ΑΕΚ

Η 2η θέση και το προπονητικό κέντρο

Η 2η θέση και το προπονητικό κέντρο
Μπάγεβιτς Προπονηση

Ο Ντούσκο ετοιμάζει την ομάδα για το φώτο φίνις, ο Αδαμίδης πάει Λίβερπουλ και το προπονητικό αποκαλύπτεται (pics)

Η αποστολή για την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ δυσκόλεψε μετά τη γκέλα στη Λιβαδειά καθώς σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός κερδίσει την Κυριακή τότε η διαφορά από την ΑΕΚ θα αυξηθεί στους 3 βαθμούς. Αυτό πολύ απλά σημαίνει πως στα πλέι οφ η Ένωση θα πρέπει να πάρει τα ντέρμπι με τους ερυθρόλευκους αν θέλει να ελπίζει στην 2η θέση. Κακά τα ψέματα όμως, χωρίς πρωτοκλασάτους παίκτες και μα τακτική μειώσεις σε ποιότητα ποσότητα η ΑΕΚ δεν μπορεί να ελπίζει πως θα περάσει δύο προκριματικούς γύρους με ισχυρούς αντιπάλους.
Αυτό όμως δεν σημαίνει πως οι κιτρινόμαυροι δεν θα χτυπήσουν τα παιχνίδια μέχρι το τέλος. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς συνεχίζει κανονικά την προετοιμασία των παικτών του για τον δύσκολο μήνα που πλησιάζει ακόμα και αν δε νιώθει όσο ασφαλής θα ήθελε. Η ονοματολογία στο θέμα προπονητή φούντωσε πάλι μετά τη Συνέντευξη Τύπου του Αδαμίδη και αυτό μόνο καλό δεν είναι, ειδικά με τα ονόματα που ακούγονται.

Δουλειά σε άμυνα και επίθεση

Όπως είπαμε όμως ο Ντούσκο με τους συνεργάτες του συνεχίζει κανονικά τη δουλειά του και την Τετάρτη η ομάδα δούλεψε πάνω στην τακτική μετά από ένα αρκετά μεγάλο διάστημα όπου το βάρος είχε πέσει στην φυσική κατάσταση ενόψει της δύσκολης συνέχεις και της παράτασης των υποχρεώσεων. Ο Μπάγεβιτς χώρισε τους παίκτες σε δύο γκρουπ (άμυνα επίθεση) και όπως ήταν φυσικό αυτός ανέλαβε τους επιθετικούς, με τον Λύσανδρο Γεωργαμνλή να παίρνει τους αμυντικούς. Τα δύο γκρουπ ακολούθησαν ασκήσεις με μπάλα μετά το καθιερωμένο ζέσταμα.

Ο Κρίστιαν Νέμεθ που έχει ακόμα ενοχλήσεις στους προσαγωγούς, έκανε ατομικό πρόγραμμα και η κατάστασή του θα επανεκτιμηθεί τις προσεχείς ημέρες. Ο Ζεράλντο Άλβες έβγαλε ένα μέρος της προπόνησης και στη συνέχεια έκανε μόνος του τρέξιμο, ενώ ο Γιώργος Αλεξόπουλος που ταλαιπωρείται από ίωση, ήταν σε καλύτερη κατάσταση και ακολούθησε πρόγραμμα στο γυμναστήριο.

Στο Λίβερπουλ ο Αδαμίδης

Στο Λίβερπουλ θα βρεθεί την ερχόμενη εβδομάδα ο Σταύρος Αδαμίδης όπου θα έχει συναντήσεις με τους ανθρώπους της ομάδας του Κριστιάν Νέμεθ ώστε να κρατήσει η ΑΕΚ τον παίκτη για ακόμα ένα χρόνο. Ο Ούγγρος επιθετικός έχει εκφράσει την επιθυμία να παραμείνει στην Ελλάδα αν συμφωνήσει η Λίβερπουλ και ο πρόεδρος της ΠΑΕ που είπε στον Νέμεθ πως τον θέλει στην Ένωση θα κάνει τις κινήσεις του ώστε να επεκταθεί ο δανεισμός για ακόμα ένα χρόνο.

Το νέο προπονητικό κέντρο

Ένα από τα μεγάλα θέματα που απασχολούν την ΑΕΚ εδώ και πάρα πολύ καιρό είναι το προπονητικό κέντρο στα Σπάτα. Συγκεκριμένες ημερομηνίες για την παράδοσή του εν υπάρχουν ακόμα αλλά η ΠΑΕ υποστηρίζει πως αυτό θα γίνει το καλοκαίρι καθώς αυτό υποστηρίζει και η κατασκευάστρια εταιρία. Την Τετάρτη δόθηκαν στην δημοσιότητα και οι πρώτες φωτογραφίες με την τελική μορφή του προπονητικού κέντρου οι οποίες είναι πραγματικά εντυπωσιακές.







Συνάντηση για τις ακαδημίες

Στην οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η ΑΕΚ η στροφή στις ακαδημίες κρίνεται επιβεβλημένη. Γενικά τα φυτώρια μπορούν να δώσουν τα μέγιστα σε ένα σύλλογο (ακραίο παράδειγμα η Μπαρτσελόνα) και ο Σταύρος Αδαμίδης γνωρίζει πολύ καλά πως οι νέοι της Ένωσης είναι μία λύση για το καλύτερο μέλλον της ομάδας. Προς αυτή την κατεύθυνση ο πρόεδρος του Δικεφάλου είχε συνάντηση το μεσημέρι της Τετάρτης με τους Τονι Σαβέφκσι, Χριστόφορο Κόλα και Ανδρέα Σταματιάδη, παρουσία του Κώστα Κουδούνα (ο άνθρωπος από το Δ.Σ. που ασχολείται αποκλειστικά με τις ακαδημίες της ΑΕΚ). Θα υπάρξει και νέα συνάντηση στο μέλλον παρουσία του προπονητή Ντούσαν Μπάγεβιτς και του τεχνικού διευθυντή, Άρναρ Γκρέταρσον.

Επίθεση Original σε Μπάγεβιτς

Στην ΑΕΚ τα προβλήματα δημιουργούνται από το πουθενά και πολλαπλασιάζονται με αντιστρόφως ανάλογο τρόπο από ότι λύνονται. Λίγο πριν η ομάδα μπει στην μάχη των πλέι οφ το θέμα του προπονητή έχει πάρει και πάλι τα… πάνω του με την Original να καταφέρεται με ύβρεις κατά του νυν τεχνικού του συλλόγου. Στην επίσημη ιστοσελίδα των οργανωμένων υπάρχει κείμενο κατά του Ντούσκο με αναφορά στην θητεία του στον Ολυμπιακό.

Για Μπρεσιάνο γράφουν οι Ιταλοί

Αν μη τι άλλο το βραβείο κάθε μεταγραφικής περιόδου πάει στους Ιταλούς συναδέλφους. Σύμφωνα λοιπόν με δημοσίευμα της calciomercato.com η ΑΕΚ ενδιαφέρεται για τον Μαρκ Μπρεσιάνο που μένει ελεύθερος από την Παλέρμο. Ο 30χρονος Αυστραλός μέσος προορίζεται ως αντι-Σκόκο αλλά το αγκάθι είναι οι ετήσιες απολαβές του που ξεπερνούν το 1.500.000 ευρώ! Το δημοσίευμα πάντως αναγνωρίζει τα προβλήματα της Ένωσης και τονίζει πως η κιτρινόμαυρη διοίκηση δεν πρόκειται να δώσει πάνω από 1.000.000 ευρώ.

































TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ