ΑΕΚ

Η ΑΕΚ πρέπει να κόψει τα μπλακ-άουτ για να μην αδικεί τον εαυτό της

Η ΑΕΚ πρέπει να κόψει τα μπλακ-άουτ για να μην αδικεί τον εαυτό της
Ο Λιβάι Γκαρσία INTIME SPORTS

Η ΑΕΚ έχασε περισσότερα από όσα κέρδισε κόντρα στην Ίντερ Εσκάλδες και οφείλει να βρει τις λύσεις για τη συνέχεια, γιατί την πρόκριση την έχει στο χέρι της.

Η ΑΕΚ παρουσίασε δύο εικόνες στο χορτάρι της OPAP Arena απέναντι στην Ίντερ Εσκάλδες και εξαιτίας της δεύτερης έφτασε να κερδίζει στο τέλος με 4-3 και να πηγαίνει στην Ανδόρρα έχοντας βάλει μια πίεση στον εαυτό της για να πετύχει κάτι αυτονόητο, την πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Conference League.

Η Ένωση μπήκε σε μια σειρά που έχει να κερδίσει ελάχιστα και πολλά περισσότερα να χάσει κι αυτό φάνηκε. Μπορεί να μην πήρε μια καθαρή νίκη που θα έκανε τη ρεβάνς σε τυπικής διαδικασίας, αλλά η πρόκριση (που είναι και το ζητούμενο) παραμένει στα χέρια της.

Όμως οφείλει να κοιτάξει την αλήθεια αυτού του αγώνα κατάματα και να τη διορθώσει, διότι την επόμενη φορά θα το πληρώσει ακόμα περισσότερο και θα αδικήσει τον εαυτό της.

Για μια ώρα ήταν αυτή που πρέπει

Η ΑΕΚ μπήκε στο ματς όπως έπρεπε. Στο 5' ο Γκατσίνοβιτς έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία και δευτερόλεπτα μετά ο Λιούμπιτσις σκόραρε. Στη συνέχεια συνέχισε στο ίδιο μοτίβο, είχε ευκαιρίες και γκολ.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας ήταν μπροστά στο 4-0 και μπορούσε να πετύχει κι άλλα γκολ, έχοντας την εικόνα που έπρεπε για τα δεδομένα της εποχής. Ωστόσο μια λάθος συνεννόηση του Βίντα με τον Στρακόσα ήταν αρκετή για την Ίντερ Εσκάλδες, που είχε μόλις μια ευκαιρία στο ματς και αυτή την εξουδετέρωσε ο Στρακόσα στο 46', για να μειώσει σε 4-1.

Το μπλακ-άουτ εμφανίστηκε ξανά

Οι κιτρινόμαυροι συνέχισαν να πιέζουν ωστόσο το μπλακ άουτ από το αυτογκολ ήδη εμφανίστηκε. Στο 75' ο Λιβάι Γκαρσία δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μουνιόθ από την άσπρη βούλα και στον αντίποδα η Ίντερ Εσκάλδες κέρδισε πέναλτι και μείωσε σε 4-2 μετά από λάθος κοντρόλ του Στρακόσα (ένα ακόμα ατομικό λάθος που πλήρωσε η ΑΕΚ).

Εκεί οι φιλοξενούμενοι αναθάρρησαν, εκμεταλλεύτηκαν το μομέντουμ που είχαν αποκτήσει και η ΑΕΚ είχε χάσει πλήρως και στην πρώτη τους φάση βρήκαν και το 4-3, πέντε λεπτά μετά το εύστοχο δικό τους πέναλτι.

Σε αυτό το σημείο η Ένωση "ξύπνησε" και πάλεψε για να βρει ένα πέμπτο γκολ για να είναι σε καλύτερη μοίρα ενόψει της ρεβάνς, αλλά μάταια, δεν ήταν εύκολο γιατί εκτός από τους αντιπάλους, εχθρός της ήταν και το μυαλό της που δεν ήταν καθαρό. Το έβλεπες στα πρόσωπα εκείνων που έπαιζαν και εκείνων που ήταν στον πάγκο.

Έτσι ένα παιχνίδι που κάλλιστα μπορούσε να τελειώσει σε 5-0 ή 6-0 έληξε 4-3 και αυτό γιατί η ΑΕΚ με δικά της λάθη "πυροβόλησε" τα πόδια της.

Ένα φαινόμενο που είδαμε πολλές φορές πέρυσι και εξαιτίας αυτού χάθηκε και ο τίτλος, ενώ όπως σημείωσε ο Ματίας Αλμέιδα στη συνέντευξη Τύπου μέχρι και σήμερα δεν έχει μάθει από τα λάθη της.

Στην πορεία όμως θα πρέπει να το κάνει, να μάθει να περιορίσει αυτά τα λάθη της, γιατί τώρα μπορεί να τη γλιτώσει και να προκριθεί. Την επόμενη φορά όμως θα το βρει μπροστά της.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ CONFERENCE LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ