STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Η 4η αγωνιστική

Η 4η αγωνιστική
Πανιώνιος, Αστέρας Τρίπολης, Ρεκόμπα, Αργυρόπουλος

Με όπλο τις αντεπιθέσεις και επιθετική αιχμή τον Έντερ (2 γκολ) ο Αστέρας άλωσε τη Νέα Σμύρνη με 3-1. Εντός έδρας νίκες για Καβάλα και Ηρακλή κόντρα σε Ατρόμητο, ΑΕΛ (2-1). (vds)

Το Σάββατο το τελευταίο ματς ανάμεσα σε Ηρακλή και ΑΕΛ έγινε χωρίς κόσμος λόγω της τιμωρίας των γηπεδούχων αλλά αυτό δεν εμπόδισε την πμάδα του Προτάσοφ να επικρατήσει με 2-1.
Το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό στην Τούμπα είναι αυτό που ξεχωρίζει στο κυρίως "πιάτο" της 4ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα.

Ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός φιλοξενεί τον αήττητο Αρη στο ΟΑΚΑ ενώ η "τραυματισμένη" ΑΕΚ ταξιδεύει στα Γιάννενα για να αντιμετωπίσει τον ΠΑΣ. Θρακιώτικο ντέρμπι στην Ξάνθη, όπου οι Ακρίτες υποδέχονται τον Πανθρακικό ενώ αμφίρροπο ματς γίνεται και στην Λειβαδιά, μεταξύ της τοπικής ομάδας και του Εργοτέλη.
4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ


Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2009

Πανιώνιος-Αστέρας Τρίπολης 1-3

Διαιτητής: Ηλίας Σπάθας (Πειραιάς)
Γήπεδο: Πανιωνίου ΓΣ

Ο Αστέρας Τρίπολης χτύπησε τρεις φορές στην αντεπίθεση και με σκόρερ τους Τσέζαρεκ (6') και Έντερ (39', 42') επικράτησε στην "πλατεία" του Πανιωνίου με 3-1. Το μοναδικό τέρμα για τους γηπεδούχους πέτυχε στο 69' ο Όμο.

Σε ένα πρώτο ημίχρονο με ένταση, ρυθμό και πολλά γκολ ο Αστέρας Τρίπολης ευτύχησε να προηγηθεί με το "καλησπέρα" στην αναμέτρηση με κεφαλιά του Τσέζαρεκ στο 6'. Ο Πανιώνιος προσπάθησε να αντιδράσει, δημιούργησε ευκαιρίες αλλά λίγο η έλλειψη ψυχραιμίας στο τελείωμα των φάσεων και λίγο η ατυχία στέρησε το γκολ της ισοφάρισης.

Και σαν να μην έφτανε αυτό οι Αρκάδες μέσα σε 3' και δύο γκολ του Έντερ (39', 42') ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 3-0!

Στην επανάληψη δεν άλλαξαν πολλά πράγματα με τον Αστέρα να προσπαθεί να διατηρήσει τα κεκτημένα και τον Πανιώνιο με τον Όμο στο 69' να μειώνει στο τελικό 3-1.

Νέα Καβάλα-Ατρόμητος Αθηνών 2-1

Διαιτητής: Μιχάλης Τσινιάρης (Αθήνας)
Γήπεδο: Εθνικό "Ανθή Καραγιάννη"

Η Καβάλα κέρδισε τον Ατρόμητο με 2-1 χάρη στα γκολ των Ονουάτσι στο 45', Σουλτανίδη 55'. Για τον Ατρόμητο ισοφάρισε στο 46' ο Φαβάλι με ατομική προσπάθεια.

Μετά από 29 χρόνια Καβάλα και Ατρόμητος συναντήθηκαν και πάλι στην πρώτη εθνική κατηγορία με τους γηπεδούχους να κερδίζουν με 2-1, χάρη στα γκολ των Ονουάτσι στο 45' και Σουλτανίδη στο 55'. Για τους φιλοξενούμενος ισοφάρισε ο Φαβάλι στο 46' με ατομική ενέργεια.

Ηρακλής-Λάρισα 2-1

Διαιτητής: Γιώργος Ευαγγέλου Γιαννόπουλος (Αθήνας)
Γήπεδο: Καυτανζόγλειο

Ο Ηρακλής επικράτησε με 2-1 της Λάρισας στο άδειο λόγω τιμωρίας "Καυταντζόγλειο" για την 4η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα, με όλα τα γκολ να σημειώνονται μέσα σε επτά λεπτά.

Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ 16:45, Novasports

Διαιτητής: Δημήτρης Καλόπουλος (Θεσ/κης)
Γήπεδο: Εθνικό "Οι Ζωσιμάδες"

Σ' ένα κατάμεστο γήπεδο για άλλο ένα παιχνίδι θα παρουσιαστεί ο ΠΑΣ Γιάννινα με τον τεχνικό της ομάδας κ. Παράσχο να "πονοκεφαλιάζει" για την θέση του τερματοφύλακα. Συγκεκριμένα και ενώ ο Νίκος Ζαφειρόπουλος έχει τεθεί νοκ άουτ (κάταγμα στον καρπό), ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος αισθάνθηκε ενοχλήσεις στην μέση του και έχει οξεία οσφυαλγία μειώνοντας έτσι τις πιθανότητες να παίξει. Στην περίπτωση αυτή, ο περσινός γκολκίπερ Σικαλιάς θα πάρει θέση κάτω από τα γκολπόστ.

Η βαριά ήττα στην Αγγλία από την Εβερτον για το Europa League σε συνδιασμό με τις απουσίες που έχει η ΑΕΚ στην επίσκεψή της στα Γιάννινα, δυσκολεύουν πολύ το "έργο" της "Ενωσης". Σε μια δύσκολη έδρα που θα είναι και "αστακός" οι παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς πριν τα ντέρμπι με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό καλείται να δείξει ψυχικά αποθέματα και να πάρει άλλη μια καθοριστική νίκη μετά από αυτές με Ατρόμητο και Ηρακλή. Στις απουσίες για τους "κιτρινόμαυρους" (Σκόκο, Καράμπελας, Γκέντσολου, Αλεξόπουλος, Λαγός, Ρίκκα, Μανωλάς, Κουτρομάνος, Αραμπατζής) προστέθηκαν οι Ζεράλδο Αλβες και Ενσαλίβα.

Λεβαδειακός-Εργοτέλης 16:45, Novasports

Διαιτητής: Κώστας Παπασταμάτης (Αθήνας)
Γήπεδο: Δημοτικό Λειβαδιάς

Μετά τα παράπονα για τα ΜΜΕ και την βοήθεια των οπαδών, ο κ. Κομπότης υποστήριξε ότι τελικά δεν θα πολιτευθεί στις επερχόμενες εκλογές. Στο δεύτερο παιχνίδι εντός έδρας, ο τεχνικός των "πράσινων" Μόμτσιλο Βούκοτιτς θα έχει στην διάθεσή του, τόσο τον Μιχάλη Καψή όσο και τον Μαρτορέλ. Ο τεχνικός του συλλόγου της Βοιωτίας, ζήτησε από τους παίκτες του να αγωνιστούν με το ίδιο πάθος όπως και στο ματ με τον Πανιώνιο προκειμένου να πετύχουν άλλη μια κρίσιμη νίκη για την συνέχεια του πρωταθλήματος.

" Το αποτέλεσμα που είχαμε στο περσινό παιχνίδι που δώσαμε στη Λειβαδιά ήταν πολύ άσχημο για εμάς και η αποστολή πρέπει να είναι απόλυτα έτοιμη για να ανταποκριθεί σε αυτόν τον αγώνα" τόνισε ο τεχνικός του Εργοτέλη στους παίκτες του ενόψει του ματς στην Λειβαδιά. Αγωνιστικά, ο προπονητής των Κρητών υπολογίζει στις υπηρεσίες του Βερπακόφσκις, ο οποίος δεν αποκλείεται να είναι στο βασικό σχήμα σε αντίθεση με τον απόντα Δημήτρη Κοιλιάρα.

Σκόντα Ξάνθη-Πανθρακικός 16:45, ΝΕΤ

Διαιτητής: Πέτρος Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας)
Γήπεδο: Σκόντα Ξάνθη ΑΚ Πηγαδιών

Ακέφαλη... αλλά με στόχο την νίκη θα παραταχθεί μετά την απομάκρυση του Βόλφανγκ Βολφ, η ακριτική ομάδα. Το άσχημο θέαμα αλλά και το γεγονός της απώλειας νίκης στα τρία προηγούμενα ματς ήταν αρκετά προκειμένου να απομακρυνθεί από την θέση του ο Γερμανός τεχνικός με τον αντικαταστάτη του να ανακοινώνεται από τον κ. Πανόπουλο την προσεχή Δευτέρα. Την ομάδα στο ντέρμπι με τον Πανθρακικό θα κοουτσάρει ο μέχρι πρότεινος βοηθός Κώστας Κωνσταντινίδης.

Την πίστη στις δυνατότητες της ομάδας του εξέφρασε με δηλώσεις του ο Αλμπέρ Καρτιέ, παρά το γεγονός ότι ακόμα και τώρα δεν έχει πάρει μια νίκη στο πρωτάθλημα. " Δεν μας αγχώνει που δεν έχουμε ακόμη βαθμούς, δουλεύουμε και θα έρθουν και τα αποτελέσματα" τόνισε ο Γάλλος προπονητής και συμπλήρωσε για την τοπική κόντρα των δύο συλλόγων " Κάθε παιχνίδι-ντέρμπι είναι μοναδικό. για το παιχνίδι στα Πηγάδια η ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση διαμαρτυρίας μετά την απόφαση της διοίκησης της Σκόντα Ξάνθης να μην δώσει εισιτήρια για τις ανάγκες των οπαδών της.

Παναθηναϊκός-Αρης 19:00, Novasports

Διαιτητής: Μιχάλης Ντάκος (Ξάνθης)
Γήπεδο: Σπύρος Λούης Ολυμπιακό Στάδιο

Αλλη μια ευρωπαϊκή "σφαλιάρα" δέχτηκε φέτος ο Παναθηναϊκός με τους οπαδούς αλλά και τους διοικούντες να απογοητεύονται. "Σηκώστε κεφάλι και μην απογοητεύεστε" το μήνυμα της διοίκησης προς τους "παλιούς" παίκτες στην προτελευταία προπόνηση, αφού ο κ. Αντωνίου αλλά και ο Τεν Κάτε γνωρίζουν πως η ψυχολογία θα παίξει καθοριστικό ρόλο προκειμένου οι "πράσινοι" επιστρέψουν σ' ένα παιχνίδι για την Σούπερ Λίγκα. Εκεί, που έχουν το απόλυτο 3Χ3 και θέλουν με μια ακόμα επαγγελματική νίκη να διατηρηθούν στην κορυφή της βαθμολογίας.

Να διατηρήσουν το αήττητο και στο δύσκολο ματς της Αθήνας θα προσπαθήσουν οι παίκτες του Αρη, με τον τεχνικό της ομάδας κ. Μαζίνιο να δίνει το σύνθημα. " Θα αλλάξουμε την τακτική μας με την πεποίθηση ότι θα πάρουμε βαθμό ή βαθμούς στην Αθήνα. Δεν θα πάμε για να χαρίσουμε τίποτα στην αντίπαλη ομάδα. Θέλουμε να διατηρηθούμε στις πρώτες θέσεις που βρισκόμαστε τόνισε ο τεχνικός ο Ιομάρ Μαζίνιο που θέλει να καταφέρει με τους παίκτες του ότι έγινε και την περίοδο 2006-07 που οι Θεσσαλονικείς έφυγαν νικητές από την Αθήνα.

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 21:15, Novasports

Διαιτητής: Αναστάσιος Κάκος (Κέρκυρας)
Γήπεδο: Τούμπας

" Θέλουμε να νικήσουμε, με αυτήν την προσέγγιση θα μπούμε, ξέροντας βέβαια ότι για να γίνει αυτό θα πρέπει να έχουμε σωστή αμυντική λειτουργία και σωστές τοποθετήσεις" τόνισε ο Φερνάντο Σάντος που δεν σκέφτεται άλλο αποτέλεσμα μετά την απώλεια βαθμών στην Τρίπολη. Σημαντικός παράγοντας για τον Πορτογάλο τεχνικό που ετοιμάζει αλλαγές στο βασικό σχήμα είναι η έδρα. Το γήπεδο της Τούμπας αναμένεται να είναι και πάλι "καμίνι" αφού δεν υπάρχει εισιτήριο ούτε για δείγμα και πάλι.

Με τους Ζίκο στην τηλεόραση, τον Μπάντοβιτς στο τελευταίο του ματς ως υπηρεσιακός τεχνικός και την ψυχολογία στα ύψη μετά την νίκη στην πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να αποδράσει από την "καυτή" Τούμπα για άλλη μια χρονιά. Ο πρωταθλητής Ελλάδος καλείται να παραταχθεί για άλλο ένα δύσκολο παιχνίδι με σημαντικές απουσίες αλλά με πίστη ότι θα διατηρήσει το αήττητο κόντρα στον "δικέφαλο του Βορρά" για 13η χρονιά (έχει να ηττηθεί από την περίοδο 97-98 στο πρωτάθλημα στην Τούμπα).



Το τρέιλερ του SPORT 24 για το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός



Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (5η)


Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2009
Ολυμπιακός-Πανιώνιος 16:45
Λάρισα-Γιάννινα 16:45
Αρης-Σκόντα Ξάνθη 19:00

Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2009
Εργοτέλης-Πανθρακικός 16:45
Αστέρας Τρίπολης-Λεβαδειακός 16:45
Ατρόμητος Αθηνών-ΠΑΟΚ 19:00
Νέα Καβάλα-Ηρακλής 19:00
ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 21:15




























































































TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ