τίτλο του Ολυμπιακού, οριστικά σεντόνι η ΑΕΚ μετά την ήττα του ΠΑΟ

Ο Άρης θριάμβευσε με 1-0 στο ΟΑΚΑ χάρη στο γκολ του Μπέλεμ στο 89' και έχει ένα εισιτήριο για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, εκεί όπου ελπίζει να παίξει και ο Πανιώνιος, μετά το 3-1 κόντρα στον ΠΑΟΚ, που έχασε έδαφος.
Στη μάχη της παραμονής, μεγάλη νίκη πέτυχε η Ξάνθη (4-1 τον ΟΦΗ) εξασφαλίζοντας κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό την παραμονή της στην Superleague, ενώ μεγάλη ανάσα πήρε και ο Ηρακλής μετά το 1-0 επί του Αιγάλεω, που νιώθει την Β Εθνική να ... έρχεται.

Σε μεγάλο κίνδυνο, πλέον, μπαίνει και η Λάρισα, αλλά και η Κέρκυρα.

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος πέτυχε 2 γκολ στην "πεντάρα" της ΑΕΚ, στη Νίκαια και οδηγεί την κούρσα στον πίνακα των σκόρερ με 18 γκολ, έναντι 15 του Ριβάλντο και 14 των Μίετσελ και Σαλπιγγίδη.

Κυριακή, 22 Απριλίου 2007


Απόλλων Καλαμαριάς-Ατρόμητος Αθηνών 1-0
Διαιτητής: Χαράλαμπος Καρατζάς (Εύβοιας)
Γήπεδο: Καλαμαριάς

Δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε η Καλαμαριά πήρε...φωτιά. Η ομάδα του Μάκη Κατσαβάκη θα ολοκληρώσει χωρίς άγχος τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα καθώς μετά τη νίκη με 1-0 επί του αδιάφορου Ατρόμητου, "σφράγισε" και τυπικά την παραμονή της στην Σούπερ Λίγκα. Το "χρυσό" όπως αποδείχτηκε τέρμα για τους "Πόντιους" πέτυχε στο 13’ ο Φαβάλι.

Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 3-1
Διαιτητής: Ρωμανός Κοντογιαννίδης (Ξάνθης)
Γήπεδο: Πανιωνίου ΓΣ

Ο Πανιώνιος, ισοπέδωσε τον ΠΑΟΚ με 3-1 (Γουνδουλάκης, Σπυρόπουλος, Μάκος-Γιασεμάκης) και είναι πολύ κοντά στην ευρωπαϊκή έξοδο.

Ο Πανιώνιος, αποδίδοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο, έκλεισε το πρώτο ημίχρονο προηγούμενος με 2-0, μετά τα τέρματα των Γουνδουλάκη και Σπυρόπουλου, ενώ στο δεύτερο οι δύο ομάδες με επιμέρους σκορ 1-1 (Μάκος, Γιασεμάκης), διαμόρφωσαν το τελικό 3-1, που φέρνει τον Πανιώνιο, πολύ κοντά στην ευρωπαϊκή έξοδο.

Σκόντα Ξάνθη-ΟΦΗ 4-1
Διαιτητής: Θ. Γκαϊτατζής (Δράμας)
Γήπεδο: Σκόντα Ξάνθη ΑΚ Πηγαδιών

Ένα μεγάλο βήμα στην υπόθεση σωτηρία έκανε η ομάδα της Ξάνθης που κέρδισε πολύ εύκολα στην έδρα με 4-1 τον ΟΦΗ. Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο επιθετικός των Ακριτών Σταύρος Λαμπριάκος που σκοράρε και τα τέσσερα τέρματα της ομάδας του. Οι "κρητικοί" ήταν πραγματικά απογοητευτική και πραγματοποίησαν την χειρότερη εμφάνιση τους την φετινή σεζόν.

Εργοτέλης-Λάρισα 2-0
Διαιτητής: Γ. Ζολώτας (Θεσ/κης)
Γήπεδο: Παγκρήτιο

Δυο στροφές πριν το τέλος της Super League ο Εργοτέλης τα κατάφερε να εξασφαλίσει τη παραμονή του. Αυτός ήταν άλλωστε ο στόχος της ομάδας σύμφωνα με το Νίκο Καραγεωργίου. Από την άλλη η Λάρισα μετά από τη πρόκριση στο τελικό φάνηκε να μην έχει συνέλθει και τώρα έχει μπει σε περιπέτειες υποβιβασμού.
Αιγάλεω-Ηρακλής 0-1
Διαιτητής: Βασίλης Σκουφίτσας (Αθηνών)
Γήπεδο: Δημοτικό Αιγάλεω

Ο Ηρακλής νίκησε μέσα στο Αιγάλεω 0-1 το "Σίτι" και πήρε παράταση ζωής στην προσπάθεια που κάνει για να αποφύγει τον υποβιβασμό. Ο "Γηραιός" παίζοντας για την ιστορία του είχε χρυσό σκόρερ τον Πρίττα ο οποίος με προβολή χάρισε το τρίποντο στην ομάδα του. Το Αιγάλεω πολύ δύσκολα πλέον δε θα συνοδεύσει τον Ιωνικό στη Β'Εθνική.

Παναθηναϊκός-Αρης 0-1
Διαιτητής: Ηρακλής Τσικίνης
Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Βγάλτε τις φανέλες και φύγετε από εδώ φώναξαν οι λιγοστοί οπαδοί του Παναθηναϊκού που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ, μόλις ο κ.Τσίκινης σφύριξε το ματς που βρήκε τον Αρη να παίρνει «διπλό» Ευρώπης κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Οι «πράσινοι» μετά την νίκη στην Ξάνθη έδειξαν πάλι το απογοητευτικό τους πρόσωπο εντός Αθήνας και μετά τις δύο εντός έδρας ήττες με τον Εργοτέλη και Ατρόμητο, ηττήθηκαν και από την ομάδα της Θεσσαλονίκης, σπάζοντας άλλη μια παράδοση 22 ετών (από το 85’-86’). Χρυσός σκόρερ των «κιτρινόμαυρων» η αλλαγή του Κίκε Ερνάντεθ, Ροζέριο Μπελέμ που στο 90’ λύτρωσε την ομάδα του και τις αύξησε τις ελπίδες για έξοδο στην Ευρώπη.

Ιωνικός-ΑΕΚ 1-5
Διαιτητής: Κ. Ζανετίδης
Γήπεδο: Νεάπολης

Η ΑΕΚ πέρασε και από την Νίκαια με 5-1 και σε συνδυασμό με την ήττα του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ από τον Άρη αύξησε την διαφορά από τους "πράσινους στους εννιά βαθμούς και εξασφάλισε την δεύτερη προνομιούχο θέση που οδηγεί στους προκριματικούς του Τσάμπιονς Λιγκ.

Δύο γκολ ο Λυμπερόπουλος (74', +90') που έφτασε τα 18 και ετοιμάζεται να χρισθεί πρώτος σκόρερ της κατηγορίας, δύο ο Καμπάνταης (62', 90') και ένα ο Καφές (22'). Για τον Ιωνικό ισοφάρισε προσωρινά σε 1-1 ο Ονουάτσι (34').

Ολυμπιακός-Κέρκυρα 3-1
Διαιτητής: Θ. Φωτιάδης
Γήπεδο: Καραϊσκάκη

Η 60η κούπα στην τεράστια τροπαιοθήκη του Ολυμπιακού είναι γεγονός! Στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της Super League, οι ερυθρόλευκοι επιβλήθηκαν εύκολα της Κέρκυρας με 3-1 και δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε πανηγύρισαν και μαθηματικά την κατάκτηση του 35ου πρωταθλήματος της ιστορίας τους.

Ο απόλυτος κυρίαρχος του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι ο Ο-Λ-Υ-Μ-Π-Ι-Α-Κ-ΟΣ. Τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημα, δέκατο τα τελευταία έντεκα χρόνια και 60ο συνολικά τρόπαιο στην ένδοξη ιστορία του συλλόγου. Οι φίλαθλοι της πειραϊκής ομάδας αισθάνονται υπερήφανοι για τη θρυλική αυτή αρμάδα. Τα γκολ των νικητών στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" σημείωσαν οι Ριβάλντο (3'), Τζόρτζεβιτς (25' πεν.) και Καστίγιο (53'), ενώ για την Κέρκυρα μείωσε ο Καρβάλιο (58').

Ο πίνακας των σκόρερ:

A/A Ονοματεπώνυμο Γκολ
1 Νίκος Λυμπερόπουλος 18
2 Βίκτορ Μπόρμπα Φερέιρα Ριβάλντο 15
3 Μάρτσιν Μίετσελ 14
4 Δημήτρης Σαλπιγγίδης 14
5 Νέρι Καστίγιο 12
6 Δημήτρης Παπαδόπουλος 11
7 Σέρχιο Κόκε 10
8 Γκόραν Ντρούλιτς 10
9 Άλμπαν Μπούσι 9
10 Ζούλιο Σέζαρ 9



























































TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ