LA LIGA

Η απάντηση του προέδρου της Χετάφε μετά τις καταγγελίες παίκτη του: "Μάθε ισπανικά και μετά μίλα για ρατσισμό"

Getafe soccer club president Angel Torres arrives for a news conference in Getafe, Spain, Monday, April 25, 2011. Getafe president Angel Torres has confirmed that a Dubai business group will take control of the Spanish club from next year, three days after he denied that it had been sold. (AP Photo/Paul White)
Ο Άνχελ Τόρες. @2011 PAUL WHITE/AP IMAGES

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε στην Ισπανία μία δήλωση του προέδρου της Χεταφε Άνχελ Τόρες έπειτα από παράπονα του παίκτη του Κριστάντους Ούτσε, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθησή του πως υφίσταται ρατσισμό στη La Liga.

Ο Κριστάντους Ούτσε υποστήριξε πρόσφατα πως ο ίδιος υφίσταται ρατσισμό από οπαδούς, αλλά και από διαιτητές της La Liga, με τον πρόεδρο της ομάδας του Άνχελ Τόρες να απαντά, τονίζοντας πως ο 21χρονος δεν έχει το δικαίωμα να παραπονιέται, αφού δεν γνωρίζει ισπανικά.

Συγκεκριμένα, ο παίκτης είχε ισχυριστεί σε συνέντευξή του στο ESPN πως διάφοροι οπαδοί τον χλευάζουν, ενώ συγχρόνως αρκετοί διαιτητές κάνουν διακρίσεις λόγω χρώματος, αφού σφυρίζουν αμέσως φάουλ για τους υπόλοιπους παίκτες, αλλά αγνοούν αυτά που γίνονται σε εκείνον.

Στη συνέχεια ακολούθησε η απάντηση του Άνχελ Τόρες που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων: "Θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός στο τι λέει. Όταν θα περάσει ένα και δύο χρόνια εδώ και θα μάθει ισπανικά, τότε μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Δεν θέλω να ρίξω την ευθύνη στο άτομο που του πήρε συνέντευξη, αυτό που πρέπει να κάνει για την ώρα είναι να μη μιλάει."

TAGS LA LIGA ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ