ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Η Αϊτάνα Μπονμάτι ανανεώνει με την Μπαρτσελόνα και γίνεται η πιο ακριβοπληρωμένη ποδοσφαιρίστρια

Η Αϊτάνα Μπονμάτι στον τελικό του Champions League
Η Αϊτάνα Μπονμάτι στον τελικό του Champions League © 2024 ALVARO BARRIENTOS / AP IMAGES

Η Αϊτάνα Μπονμάτι συμφώνησε με την Μπαρτσελόνα για νέο συμβόλαιο και θα γίνει η παίκτρια με τις μεγαλύτερες απολαβές στον κόσμο.

Η Αϊτάνα Μπονμάτι αναμένεται να γίνει η πιο ακριβοπληρωμένη παίκτρια στο ποδόσφαιρο γυναικών αφού συμφώνησε με την Μπαρτσελόνα για επέκταση του συμβολαίου της.

Η 26χρονη κάτοχος της Χρυσής Μπάλας πρόκειται να ρίξει άγκυρα στους Καταλανούς αψηφώντας το έντονο ενδιαφέρον της Τσέλσι που πίεσε για την απόκτησή της.

Έπειτα από μια εξαιρετική σεζόν το 2022-23, κατά την οποία οδήγησε την Μπαρτσελόνα στην κατάκτηση του Champions League και κέρδισε τόσο τη Χρυσή Μπάλα όσο και το βραβείο καλύτερης παίκτριας της FIFA, η Μπονμάτι συνέχισε την εκπληκτική της φόρμα το 2023-24, εξασφαλίζοντας άλλον έναν ευρωπαϊκό τίτλο και ένα δεύτερο τρεμπλ για την ομάδα.

Η Αϊτάνα Μπονμάτι με το βραβείο The Best της FIFA
Η Αϊτάνα Μπονμάτι με το βραβείο The Best της FIFA © 2024 KIRSTY WIGGLESWORTH / AP IMAGES

Σε διεθνές επίπεδο, η Μπονμάτι ήταν βασικό στέλεχος του θριάμβου της Ισπανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών 2023, κερδίζοντας τη χρυσή μπάλα του τουρνουά ως καλύτερη παίκτρια, με τρία γκολ και δύο ασίστ στα γήπεδα της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, έγινε γνωστό πως η Μπονμάτι είναι υποψήφια για το βραβείο της Χρυσής Μπάλας για το 2024, μαζί με πολλές άλλες συμπαίκτριες της Μπαρτσελόνα, όπως οι Γκιχάρο, Χάνσεν, Παραλουέλο, Πουτέγιας και Παγιόρ. Η επικείμενη ανανέωση της Μπονμάτι θα ακολουθήσει την επέκταση του συμβολαίου της Αλέξια Πουτέγιας τον Μάιο.

TAGS ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ