ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Η ανάλυση του Ατρόμητου

Η ανάλυση του Ατρόμητου
Γιώργος Δώνης INTIME SPORTS

Το Sport24.gr αναλύει την ομάδα του Ατρόμητου ενόψει του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας που θα γίνει το Σάββατο και καταγράφει την ιστορία των αγώνων με τον Ολυμπιακό (28/4 20:30 Conn-x, ΣΚΑΙ).

Ο Ατρόμητος κατάφερε, κάτι που σπάνια βλέπουμε στο ελληνικό ποδόσφαιρο, να γίνει η πρώτη ομάδα (πέραν των "μεγάλων") που φθάνει για δεύτερη σερί σεζόν στον τελικό Κυπέλλου μετά την ΑΕΛ!

Βέβαια όταν μιλάμε για τους "βυσσινί" κάνουμε λόγο για μία ομάδα που έχει πάρει πρωτάθλημα και αρκετά Κύπελλα.

Το όραμα του Γιώργου Σπανού λοιπόν, όταν πήγε στον Ατρόμητο, άρχισε και παίρνει μορφή σιγά σιγά, με τον Γιώργο Δώνη να είναι ο "αρχιτέκτονας" της ομάδας που έχει κλέψει τις εντυπώσεις τα τελευταία δυο χρόνια.

Αυτή τη φορά τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα σε σχέση με την περσινή σεζόν, αφού στον τελικό θα βρει απέναντι του τον πρωταθλητή Ολυμπιακό του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Εμείς από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε να αποκωδικοποιήσουμε το παιχνίδι του Ατρόμητου και να σας δείξουμε ορισμένα ενδιαφέροντα στοιχεία που μας έκαναν εντύπωση. Τέλος θα δούμε και την προϊστορία των μεταξύ τους αγώνων.

Θα χτυπήσει στα "στημένα"

Ο Γιώργος Δώνης δεν παρασύρεται γενικότερα κατά τη διάρκεια των αγώνων και πάντα είναι προσεκτικός. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να κρατήσουμε για τη συνέχεια, αφού ειδικά απέναντι σε δύσκολους αντιπάλους βλέπουμε έναν ουσιαστικό και σφιχτό Ατρόμητο.

Οι αλλαγές του είναι πάντα για να κουμαντάρει τον έλεγχο στη μεσαία γραμμή, ειδικά όσο περνούν τα λεπτά, ενώ όποτε κυνηγάει το σκορ βλέπουμε τους Μπρίτο, Επστάιν να ετοιμάζονται για ειδική αποστολή.

Ας περάσουμε στην ανάλυση

38.3638..: Ένα στα τρία γκολ (και λίγο παραπάνω) του Ατρόμητου στο πρωτάθλημα προήλθαν είτε από στημένες φάσεις, είτε από κεφαλιές. Αυτό είναι και το δυνατό σημείο της ομάδας του Περιστερίου που θέλει να εκμεταλλευτεί τη γνώση της στο συγκεκριμένο κομμάτι, από τους αγώνες που έδωσε για την Superleague.

Παίκτες κλειδιά: Ο Κώστας Μήτρογλου πέτυχε 16 γκολ κι αν παίξει θα είναι κίνδυνος-θάνατος μέσα στη μεγάλη περιοχή. Βέβαια ο Γιώργος Δώνης ξέρει πως ο Έλληνας επιθετικός σκοράρει πολλά προσωπικά γκολ (έχει βάλει τουλάχιστον 4 τέτοια), οπότε απέναντι στους Μέλμπεργκ, Παπαδόπουλο θα τα βρει σκούρα. Εδώ έρχονται λοιπόν οι... "κολλητοί".

Βραζιλία-Ισπανία-συμμαχία: Πίτου Γκαρσία και Μπρίτο κάνουν πολλά πράγματα στο γήπεδο και θέλουν προσοχή. Ο πρώτος είναι ο mr. ασίστ, αφού συνήθως "φτιάχνει" τα γκολ του Μήτρογλου. Ο δεύτερος τα κάνει όλα. Σκοράρει (4 γκολ), μοιράζει (3 ασίστ) και παίρνει κρίσιμα παιχνίδια. Από κοντά και ο Ανδρέας Τάτος που αν παίξει, λογικά, θα είναι το δίδυμο μπροστά με τον Μήτρογλου.

Οι "ζημιάριδες" : Υπάρχουν και παίκτες που μπορούν να κάνουν... ζημιά, αν και φέτος τους είδαμε λίγο. Πρώτος και καλύτερος ο Ντένις Επσταιν, που έκανε καλό πρώτο γύρο όμως μετά εξαφανίστηκε. Πάμε στον "κίλερ" Αναστασάκο που σκοράρει συνέχεια στα μεγάλα ματς, συνεχίζουμε με τον ταχύτατο Καραγκούνη και κλείνουμε με τον νεαρό Καραμάνο. Όλοι θέλουν προσοχή.

Οι αριθμοί : Ο Ατρόμητος έκανε 13 νίκες στο πρωτάθλημα. Από αυτές στις 12 προηγήθηκε στο σκορ και κατάφερε να πάρει το τρίποντο στο τέλος. Μία φορά ανέτρεψε εις βάρος του σκορ με νίκη και δυο φορές το ανέτρεπε παίρνοντας ισοπαλία.

Τα βρίσκει σκούρα εναντίον του Ολυμπιακού

Η αλήθεια είναι πως ο Ατρόμητος περνάει δύσκολες στιγμές με τον Ολυμπιακό. Σε 22 αναμετρήσεις στην πρώτη κατηγορία, ο Ολυμπιακός έχει 19 νίκες, ο Ατρόμητος 2 νίκες και ένα παιχνίδι έληξε ισόπαλο.

Στο Κύπελλο τώρα ο Ολυμπιακό έχει το απόλυτο με 5 στις 5 νίκες! Βέβαια πρέπει να πούμε πως τα τελευταία έξι χρόνια ο Ατρόμητος έχει κερδίσει δυο φορές στην έδρα του.

Ενδιαφέροντα στοιχεία: Στα τελευταία 12 ματς όταν και ανέβηκε ξανά στην Superleague ο Ατρόμητος δεν έχουμε καμία ισοπαλία! Συνολικά έχουμε 10 νίκες για τον Ολυμπιακό και 2 για τον Ατρόμητο.

Το σκορ 2-0 έχει έρθει 3 φορές, το 1-0 έχει έρθει 4 φορές και το 3-1 έχει έρθει 2 φορές.

Προϊστορία

Αναλυτικά οι αναμετρήσεις

22/04/12 Ατρόμητος - Ολυμπιακός (0-0) 0-2

04/01/12 Ολυμπιακός - Ατρόμητος (0-0) 1-0

10/04/11 Ατρόμητος - Ολυμπιακός (2-1) 3-1

12/12/10 Ολυμπιακός - Ατρόμητος (2-0) 2-1

28/02/10 Ολυμπιακός - Ατρόμητος (1-0) 2-0

31/10/09 Ατρόμητος - Ολυμπιακός (0-0) 0-1

15/03/08 Ολυμπιακός - Ατρόμητος (0-0) 2-0

02/12/07 Ατρόμητος - Ολυμπιακός (0-2) 1-3

18/02/07 Ολυμπιακός - Ατρόμητος (2-0) 4-1

22/10/06 Ατρόμητος - Ολυμπιακός (0-0) 1-0

27/03/06 Ολυμπιακός - Ατρόμητος (1-0) 3-0

19/11/05 Ατρόμητος - Ολυμπιακός (0-0) 0-1

** Σε παρένθεση το σκορ στο ημίχρονο

TAGS ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ