ΑΕΚ

Η ατυχία και ο Καράμπελας

Η ατυχία και ο Καράμπελας
Μαντούκα

Στα φετινά βάσανα της ΑΕΚ προστίθεται και η... γκαντεμιά! Κρίσιμο ραντεβού σήμερα για το ιδιοκτησιακό

Και μέσα σε όλα τα στραβά κι ανάποδα της εφετινής περιόδου, εμφανίστηκαν σαν τα σαλιγκάρια μετά τη βροχή και οι δήθεν πιστοί οπαδοί της ΑΕΚ. Δεν τους πήγε καλά το ματς από την αρχή γιατί το γκολ του Μπλάνκο τούς έκανε να σκεφτούν ότι τζάμπα πήγαν στο γήπεδο, αλλά στο 25', όταν το σκηνικό είχε ανατραπεί πλήρως, άρχισαν να βρίζουν τον προπονητή και να αποδοκιμάζουν τους παίκτες.
Ευτυχώς ήταν πολύ λίγοι και γρήγορα διαπίστωσαν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των φίλων της ομάδας, οι οποίοι τους «έπνιξαν» με τη δική τους αντίδραση υπερασπιζόμενοι τον Μπάγεβιτς και τους παίκτες, δεν ήταν διατεθειμένοι να καταδικάσουν εξίσου σκόπιμα μια προσπάθεια προτού καν αυτή ολοκληρωθεί.

Αρρώστια από τα παλιά...

Εδώ και αρκετές ημέρες κάποιοι δημιουργούσαν αρνητικό κλίμα ενόψει των δύο εντός έδρας αγώνων με την ΜΠΑΤΕ και τη Λάρισα. Η δύναμη και επιρροή κάθε (έντυπου, ηλεκτρονικού, ραδιοφωνικού, τηλεοπτικού) μέσου είναι εξίσου μεγάλη όταν κάποιος την εκμεταλλεύεται για να στείλει λάθος μηνύματα (σε λάθος μυαλά) και να προβλέψει (ως Πυθία) αντιδράσεις και ακραίες συμπεριφορές προτού αυτές συμβούν.

Όλοι αυτοί πήραν τις απαντήσεις τους από τους απλούς φίλους της ΑΕΚ που δεν θα ανεχθούν πλέον τακτικές του παρελθόντος (δηλαδή τη μειονότητα 100-150 ατόμων να κάνουν πόλεμο στην ομάδα με μοναδικό κριτήριο την προσωπική αντιπάθεια, όπως συνέβη και απέναντι στον Ντέμη Νικολαΐδη. Βέβαια τότε αυτοί αντιμετωπίζονταν ως απαράδεκτοι, τώρα βολεύουν τα σχέδια μερικών...). Η ομάδα στο τέλος χειροκροτήθηκε γιατί έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και η ευκαιρία να δώσουν νέα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη χάθηκε για πολλούς.

Περί ασυλίας

Δεν θα ξεχάσω ποτέ τα πέντε δοκάρια στον ημιτελικό κυπέλλου απέναντι στον Ολυμπιακό στις 20 Απριλίου 2005, ούτε το πώς είχε αντιμετωπιστεί την επόμενη ημέρα η ατυχία της ομάδας από σύσσωμο τον αθλητικό Τύπο. Δικαίως, ουδείς επέρριπτε τότε ευθύνες στον Φερνάντο Σάντος, σήμερα όμως μπορεί κανείς να διαπιστώσει ότι (για κάποιους γνωστούς εμπαθείς) φταίει ο Μπάγεβιτς που η μπάλα σταμάτησε τρεις φορές στα δοκάρια της ΜΠΑΤΕ.

Όπως φταίει επειδή σχεδόν σε κάθε ματς η ΑΕΚ δημιουργεί τουλάχιστον 6-8 κλασσικές ευκαιρίες αλλά δεν σκοράρει στο βαθμό που πρέπει. Κι αυτό δεν συμβαίνει επειδή ο Μπάγεβιτς τελείωσε τους (άκρως προβληματικούς) Εντίνιο και Τζεμπούρ, αλλά γιατί το καλοκαίρι δεν του έφεραν ως αντικαταστάτες τον Ζόνας και τον Μάντζιο, τους οποίους επιμόνως ζητούσε. Από συγκυρία εμφανίστηκε ο Νέμεθ προερχόμενος από τη δεύτερη ομάδα της Λίβερπουλ κι ευτυχώς προέκυψε ικανός επιθετικός. Αλλά όχι αρκετός.

Η σημείωση γίνεται επειδή κάποιοι επιμένουν ότι αν ήταν ο Δώνης επικεφαλής του εφετινού αγωνιστικού «φιάσκου», θα είχε απομακρυνθεί πολύ πριν τη παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Ασφαλώς! Ακριβώς επειδή τον λένε Δώνη και ο πρότερος προπονητικός βίος του δεν μπορεί να είναι συγκρίσιμος με εκείνον του προπονητή των τίτλων. Και σε αντιδιαστολή, ας μην ξεχνάμε την σκανδαλώδη ασυλία που παρείχαν τα Μ.Μ.Ε. στον Φερνάντο Σάντος και στον Λορένσο Σέρα Φερέρ ακόμα κι όταν οι γκάφες τους έβγαζαν μάτι.

Η περίπτωση Καράμπελα

Κλείνοντας θα ήθελα να επισημάνω την διαρκή αγωνιστική βελτίωση του Νίκου Καράμπελα σε μια θέση που η ΑΕΚ αναζητεί αξιόπιστο αριστερό μπακ από την εποχή του Μιχάλη Κασάπη. Έναν ακραίο αμυντικό με «βαρίδια», που να μην φοβάται να παίζει όλη την πλευρά, που να μαρκάρει με πάθος και να δημιουργεί μα ακρίβεια. Μεταγραφή του Μπάγεβιτς ήταν και ο Καράμπελας (και μάλιστα η πρώτη), αλλά κάποιοι έχουν κολλήσει γιατί δεν «βγαίνει» ο Μάκος (λες και ο προπονητής δεν θα προτιμούσε τον Κατσουράνη αν είχε τη δυνατότητα) ή γιατί έχει πάθει εμπλοκή ο Λεονάρντο.

Ο Καράμπελας είναι μια σπουδαία περίπτωση για την ΑΕΚ, αρκεί να συνεχίσει με την ίδια όρεξη την προσπάθειά του να καθιερωθεί στην ομάδα. Δεν είναι αμελητέα ποσότητα ο Χουανφράν και θα πολεμήσει για να επιστρέψει στην ενδεκάδα. Ομως δεν πρέπει να συμβεί αυτό! Όχι επειδή ο Ισπανός δεν το αξίζει αλλά γιατί πλέον είναι στα 33 του και αμφιβάλω αν θα παραμείνει στην ομάδα και μετά το καλοκαίρι. Γι αυτό πρέπει να κερδίσει το στοίχημα ο Καράμπελας, να γίνει βασικός και να προχωρήσει στο επόμενο επίπεδο. Η ΑΕΚ έχει μεγάλη ανάγκη από καλούς Έλληνες παίκτες και δυστυχώς δεν διαθέτει πολλούς στο ρόστερ της.

Κρίσιμο ραντεβού για το ιδιοκτησιακό

Το μεσημέρι της Παρασκευής θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΠΑΕ συνάντηση ανάμεσα στους δικηγόρους της ΠΑΕ ΑΕΚ και του Μπομπ Κοζώνη παρόντος και του εκπροσώπου του τελευταίου, Χρήστου Παπαδημητρίου. Η συνάντηση αυτή έχει ως αντικείμενο την υπογραφή προσυμφώνου συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πλευρές και εκτιμάται πως είναι ιδιαίτερα σημαντική, δεδομένου ότι μεταξύ άλλων θα κριθεί και το αν ο Κοζώνης θα πάρει την εγγυητική επιστολή, που έχει ζητήσει, ώστε να καταβάλει τα 5 εκατομμύρια Ευρώ τα οποία έχει υποσχεθεί για να τακτοποιηθούν άμεσες εκκρεμότητες της ομάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SPORT 24 εγγυητική επιστολή για την ώρα δεν υπάρχει. Ούτε ο Νοτιάς ούτε ο Παππάς έχουν εκδηλώσει πρόθεση να την καλύψουν, ωστόσο δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο την τελευταία στιγμή να αλλάξουν τα δεδομένα, να παρουσιαστεί η εγγυητική και να μπουν στα ταμεία της ΠΑΕ αυτά τα χρήματα που τόσο μεγάλη ανάγκη έχει.

Από εκεί και πέρα κρίσιμες θα είναι οι συζητήσεις και για την υπογραφή του προσυμφώνου συνεργασίας. Αν τελικά αυτό υπογραφεί, τότε θα αρχίσει άμεσα ο οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος στα βιβλία της ΠΑΕ και εντός 15 ημερών αναμένεται να γνωστοποιηθούν τα αποτελέσματα.

Στην περίπτωση που αυτός ο έλεγχος δείξει ότι τα νούμερα τα οποία παρουσίασαν εξ αρχής οι Νοτιάς και Θανόπουλος στον Κοζώνη είναι πραγματικά, τότε ο τελευταίος δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να προχωρήσει στην απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ. Αφ' ης στιγμής έχει υπογράψει το προσύμφωνο, δηλαδή, δεν θα μπορεί να υπαναχωρήσει. Δικαίωμα υπαναχώρησης θα έχει ο Κοζώνης μόνο αν τα αποτελέσματα του οικονομικού και διαχειριστικού ελέγχου παρουσιάζουν μεγάλη απόκλιση σε σχέση με όσα ο ίδιος γνωρίζει αυτή τη στιγμή.






























TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ