ΜΙΛΑΝ

Η απάντηση του Λεάο στους επικριτές του: "Μπορώ να γίνω ένας από τους καλύτερους στον κόσμο"

Ο Ράφαελ Λεάο με τη φανέλα της Πορτογαλίας
Ο Ράφαελ Λεάο με τη φανέλα της Πορτογαλίας © 2024 ALESSANDRA TARANTINO / AP IMAGES

Ο Ραφαέλ Λεό απάντησε στην έντονη κριτική που του ασκείται φέτος, με τον Πορτογάλο να εξηγεί πως στο ποδόσφαιρο δεν μετράνε μόνο οι αριθμοί, καθώς και πως ο ίδιος μπορεί να αγγίξει σε ατομικό επίπεδο την κορυφή.

Μία σημαντική μερίδα των φιλάθλων της Μίλαν, αλλά και της Εθνικής Πορτογαλίας έχουν κριτικάρει έντονα τις φετινές εμφανίσεις του Ραφαέλ Λεάο και κυρίως την συνολική συγκομιδή του όσον αφορά το σκοράρισμα. Ο ίδιος ωστόσο θέλησε να απαντήσει αναφέροντας πως οι αριθμοί δεν είναι το παν, αλλά και ότι ο ίδιος διαθέτει την ικανότητα να φτάσει στη κορυφή.

Συγκεκριμένα, ο Πορτογάλος δήλωσε: "Μερικές φορές ο κόσμος δεν καταλαβαίνει ορισμένα πράγματα για το ποδόσφαιρο, αλλά αυτό δεν με ενοχλεί. Η μόνη κριτική που ακούω είναι από τον προπονητή μου, τους μάνατζερ και εκείνους της Μίλαν. Με αγαπούν εδώ, ξέρουν σε ποιο επίπεδο μπορώ να φτάσω και το ξέρω κι εγώ. Μπορώ να γίνω ένας από τους καλύτερους, όχι μόνο στη Μίλαν, αλλά και στον κόσμο".

Ο 25χρονος εξήγησε επίσης πως επιθυμεί περισσότερο να προσφέρει έτοιμα τέρματα στους συμπαίκτες του από ότι να σκοράρει, με τον ίδιο να αναφέρει επίσης πως θαύμαζε τους Τσάβι και Ινιέστα για την ικανότητά τους να δίνουν ασίστ.

"Όταν ήμουν μικρός, μου άρεσε να ντριμπλάρω και να δίνω ασίστ. Παρακολουθούσα τους πάντες, ειδικά τον Τσάβι και τον Ινιέστα, που μπορούσαν να κάνουν πάσες 30 μέτρων ή ακόμα και μόνο πέντε μέτρων για να βάλουν έναν επιθετικό μπροστά στο τέρμα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν είμαι εγωιστής", δήλωσε.

"Οι αγαπημένοι μου ήταν πάντα ο Ροναλντίνιο, ο Κριστιάνο Ρονάλντο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όλοι αυτοί που ήταν ικανοί να κάνουν απίστευτες φάσεις ή πάσες. Έτσι βλέπω τον εαυτό μου, φέρνω κάτι διαφορετικό.

"Το ποδόσφαιρο είναι μόνο αριθμοί πλέον. Φυσικά οι αριθμοί είναι σημαντικοί, αλλά δεν αντιπροσωπεύουν το ταλέντο. Οι τύποι που δεν μπορούν να κάνουν πάσα, αλλά βάζουν 30 γκολ τοποθετούνται σε ένα επίπεδο πάνω από όλους τους άλλους, ακόμα και πάνω από τους τύπους που φέρνουν κάτι διαφορετικό. Το ποδόσφαιρο όμως έχει να κάνει με το θέαμα και τη νίκη, γι' αυτό έρχονται να μας δουν".

TAGS ΜΙΛΑΝ ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ