ΠΑΟΚ

Η "ασπρόμαυρη" απάντηση

Η "ασπρόμαυρη" απάντηση
Οπαδοί ΠΑΟΚ

Ο "Δικέφαλος" απάντησε στην ανακοίνωση του Παναθηναϊκού με μία δική του. Tι είπε η "πράσινη" πλευρά

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ απάντησε στην ανακοίνωση-προειδοποίηση του Παναθηναϊκού την Τρίτη (06/02) για τη συμπεριφορά των οπαδών της ομάδας της Θεσσαλονίκης στην αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων για το Κύπελλο Ελλάδας.
Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

" Η Διοίκηση του Παναθηναϊκού δυστυχώς δεν ευαισθητοποιήθηκε ούτε εξέδωσε ανακοινώσεις όταν μια μερίδα οπαδών της στον αγώνα Κυπέλλου ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΠΑΟΚ/31.01.2007/3-1, έβριζε εν χορό παίκτες της ομάδας μας με το κατάπτυστο σύνθημα "ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ" ούτε "ίδρωσε το αυτί της" όταν στον ίδιο αγώνα ένα γήπεδο έβριζε τον αρχηγό μας Θοδωρή Ζαγοράκη και τη μητέρα του.

Το ότι δεν αναγράφηκε τίποτε στο φύλλο αγώνα από τον διαιτητή κύριο Γιώργο Κασναφέρη δεν τους πείραξε γιατί κέρδισαν τον αγώνα και προκρίθηκαν στο Κύπελλο Ελλάδος.

Άλλωστε για το συγκεκριμένο σύνθημα "ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ" οι ίδιοι προνόησαν και έχουν εισηγηθεί στη Λίγκα και την Ε.Π.Ο. να μην αναφέρονται στο φύλλο αγώνα συνθήματα όταν είναι απρόσωπα. Τι σημαίνει αυτό. Πολύ απλά ότι το εμετικό σύνθημα "ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ" που προσβάλει την εθνική συνείδηση εκατομμυρίων Βορειοελλαδιτών δεν είναι επιλήψιμο και κολάσιμο.

Μια μεγάλη ομάδα όπως είναι ο Παναθηναϊκός πρέπει να ξέρει να χάνει και όχι να προσπαθεί να βρει εξιλαστήρια θύματα για να δικαιολογήσει την ήττα της (Τσαχειλίδης-Γάσπαρης). Επειδή δημιουργήσατε αδικαιολόγητα μεγάλο θόρυβο μετά την ήττα σας, σας ζητούμε "ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ





".

Η απάντηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν λήγει εδώ, αλλά οι Θεσσαλονικείς αναφέρουν και απόσπασμα από το φύλλο αγώνα στο ΟΑΚΑ.

" Παρατηρήσεις διαιτητή: Κατά την αντικατάσταση των αρχηγών των ομάδων Παναθηναϊκός στο 71' και ΠΑΟΚ στο 82', καθήκοντα ανέλαβε ο κ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δ. φαν. Νο.11 και για τον ΠΑΟΚ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ Π. φαν. Νο.3, οι οποίοι υπέγραψαν το Φύλλο Αγώνα. Έγινε έλεγχος ντόπιγκ κοντρόλ και κατεβλήθησαν έξοδα Διαιτησίας και Παρατηρητή Διαιτησίας.

Στο 80' λεπτό του αγώνα απέβαλα με δεύτερη κίτρινη κάρτα (κόκκινη) του ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ κ. Χαραλάμπους Η. φαν. Νο.44 δελτίου 1259415 στο 80' λεπτό, διότι ενώ ήταν παρατηρηθείς με κίτρινη κάρτα από το 19' λεπτό, στο αναγραφόμενο λεπτό προσπάθησε να παίξει επικίνδυνα κατά αντιπάλου".

Η "πράσινη" πλευρά
Toν χορό είχε ανοίξει χθες η ΠΑΕ Παναθηναϊκός με μακροσκελή, αλλά αργοπορημένη ανακοίνωση:

" Θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε εξ΄ αρχής ότι τα όσα θα παραθέσουμε στην συνέχεια δεν αφορούν σε καμία περίπτωση την διοίκηση, τους ποδοσφαιριστές και την πλατιά μάζα των φιλάθλων του ΠΑΟΚ. Με την ευκαιρία θα θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε για την άψογη φιλοξενία τους και τις προσπάθειες που έκαναν και τους διαβεβαιώνουμε ότι θα σταθούμε αρωγοί σε κάθε προσπάθειά τους ώστε να κερδίσουν τον πόλεμο κατά της βίας.

Στον αγώνα του περασμένου Σαββάτου της Τούμπας, υπήρξε απαράδεκτη συμπεριφορά μερίδας φιλάθλων του ΠΑΟΚ την οποία είδε και άκουσε όλη η φίλαθλη Ελλάδα, με πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις τα παρακάτω:

Χυδαία ρατσιστικά και αντεθνικά συνθήματα φωνάχτηκαν κατά του Σωτήρη Νίνη, ένα κύπελλο με καφέ προσγειώθηκε στο κεφάλι του νεαρού ποδοσφαιριστή μας, μία μπότα εκτοξεύτηκε κατά του Αντρέας Ίβανσιτς όταν πήγε να εκτελέσει κόρνερ, ενώ καρέκλες εκσφενδονίστηκαν μεταξύ άλλων προς τον Κώστα Χαραλαμπίδη.

Ας δούμε πως αντιμετώπισαν τα ανωτέρω γεγονότα οι αρμόδιοι για την διεξαγωγή του αγώνα:

Ο διαιτητής κ. Ι. Τσαχειλίδης ενώ διέκοψε αρκετές φορές τον αγώνα για ρίψη αντικειμένων και συνθήματα παρέλειψε να αναφέρει τα γεγονότα αυτά στο φύλλο αγώνα.
Ο παρατηρητής της Super League κ. Κ. Γάσπαρης ενώ συνέταξε 6σελιδη έκθεση, παρέλειψε να αναφέρει όλα τα ανωτέρω.
Η έκθεση της αστυνομίας που υπογράφεται από τον Ταξίαρχο Χ. Νικολόπουλο επιδίδεται σε γενικές και αόριστες αναφορές αλλά παραλείπει να αναφέρει (!) τα συγκεκριμένα γεγονότα.

Όλα αυτά που κατέγραψαν οι κάμερες και που είδε και άκουσε ολόκληρη η φίλαθλη Ελλάδα, τα εντεταλμένα για την διεξαγωγή του αγώνα όργανα «παρέλειψαν» να τα αναφέρουν στις εκθέσεις τους!





Φωτεινή εξαίρεση αποτελεί η έκθεση των παρατηρητών της ΔΕΑΒ κ.κ. Μανώλογλου, Μαστρογιάννη οι οποίοι κατέγραψαν με ακρίβεια τα συμβάντα.

Από την παράθεση όλων αυτών των στοιχείων τα συμπεράσματα προκύπτουν αβίαστα και είναι θλιβερά. Η ανικανότητα και η ανευθυνότητα οδηγούν στην συγκάλυψη. Η επίκληση «ανθρώπινου λάθους» ή «παράλειψης» θα συνιστούσε απίστευτη αστειότητα. Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν έχει ανάγκη από τέτοιες «υπηρεσίες».

Για να μην του πούμε οριστικά καληνύχτα και καλή τύχη

Θα θέλαμε για μία ακόμη φορά να τονίσουμε ότι η ανακοίνωση μας δεν έχει να κάνει με την διοίκηση και τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ".



























TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ