ΑΕΚ

Η ΑΕΚ των αντιθέσεων και η συνάντηση κορυφής

Η ΑΕΚ των αντιθέσεων και η συνάντηση κορυφής
New Image

Το Sport24.gr επιχειρεί να τα ερμηνεύσει τα δύο πρόσωπα της ΑΕΚ. Σύσκεψη κορυφής στα γραφεία

Πως εξηγείται; Συνομιλώντας με ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ καταλήγει κανείς στο συμπέρασμα ότι οι διαδοχικές διαιτητικές ατασθαλίες εις βάρος της ομάδας στον πρώτο γύρο (ειδικά στα ματς με Ολυμπιακό, Ξάνθη, Αρη και Καβάλα) έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη δημιουργία του αρνητικού κλίματος που κατακάθισε στα αποδυτήρια των Θρακομακεδόνων.
Ατάκες και απορίες όπως «νιώθουμε απροστάτευτοι», «μας αδικούν απροκάλυπτα», «η διοίκηση δεν ενδιαφέρεται για την ζημιά στην περιουσία της;» «οι διαιτητές μας αντιμετωπίζουν εχθρικά» μεταφέρθηκαν από στόμα σε στόμα και παγιώθηκαν στις συζητήσεις των ποδοσφαιριστών. Απαντήσεις βέβαια δεν τους δόθηκαν ποτέ...

Έλλειψη εμπιστοσύνης

Ακολούθησε η γκίνια... Τα διαδοχικά δοκάρια του Μπλάνκο και συνολικά της ομάδας (έχει χαθεί το μέτρημα, σίγουρα όμως είναι πάνω από δέκα σε έναν γύρο!), οι πολλές χαμένες ευκαιρίες σε κάθε ματς, το εις βάρος γκολ στο πρώτο σουτ του αντιπάλου.

«Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει φέτος. Τους βάζουμε μέσα στο τέρμα, χάνουμε 3-4 εύκολα γκολ και στην πρώτη φάση ο αντίπαλος σκοράρει. Τόσα χρόνια στην ΑΕΚ δεν το έχω ξαναδεί αυτό», είχε πει με παράπονο ο Νίκος Γεωργέας μετά από ένα ευρωπαϊκό ματς της Ενωσης.

Πάνω κάτω τα ίδια έχει πει και ο Σεμπάστιαν Σάχα σε παλαιότερη συνέντευξή του: «Χάσαμε την εμπιστοσύνη μας, τίποτε δεν πάει καλά. Στην αρχή δεν μας σέβονταν οι διαιτητές, μετά δεν μπορούσαμε να σκοράρουμε και αφήναμε βαθμούς ή χάναμε αγώνες ενώ παίζαμε καλύτερα. Δεν παίρναμε αυτό που μας άξιζε μέσα στο γήπεδο».

Αναγέννηση μέσα από ντέρμπι

Το 2009 έκλεισε με απογοητευτικό τρόπο για την ΑΕΚ. Όλοι περίμεναν τα χειρότερα. Η προπονητολογία είχε γίνει βασικό θέμα συζήτησης στο καθημερινό κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ ενώ η επιμονή ορισμένων ότι έρχεται ο Αδαμίδης (με σχέδιο Κιντή) για να «καθαρίσει» τον Μπάγεβιτς έγινε... βεβαιότητα για τους περισσότερους! Και τότε, κόντρα στη ροή των εξελίξεων η ομάδα άρχισε να αντιδρά, να δείχνει σημάδια ζωής, να αντεπιτίθεται!

Το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκη» ήταν λυτρωτικό για τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ. «Δείξαμε τι μπορούμε να κάνουμε, φανερώσαμε την ποιότητά μας, δεν φοβηθήκαμε, πήραμε αυτό που μας άξιζε. Αυτός ο συνδυασμός πραγμάτων έκανε τη διαφορά. Μετά τα πόδια μας λύθηκαν και αρχίσαμε να πιστεύουμε και πάλι σε εμάς. Τώρα ξέρουμε ότι μπορούμε να νικήσουμε οποιονδήποτε», λένε πλέον οι παίκτες στις μεταξύ τους συζητήσεις. Και το πιστεύουν διότι τα αποτελέσματα τους δικαιώνουν!

Οι αντίπαλοι των πλέι οφ

Δεν ήταν μόνο το διπλό στην έδρα που η ΑΕΚ συνήθως ήταν (με τον έναν ή τον άλλον τρόπο) χαμένη από τα αποδυτήρια. Στη συνέχεια οι Κιτρινόμαυροι νίκησαν και τις δύο άλλες ομάδες που (λογικά) μαζί με τον Ολυμπιακό θα αντιμετωπίσουν στα πλέι οφ διεκδικώντας το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ. Αν κάποιος το ισχυριζόταν αυτό στο τέλος του περασμένου έτους, όταν ο (κατά τους πολέμιους του) απαρχαιωμένος και οπισθοδρομικός Μπάγεβιτς ήταν ο υπαίτιος όλων των δεινών, μόνο χλεύη θα εισέπραττε ως απάντηση. Θυμάμαι που είχα γράψει σε ένα άρθρο μου ότι η ΑΕΚ μπορεί να κάνει σερί νικών ως τον Μάιο και είχα εισπράξει αρκετές ειρωνικές απαντήσεις...

Τελικά η ΑΕΚ του ξεπερασμένου και παρωχημένου Μπάγεβιτς νίκησε τους πολυδιαφημισμένους Ζίκο, Φερνάντο Σάντος (και τις δύο φορές, για να μην ξεχνιόμαστε!), Εκτορ Ραούλ Κούπερ αλλά και την ανατρεπτική Καβάλα του “επαναστάτη” (όπως χαρακτηρίστηκε από τον Τύπο) Ντε Μος. Ο οποίος παρεμπιπτόντως είναι 64 ετών, αλλά δεν θεωρείται παρωχημένος ή οπισθοδρομικός όπως ο "γερασμένος" Μπάγεβιτς.

Ο ρόλος του προέδρου

Η κατάσταση στα αποδυτήρια έχει πλέον αλλάξει. Η παρουσία του Αδαμίδη παίζει σημαίνοντα ρόλο στην αντιστροφή του κλίματος, γιατί δείχνει ότι θέλει να βρίσκεται δίπλα στους ποδοσφαιριστές, όχι να κλείνεται στο γραφείο του παίζοντας πασιέντζα στον υπολογιστή.

Οι παίκτες πιστεύουν περισσότερο στους εαυτούς τους και ο προπονητής αισθάνεται ότι μπορεί επιτέλους να κάνει σωστά τη δουλειά του. Οι κατάλληλες συνθήκες δημιουργήθηκαν, οι απαιτήσεις μεγάλωσαν και η ΑΕΚ καλείται να ανταποκριθεί. Νικώντας ξανά και τους 3 στα πλέι οφ...

Συνάντηση κορυφής στα γραφεία

Συνάντηση στα γραφεία της ΠΑΕ είχαν το βράδυ της Δευτέρας οι Σταύρος Αδαμίδης και Νίκος Νοτιάς. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ αναχωρεί την Τρίτη το πρωί από την Ελλάδα και το ραντεβού ήταν καθαρά τυπικό και ενημερωτικό. Οι δύο άνδρες επιβεβαίωσαν όσα είχαν συμφωνήσει τις προηγούμενες ημέρες και μετά από αρκετό καιρό η ΠΑΕ δείχνει να είναι ενεργή και δίπλα στα προβλήματα της ομάδας.

Απ' ότι διέρρευσε μετά τη σύσκεψη, ο Νίκος Νοτιάς θα καταβάλλει μέχρι το τέλος του μήνα το ποσό που απαιτείται για να καλυφθούν οι άμεσες οικονομικές υποχρεώσεις της ΠΑΕ, που ανέρχονται περίπου στο 1.300.000 ευρώ. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ πρόκειται να αναχωρήσει για τις ΗΠΑ, αλλά όπως διαβεβαίωσε τον Σταύρο Αδαμίδη μέχρι τις 31 Μαρτίου θα έχει στείλει τα χρήματα που απαιτούνται.

Το συγκεκριμένο ποσό ήταν γνωστό πως θα καλυφθεί από τον Νοτιά και απλώς επιβεβαιώθηκε με το ραντεβού της Δευτέρας, πριν φύγει για την Αμερική. Επιπλέον, φαίνεται ότι οι δύο άνδρες τα βρίσκουν και για τους όρους της σύμβασης του προπονητικού κέντρου, ωστόσο αυτή θα πρέπει να εγκριθεί από τη γενική συνέλευση της ΠΑΕ, η οποία ακόμα δεν έχει οριστεί.

Ο Πέτρος Παππάς δεν ήταν στο ραντεβού καθώς απουσιάζει στην Ιαπωνία (προς αποφυγή παρεξηγήσεων). Στα γραφεία βρέθηκαν επίσης και τα μέλη του νέου δ.σ. Δημήτρης Καψής, Θεοχάρης Κοσμάτος και Κώστας Καπετανάκης.

Στη Λίλεστρομ ο Ενσαλίβα

Οι ιατρικές εξετάσεις απομένουν για να ανακοινωθεί η μεταγραφή του Ταμαντανί Ενσαλίβα στην Λίλεστρομ. Ο Καναδός μέσος της ΑΕΚ βρίσκεται εδώ και αρκετό διάστημα εκτός ομάδας και η επιθυμία του Μπάγεβιτς ήταν να ολοκληρωθεί η μετακίνησή του πριν το τέλος της αγωνιστικής περιόδου στην Ελλάδα.

Ο «Ταμ» θα μεταβεί την Τρίτη στη Νορβηγία, θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια θα ανακοινωθεί η απόκτησή του από την Λίλεστρομ. Η ΑΕΚ θα εισπράξει 30.000 ευρώ για την πρόωρη μετακίνησή του, ποσό που δεν είναι μεγάλο αλλά είναι περισσότερο από το τίποτα.

Ποινή δύο αγωνιστικών σε Γιάχιτς

Ο Σανέλ Γιάχιτς είναι ο πλέον επιρρεπής ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ σε κίτρινες κάρτες. Στην Τούμπα δέχθηκε ακόμα μία χωρίς λόγο και θα μπορούσε να αποβληθεί αλλά την γλίτωσε. Άλλωστε γι αυτό το λόγο τον αντικατέστησε και ο Μπάγεβιτς στο ημίχρονο. Ο Βόσνιος μέσος συμπλήρωσε 13 κίτρινες και θα απουσιάσει από τις δύο τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος με Λεβαδειακό (έξω) και Αστέρα Τρίπολης (μέσα).

20 ημέρες εκτός ο Γεωργέας



Σε μαγνητική τομογραφία υποβλήθηκε την Δευτέρα ο Νίκος Γεωργέας, σύμφωνα με την οποία έχει υποστεί θλάση πρώτου βαθμού. Ο ποδοσφαιριστής θα απέχει από τις αγωνιστικές δραστηριότητες της ομάδας, για περίπου 2-3 εβδομάδες. Ο Σεμπάστιαν Σάχα θα υποβληθεί τελικά αύριο σε απεικονιστικό έλεγχο.

Στη προπόνηση που πραγματοποιήθηκε στις 11.00 το πρωί της Δευτέρας στους Θρακομακεδόνες, οι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν ως βασικοί στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, έκαναν αποθεραπεία ενώ οι υπόλοιποι έκαναν τρέξιμο και ασκήσεις με μπάλα.

Ο Λεονάρντο που είχε ένα αιμάτωμα στο γόνατο, ήταν καλύτερα σήμερα και η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία. Τέλος, ο Μιχάλης Παυλής συνέχισε το ατομικό πρόγραμμα. Αύριο η ομάδα έχει ρεπό.





















































TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ