LA LIGA

Η Αγία Τριάδα της Καταλονίας

Η Αγία Τριάδα της Καταλονίας

Η Μπαρτσελόνα πήρε το clasico εκμεταλλευόμενη την... αγία τριάδα της Καταλονίας και τον παίκτη παραπάνω στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ η Ρεάλ ήθελε κάτι περισσότερο από τ' αστέρια της (infographics)

Ένα από τα καλύτερα clasico, ολοκληρώθηκε με νικήτρια την Μπαρτσελόνα και τη μάχη στην Primera Division να φουντώνει ξανά. Οι παίκτες του Τάτα Μαρτίνο εκμεταλλεύτηκαν την αποβολή του Ράμος στο δεύτερο ημίχρονο, πίεσαν περισσότερο και εν τέλει ανταμείφθηκαν για την προσπάθεια τους, με το μοναδικό αποτέλεσμα που θα τους έκανε χαρούμενους μετά το τέλος του αγώνα αφού πήγαιναν σε αυτόν τέσσερις βαθμούς πίσω από την Ρεάλ Μαδρίτης. Ακόμα και αυτό όμως μόνο εύκολο δεν ήταν απέναντι σε μία δεδομένα πιο φορμαρισμένη ομάδα που έπαιζε για δύο αποτελέσματα.

Οι Μαδριλένοι θέλησαν να μπουν νωρίς μπροστά στο σκορ ώστε να μπορέσουν να ελέγξουν εύκολα το παιχνίδι στη συνέχεια με την ταχύτητα του Ρονάλντο και του Μπέιλ, αλλά το σχέδιο δεν πήγε όπως είχε σχεδιαστεί. Ο Ινιέστα έβαλε μπροστά την Μπαρτσελόνα όμως οι παίκτες του Κάρλος Αντσελότι έδειξαν χαρακτήρα και ακολούθησαν το πλάνο σα να μην είχε συμβεί τίποτα.

Το άλμπουμ του clásico

Ο Ντι Μαρία έκανε πάρτι στην αριστερή πλευρά και η εκτελεστική δεινότητα του Μπενζεμά γύρισε πολύ εύκολα το παιχνίδι υπέρ των γηπεδούχων. Σε καμία από τις δύο φάσεις τα χαφ της Μπαρτσελόνα δεν βοήθησαν τον Ντάνι Άλβες, ο οποίος έδειχνε πελαγωμένος και έρμαιο των Ντι Μαρί-Ρονάλντο, καθώς η αμυντική λειτουργία των Καταλανών παρουσίαζε τα γνωστά προβλήματα αλληλοκάλυψης και συνεργασίας. Μέσα στην περιοχή ο Μπενζεμά έπαιζε χωρίς αντίπαλο αφού δεν υπήρχε δεύτερος κεντρικός αμυντικός επιπέδου Πικέ και το 2-1 ήρθε εύκολα και φυσιολογικά. Στο μόνο που ήλπιζε η Μπαρτσελόνα ήταν στην... αγία τριάδα Τσάβι-Ινιέστα-Μέσι, η οποία βασάνιζε την αμυντική γραμμή των μερένγκες.

Η αποβολή του Ράμος στο δεύτερο ημίχρονο έκανε ακόμα πιο δύσκολη τη ζωή της Μαδριλένικης άμυνας ενώ παράλληλα εξαφάνισε από το παιχνίδια τους Ρονάλντο και Μπέιλ, οι οποίοι δεν είχαν πλέον την άνεση να δημιουργούν χωρίς να σκέφτονται τα μετόπισθεν, χάνοντας την όποια υποστήριξη από την υπόλοιπη ομάδα. Σε εκείνο το σημείο η Μπαρτσελόνα δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και με τους τρεις προαναφερθέντες σε καλή ημέρα δεν δυσκολεύθηκε να γυρίσει το παιχνίδι. Μπορεί η επιλογή του Νεϊμάρ να μην έπιασε για τον Τάτα Μαρτίνο αλλά η είσοδος του Πέδρο έδωσε αυτό που έλειπε για να ανέβει ακόμα περισσότερο η πίεση και αυτή τη φορά με πιο ορθολογικό τρόπο.

Τι γράφουν τα ξένα ΜΜΕ για το Ρεάλ-Μπαρτσελόνα

Για τον Λιονέλ Μέσι δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Ήξερε και ξέρει πως χωρίς αυτόν, η φετινή Μπαρτσελόνα δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα. Οι εποχές που η μηχανή δούλευε ακόμα και αν έλειπε το σημαντικότερο γρανάζι έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Ο Αργεντινός επέστρεψε από τον τραυματισμό του και δίνει στην ομάδα ακόμα και αυτά που δεν δικαιούται σε κάθε παιχνίδι γιατί πολύ απλά είναι το κάτι άλλο. Δεν έχει σχέση με τους υπόλοιπους συναδέλφους και το δείχνει σε κάθε ευκαιρία, μετά από κάθε αμφισβήτηση.

Άξιος συμπαραστάτης ο Αντρές Ινιέστα, ο άνθρωπος που δεν μιλάει στην μπάλα όπως κάνουν πολλοί αλλά της λέει αυτά που θέλει με τα μάτια. Η τακτική του προσήλωση σε συνδυασμό με την ακαταμάχητη τεχνική του, δίνουν στην Μπαρτσελόνα και τον Μέσι αυτό που χρειάζεται για να παίρνει ακόμα και αυτή η ομάδα με τα τόσα προβλήματα στην άμυνα, νίκες κόντρα σε μεγάλους αντιπάλους, όπως η Ρεάλ Μαδρίτης.

Το γκολ του Ινιέστα στο "Μπερναμπέου" ήταν για σεμινάριο συμπεριλαμβανομένου του σουτ, της ασίστ αλλά και της συνολικής προσπάθειας καθώς... 10 διαφορετικοί παίκτες της Μπαρτσελόνα έκαναν 24 πάσες πριν η μπάλα αναπαυτεί στα δίχτυα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Έτσι "χάθηκε" η μπάλα στο γκολ του Ινιέστα!

Οι αποφάσεις του διαιτητή σίγουρα επηρέασαν την εξέλιξη του αγώνα αλλά όπως έκανε λάθη ο Μαγιένκο έτσι έκαναν και οι ποδοσφαιριστές κατά τη διάρκεια του αγώνα. Επιλογές που θα μπορούσαν να βοηθήσουν την ομάδα τους ή κάποιες άλλες που αν δεν γινόντουσαν δεν θα δημιουργούσαν πρόβλημα. Ο Νεϊμάρ είχε αρκετές τέτοιες στον αγώνα, ο Μαστσεράνο επίσης, ενώ από την Ρεάλ Μαδρίτης Ρονάλντο και Μπέιλ αν είχαν λίγη από τη νοοτροπία του Ντι Μαρία θα τάιζαν κι άλλες φορές τον Μπενζεμά καθαρίζοντας το παιχνίδι. Ο διαιτητής είναι μία παράμετρος του αγώνα αλλά όχι αυτή που θα πρέπει να απασχολεί πρωτίστως όπως συμβαίνει συνήθως. Οι ρέφερι κάνουν λάθη και βρίσκονται σε κακή μέρα όσο συχνά το κάνουν και οι ποδοσφαιριστές. Σχεδόν σε κάθε φάση που κάνει λάθος το διαιτητικό τρίο κάπου εκεί υπάρχει και ένα λάθος από παίκτη ή στο σύστημα της ομάδας. Γιατί το πρώτο να είναι σημαντικότερο από το δεύτερο;

Πηγή στατιστικών: statszone, squawka

Όσοι δεν βλέπετε ποδόσφαιρο για τους άντρες με τα μαύρα θα με βρείτε και εδώ iEftaxias

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ