ΙΝΤΕΡ

Η αφιέρωση του Μοράτι και το ρεκόρ του Μουρίνιο

Η αφιέρωση του Μοράτι και το ρεκόρ του Μουρίνιο
ΜουρίνιοΙΝΤΕΡ

Ο Μ.Μοράτι συνδίασε τα 64α γενέθλιά του με το πρωτάθλημα της Ίντερ και το αφιέρωσε στον πατέρα του, Άντζελο, ενώ ο Μουρίνιο συνέκρινε τους τίτλους του με αυτούς των Τραπατόνι και Καπέλο (vds)

"Είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που έχω γιορτάσει γενέθλια μαζί με πρωτάθλημα. Η ομάδα έδωσε όλη τη χρονιά τον καλύτερο εαυτό της για να μου κάνει αυτο το σπουδαίο δώρο", τόνισε ο Μοράτι και συνέχισε:

"Είναι επίσης ένα δώρο που μου έδωσαν Ουντινέζε και Μίλαν, ή αν προτιμάτε, η Γιουβέντους την περασμένη εβδομάδα, οπότε πρέπει να τους ευχαριστήσω και αυτούς.

Είναι ο πρώτος τίτλος του Μουρίνιο και κάτι τέτοιο το κατάφερε και στην Αγγλία, όπου πήρε πρωτάθλημα με την Τσέλσι τα δύο πρώτα χρόνια.

Για την ώρα ικανοποιούμαστε με αυτό τον τέταρτο τίτλο, έναν φανταστικό τίτλο. Θα πρέπει να είμαστε σούπερ ευτυχισμένοι με αυτό, τη νέα σεζόν θα είναι μία άλλη μάχη, όμως αν έχουμε το ίδιο πνεύμα και την ίδια θέληση για νίκες, πιστεύω ότι μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι. Θα εξαρτηθεί πάντως και από τις άλλες ομάδες".

Όσο για τον άνθρωπο στον οποίο αφιερώνει κυρίως αυτό το πρωτάθλημα, ο ισχυρός άνδρας των "νερατζούρι" έκανε ειδική αναφορά στον πατέρα του, Άντζελο Μοράτι, ο οποίος είχε έγραψε μεγάλη ιστορία ως διοικητικός επικεφαλής της Ίντερ.

"Αφιερώνω τον τίτλο σε αυτόν που ήταν καλύτερος από εμένα στο να κερδίζει: τον πατέρα μου. Προσπαθούμε να κρατάμε ψηλά το όνομα της Ίντερ στον κόσμο και μία άλλη αφιέρωση πηγαινει στον κόσμο που ξέρει να ζει ξεχωριστά αυτές τις νίκες της ομάδας".

Ο Ζοσέ... ισοφάρισε τον Φάμπιο
Από την πλευρά του ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του για το γεγονός ότι γίνεται ο πρώτος ξένος προπονητής που κατακτά τον τίτλο στη Serie A στην πρώτη του προσπάθεια (όταν το έκανε ο Τσέστμιρ Βίτσπαλεκ για τη Γιουβέντους το 1972 ήταν ήδη στον πάγκο μερικούς μήνες, αναλαμβάνοντας μετά το θάνατο του Αρμάντο Πίκι), ενώ μίλησε για το ρεκόρ του Φάμπιο Καπέλο.

"Δεν ήταν εύκολο να κερδίσω στην πρώτη χρονιά μου στην Ιταλία. Δεν είναι σύμπτωση που όλοι οι προπονητές ζητούν πάντα περισσότερο χρόνο.

Είναι πολύ ικανοποιητικό το να κατακτάς το τρόπαιο με την πρώτη ευκαιρία, πόσο μάλλον που γίνομαι ο πρώτος ξένος που το πετυχαίνει στη Serie A των 20 ομάδων.

Τώρα έχω πέντε τίτλους πρωταθλητή σε τρεις διαφορετικές χώρες. Ο Τζοβάνι Τραπατόνι το έχει καταφέρει σε τέσσερις χώρερς, όμως μέχρι τώρα μόνο ο Καπέλο έχει κερδίσει πρωτάθλημα σε δύο από τα τρία κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, Αγγλία, Ιταλία και Ισπανία.

Και έχω ακόμα 20 χρόνια καριέρας μπροστά μου, τουλάχιστον", σχολίασε χαρακτηριστικά ο "special one", και συμπλήρωσε:

"Έχω πάντως επίγνωση ότι στην ιστοριά της Ίντερ υπάρχουν πολλοί που τα έχουν πετύχει περισσότερα από όσα εγώ.

Ξέρω το ποδόσφαιρο, ξέρω ότι χωρίς τα αποτελέσματα δεν είναι θέμα πάθους, καθώς θα πρέπει να συνεχίσω σε αυτό το επίπεδο για να παραμείνω στις καρδιές των οπαδών".





Οι πανηγυρισμοί των παικτών στην Πινετίνα μετά την ήττα της Μίλαν:



Οι πανηγυρισμοί των οπαδών στην Piazza Duomo:






























TAGS ΙΝΤΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ