ΑΡΗΣ

Η ανάλυση του Άρη

Η ανάλυση του Άρη
Χαβίτο

Το SPORT 24 αναλύει τα πλάνα του Ερνάντεθ ενόψει του Κυριακάτικου ντέρμπι του Βορρά (21:15 SS1)

Η εβδομάδα που έτρεξε από το πρώτο ραντεβού της Δευτέρας μέχρι και σήμερα τα είχε όλα στην ομάδα του Άρη εν όψει του ντέρμπι της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ. Τόνωση ψυχολογίας από πλευράς του Ερνάντεθ στους παίκτες του μετά τις δύο τελευταίες ήττες από τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο και τον Παναθηναϊκό στο "Κλεάνθης Βικελίδης" με τον Ισπανό τεχνικό να προσπαθούσε να βρει το καλύτερο δυνατό σχήμα.
Η επίσκεψη, η υπόσχεση και η ευχή

Το απόγευμα της Τετάρτης επίσκεψη από οργανωμένους φιλάθλους της ομάδας στην προπόνηση στις εγκαταστάσεις του Νέου Ρυσίου σε μία εκ νέου προσπάθειά τους ντοπαρίσματος προς τους ποδοσφαιριστές της ομάδας. Τους ζήτησαν να «ματώσουν» για την νίκη με τον Ισπανό επιθετικό και αρχηγό Σέρχιο Κόκε να φρόντισε να πάρει την πρωτοβουλία και να μιλήσει εκ μέρους των συμπαικτών του και να τους έδωσε υπόσχεσή νίκης.

Το ίδιο βράδυ σύσσωμη η ποδοσφαιρική ομάδα βρέθηκε στην παρουσίαση της ομάδας του μπάσκετ για την προσεχή αγωνιστική περίοδο έχοντας με όλους να έχουν το μυαλό τους στο ντέρμπι της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ. Εκεί άπαντες φρόντισαν όσο αυτό ήταν δυνατό να ξεχαστούν για λίγο με τον αρχηγό της καλαθοσφαιρικής ομάδας, Σάββα Ηλιάδη, να δίνει αφού πήρε την φανέλα του με το Νο10 από τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Λάμπρο Σκόρδα, την δική του ευχή για τρίποντο στο αυριανό ραντεβού.

Ο επιπλέον λόγος του Ερνάντεθ

Στο διήμερο πριν φθάσουμε στο σήμερα, στην προπόνηση της Πέμπτης και της Παρασκευής, ο Ερνάντεθ άρχισε να ανοίγει τα χαρτιά του προσπαθώντας με τον τρόπο αυτό να καταλήξει στο καλύτερο δυνατό σχήμα. Ο Ισπανός τεχνικός του Άρη έχει τον δικό του λόγο να θέλει μία καλή εμφάνιση από την ομάδα του αλλά και ένα θετικό αποτέλεσμα στο αυριανό ντέρμπι του γηπέδου της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ.

Όχι μόνο για το παρόν αλλά και για το παρελθόν. Όχι μόνο δηλαδή για να αποτελέσει αυτό ένα νέο ξεκίνημα για την ομάδα του εν όψει της συνέχειας της αγωνιστικής περιόδου αλλά και για την προ διετίας εμφάνισης του Άρη με τον ίδιο στην άκρη του πάγκου και κυρίως εκείνης του πρώτου ημιχρόνου. Μίας εμφάνισης όπου είχε προκαλέσει αρνητικά σχόλια για τους αμυντικούς προσανατολισμούς με τους οποίους είχε παρατάξει το σύνολό του.

Ο ΠΑΟΚ στο διάστημα αυτό προηγήθηκε με 1-0 με την κεφαλιά του Χρήστου Μελίσση απέναντι στον Κώστα Χαλκιά στο 22΄ που αύριο θα βρίσκεται στην αντίπαλη εστία. Το γκολ αυτό ήταν μάλιστα και αρκετό για να κρίνει το ντέρμπι αφού ο Άρης στην επανάληψη αν και ανώτερος δεν μπόρεσε να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο να μην μπόρεσε να αξιοποιήσει το πέναλτι, απέκρουσε ο Ντάνι Φερνάντεζ, που είχε κερδίσει ο Πάουλο Κόστα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το παιχνίδι αυτό ήταν για τον Β΄ γύρο του πρωταθλήματος της Superleague σε ένα διάστημα μάλιστα όπου ο Ερνάντεθ διαδεχόμενος τον Γκιγιέρμο Όγιος στην τεχνική ηγεσία του Άρη πραγματοποίησε πορεία πρωταθλητισμού οδηγώντας την ομάδα της Θεσσαλονίκης εκ του ασφαλούς στην έξοδό της στο Κύπελλο UEFA.

Επιμένει στο 4-3-3

Κάπως έτσι φθάσαμε στο σήμερα. Παραμονή του αγώνα όπου ο Ερνάντεθ με την απογευματινή προπόνηση στις εγκαταστάσεις του Νέου Ρυσίου θα ολοκληρώσει την προετοιμασία του και θα ανακοινώσει τους "εκλεκτούς" του. Ο Ισπανός τεχνικός του Άρη αναμένεται να παρατάξει το σύνολό του με το γνώριμό του 4-3-3 και επαναφέροντας τον Σηφάκη κάτω από τα δύο δοκάρια αντί του Σλοβάκου Κέλεμεν. Σχετικά με το καρέ της άμυνας αυτό θα αποτελούν σίγουρα ως κεντρικό δίδυμο οι Ρονάλντο Γκιάρο – αφού ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στους προσαγωγούς - και Λέμπο, με τον Νέτο στα δεξιά τους και επικρατέστερο τον Μάρκο Αουρέλιο αντί των Ρομπέρζ και Καράμπελα στα αριστερά τους. Σε περίπτωση πάντως που δεν ξεκινήσει ο Γκιάρο δίπλα στον Λέμπο θα βρεθεί ο Βόσνιος Γιάχιτς.

Στα χαφ Γκαρσία και Βιτόλο φαίνεται να έχουν «καπαρωμένη» την θέση τους με τον Μπατιόν να έχει το προβάδισμα αντί των Νεμπεγλέρα ή Πρίττα αν και οι δυο τους γνωρίζουν πολύ καλύτερα την σημασία του αυριανού ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ χωρίς τελικά να προτιμηθεί κάποιος εξ αυτών αντί του Αργεντινού. Όσο τέλος για τν χώρο της επίθεσης ο Κόκε θα είναι στα αριστερά, ο Χαβίτο στα δεξιά με τον Ντελόρτε να προτιμάται για την κορυφή. Η άλλη σκέψη του Ερνάντεθ έχει να κάνει με τον Κόκε στην κορυφή, τον Ντελόρτε να μένει στον πάγκο, και στη θέση του στα αριστερά της επίθεσης να καλύπτεται από έναν εκ των Ζεντίλ ή Κάλβο. Αξίζει να σημειωθεί ότι Μάριο Ρεγκέιρο και Ντιόγκο Σιστόν δεν υπολογίζονται από τον Ισπανό τεχνικό του Άρη.

Όπως και να έχει οι ποδοσφαιριστές του Άρη σε σχέση με τα δύο τελευταία παιχνίδια με Εργοτέλη και Παναθηναϊκό όπου γνώρισαν τις ήττες, και γενικότερα από την αρχή της περιόδου, στην προσπάθειά τους για ένα θετικό αποτέλεσμα στο αυριανό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας καλούνται να παρουσιαστούν πιο αποφασιστικοί. Κάτι που καλούνται να δείξουν από την σέντρα πετυχαίνοντας έτσι να ξεπεράσουν το μειονέκτημα της έδρας και της απουσίας των δικών τους φιλάθλων.




















TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ