ΑΕΚ

Η ΑΕΚ που δεν είδαμε ποτέ

Η ΑΕΚ που δεν είδαμε ποτέ
μαχο απογοητευση

H Ένωση επιστρέφει στη ρουτίνα της διεκδίκηση της 2ης θέσης. Το SPORT 24 για τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν

Το σημερινό ρεπό ήταν απαραίτητο για να ηρεμήσουν όλοι. Ο προπονητής και οι ποδοσφαιριστές έχουν αναλογιστεί ότι και αυτή η χρονιά πάει χαμένη και με έναν τρόπο πρέπει να μαζέψουν τα κομμάτια τους και να προσπαθήσουν για ότι απέμεινε. Μια κατάσταση που κανέναν δεν "ψήνει" στην ΑΕΚ (πολύ περισσότερο δε τους οπαδούς της ομάδας) αλλά και που πρέπει να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα.
Διότι πλέον οι επόμενοι αγώνες και το πως θα αποδώσει η ομάδα σε αυτούς -ανεξαρτήτως του στόχου- θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό και το κλίμα της επόμενης περιόδου. Απογοητευμένοι οπαδοί και φίλαθλοι της ομάδας, έχουν ήδη απειλήσει με αποχή από τα διαρκείας της ερχόμενη περιόδου και περιμένουν να δουν κάποια σημάδια υγείας για να στηρίξουν οικονομικά τον σύλλογο. Άλλωστε η περίοδος χάριτος έληξε για όλους, παίκτες, προπονητές και (κυρίως) διοίκηση. Γιατί αυτή δεν είναι η ΑΕΚ που τους υποσχέθηκαν, αυτή είναι μια κακόμοιρη ομάδα.

Τα σχέδια για την επόμενη σεζόν


Θέλοντας και μη, οι βασικοί μέτοχοι πρέπει να σκέφτονται ήδη την ερχόμενη περίοδο και πως θα παρουσιάσουν ένα αξιόμαχο σύνολο, μια ομάδα που όχι απλώς θα λέει ότι διεκδικεί τον τίτλο, αλλά θα το κάνει κιόλας. Μια ομάδα που δεν θα είναι φοβική όπως η ΑΕΚ της τελευταίας τριετίας -ασφαλώς νοοτροπία που ξεκινά από τα υψηλότερα κλιμάκια και μοιραία μεταφέρεται στο ποδοσφαιρικό τμήμα-, που θα μάθει να παίρνει τις νίκες στα ντέρμπι και κυρίως που δεν θα κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της στα ατυχή αποτελέσματα αναζητώντας μονίμως (και αυτή είναι η διαχρονική αρρώστια του ΑΕΚτζή, σε όλα τα επίπεδα) άλλοθι στη διαιτησία.

Ας δούμε επιτέλους την ομάδα που υποσχέθηκε πριν από τέσσερα χρόνια ο πρόεδρός της Ντέμης Νικολαΐδης, την ΑΕΚ που θα κερδίζει και τους κακούς διαιτητές. Και στο τέλος ας χάνει, αρκεί να είναι η καλή ομάδα που ο ίδιος υπόσχεται.

Για να συμβεί αυτό βέβαια πρέπει αφενός να αποκτηθούν ποδοσφαιριστές που δεν θα "κωλώνουν" στα δύσκολα και να καλυφτούν τα κενά που "φώναζαν" από το περασμένο καλοκαίρι αλλά για έναν περίεργο λόγο η διοίκηση τα προσπέρασε αδιάφορα ΚΑΙ στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Εκεί που όλοι πίστευαν ότι η δύναμη της ΑΕΚ θα είναι τα άκρα, αποδείχτηκε μια πρωτοφανής δυσλειτουργία και στις δύο πτέρυγες, προφανώς επειδή οι Μαντούκα, Σέζαρ, Μανού, Παππάς δεν κάνουν όλοι μαζί έναν εξαιρετικό ακραίο μέσο! Όσο για το έλλειμμα στη θέση του αμυντικού μέσου και την επιλογή να στηρίζεται η ομάδα σε μόλις τρία στόπερ, η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.

Οι μεταγραφές


Η διοίκηση οφείλει να ενισχύσει το ρόστερ με ποδοσφαιριστές αξίας, παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά και θα ανεβάσουν την ομάδα ένα επίπεδο, εφόσον βέβαια θέλει κάποια στιγμή να κατακτήσει τον τίτλο. Διότι χειρότερο Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό ταυτόχρονα την ίδια περίοδο, μάλλον είναι δύσκολο να συναντήσει ξανά!

Η αρχική αίσθηση ότι φέτος χάνεται το πιο εύκολο πρωτάθλημα για την ΑΕΚ, ένας τίτλος που "χαρίζεται" μέσα από τα "εγκλήματα" του Φερέρ, την αδυναμία της διοίκησης να κάνει σοβαρές μεταγραφές αλλά και την ανικανότητα των ποδοσφαιριστών να διαχειριστούν τις προκλήσεις που είχαν μπροστά τους, έχει γίνει πλέον συνείδηση στις τάξεις των οπαδών.

Απαιτείται ξεσκαρτάρισμα και γενναίες αποφάσεις. Αγορά αναγνωρισμένων ποδοσφαιριστών και όχι άλλοι δανεισμοί παικτών αμφιβόλου ποιότητας και κυρίως χαμηλής αυτοεκτίμησης (διότι από τέτοιους έχει πολλούς το κιτρινόμαυρο ρόστερ). Ύστερα από τέσσερα χρόνια θητείας, η διοίκηση δεν μπορεί να νοείται να μην έχει μάθει πλέον ότι "με πορδές δεν βάφονται αυγά" όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας. Είναι καιρός για αποφάσεις, ώρα για ριζικές αλλαγές...
















TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ