ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η χρόνια φεύγει, το Άλκαζαρ έρχεται...

Η χρόνια φεύγει, το Άλκαζαρ έρχεται...
Βαλβέρδε

Πριν τη Χέρτα το Αλκαζάρ. Το SPORT 24 αναλύει το κρίσιμο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Πρόστιμο σε Ντιόγκο

Έστω αυτά τα δυο επιχειρήματα αρκούν για να μας πείσουν, ότι ο τελευταίος πραγματικά δύσκολος αγώνας των "ερυθρολεύκων" είναι αυτός στο Αλκαζάρ, απέναντι στην Λάρισα. Ο Βαλβέρδε, έχει ουκ ολίγα προβλήματα να αντιμετωπίσει και όπως θα καταλάβετε διαβάζοντας πιο κάτω την 18αδα, ο Βάσκος θα πρέπει να ψάξει ακόμη και…πατέντες για να μην βρεθεί προ δυσάρεστων εκπλήξεων.
Το πρώτο λοιπόν πρόβλημα, είναι το "κολοβό" ρόστερ με το οποίο οι Πειραιώτες θα βρεθούν στον Θεσσαλικό κάμπο. Το δεύτερο, έχει να κάνει με κάμποσα εκτός έδρας παιχνίδια τους, στα οποία δεν βγάζουν την ενέργεια και την... αρχοντιά που έχουν στο Καραϊσκάκη. Κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσει και αυτό, αν θέλει ο Ολυμπιακός από νωρίς να "σφραγίσει" άλλη μια κατάκτηση τίτλους.

Μιλάμε για την πρώτη και με διαφορά έξι βαθμών από την δεύτερη ομάδα, αλλά οι εβδομάδες ως το τέλος δεν είναι λίγες και το εκτός έδρας πρόσωπο καλό είναι να βελτιωθεί, όπως λένε στου Ρέντη.

Τρίτο εμπόδιο για τον Ολυμπιακό, είναι η παράδοση που τον θέλει μια εικοσαετία να μην μπορεί να κερδίσει στην έδρα των «"βυσσινί". Δεν είναι και κάμια…ζούγκλα το Αλκαζάρ, αλλά καμιά φορά οι παραδόσεις δημιουργούνται και εκεί που κανείς δεν τις περιμένει. Λέτε ο Βαλβέρδε, να φτάσει στο σημείο και να «σπάσει» αυτός την παράδοση; Ίδωμεν...

Αν τώρα πρέπει να μιλήσουμε και για καθαρά κινήσεις επί…χόρτου, Η Λάρισα με την άμυνά της θα μπει δυνατά στο παιχνίδι και θα προσπαθήσει να περιορίσει τις κινήσεις των Ντιόγο και Μπελούτσι. Έχει μεγάλη σημασία, το πώς θα είναι οι δυο αυτοί παίκτες, μιας και αποτελούν την πρώτη γραμμή πίεσης του Βαλβέρδε.

Ο Γκαλέτι θα λείπει, ίσως ξεκινήσει ο Τζόλε αριστερά αντί του Λέτο, αλλά ο προπονητής του Ολυμπιακού, όπως και να ‘χει θέλει οι δυο πλάγιοι, αφενός μεν να είναι στηρίγματα στον επιθετικό, αλλά μην "κρεμάσουν" και τα δυο μπακ που θα τους ακολουθούν. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο Ζεβλάκοφ- Παπαδόπουλου, θα ‘χει δουλίτσα, αλλά θα κάνει και καλή προπόνηση ενόψει της Χέρτα.

Ο Βάσκος τεχνικός, απαίτησε στην τελευταία προπόνηση ακόμη μεγαλύτερη πίεση από άλλα παιχνίδια, ενώ όπως είπε χαρακτηριστικά "ο αγώνας με την Λάρισα, δεν θα ‘χει καμία σχέση με αυτόν απέναντι στον Λεβαδειακό". Και μόνο αυτό φτάνει για να καταλάβουν οι ποδοσφαιριστές του, πόσο σημαντικό θα είναι να αρπάξουν άλλο ένα τρίποντο και να συνεχίσουν να κοιτάζουν αφ’ υψηλού τους υπόλοιπους στην βαθμολογία.

Οι άτυχοι και η 18αδα



Το πρόβλημα του Γκαλέτι τον «πονάει» τον Ολυμπιακό, αφού μπορεί ο Αργεντίνος φέτος εκτός έδρας να μην κάνει "παπάδες", αλλά δεν παύει να είναι ένα ποδοσφαιριστής, των οποίο υπολογίζουν, σέβονται και φοβούνται οι αντίπαλες άμυνες. Ο Γκαλέτι λοιπόν, έκανε γυμναστήριο, έτρεξε και μόνος στου Ρέντη και παλεύει να είναι έτοιμος εναντίον της Χέρτα, στο κρίσιμο ματς της Πέμπτης.

Μαζί του "τρέχουν" και οι Άντζας- Λεονάρντο, οι οποίοι κάνουν και θεραπεία. Έτσι κι αλλιώς ο πρώτος δεν υπολογίζεται για την Πέμπτη(είναι τιμωρημένος), ενώ ο Λεονάρντο λογικά, θα μπορεί να αγωνιστεί με την είσοδο του 2009.

Η 18αδα του Βαλβέρδε για το παιχνίδι του Αλκαζάρ, αποτελείται από τους: Νικοπολίδη, Κόβατς, Πάντο, Α. Παπαδόπουλο, Τοροσίδη, Τζόρτζεβιτς, Μπελούτσι, Ζεβλάκοφ, Λέτο, Ντουντού, Γκαλίτσιο, Ντιόγκο, Όσκαρ, Πατσατζόγλου, Μενδρινό, Κοβάσεβιτς, Μήτρογλου και Ντομί.

Οι εκτός αποστολής



Εκτός αποστολής είναι ο Ιεροκλής Στολτίδης, που το πρωί της Παρασκευής, πήρε εξιτήριο από το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών στο Μαρούσι και από την Δευτέρα θα ξεκινήσει πρόγραμμα αποκατάστασης, μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε.

Και πέρα, από τους Γκαλέτι, Άντζα, Λεονάρντο για τους οποίους σας γράψαμε, υπάρχει και ο Ραούλ Μπράβο που δεν είναι απόλυτα έτοιμος, καθώς είχε μια σύσπαση στον προσαγωγό. Έξω έμειναν, ως συνήθως και Παναγόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Γ. Παπαδόπουλος και Σίσιτς.

Πιέζει για αποζημίωση ο δικηγόρος του Σόλιντ

Τη "θηλειά στο λαιμό" του Ολυμπιακού, επιχειρεί να βάλει ο Ζαν Λουϊ Ντιπόν, δικηγόρος που έγινε παγκοσμίως γνωστός από την υπόθεση Μποσμάν.

Σε ανακοίνωση Τύπου που εξέδωσε το γραφείο του, αναφέρει πως οι πρωταθλητές Ελλάδας δεν τήρησαν τις προθεσμίες καταβολής αποζημίωσης στον Τροντ Σόλιντ και τους βοηθούς του (Βαν Πούιβελντε, Γιανέφσκι), για τα ποσά που είχε επιδικάσει η FIFA στις 13 Μαρτίου 2008.

Ο Ντιπόν επισυνάπτει και το σχετικό έγγραφο της FIFA, που επιβεβαιώνει ότι στην επόμενη συνεδρίαση της πειθαρχικής της επιτροπής θα συζητηθεί το ενδεχόμενο κυρώσεων, που με βάση τους κανονισμούς είναι επιβολή προστίμου ή αφαίρεση βαθμών από το εθνικό πρωτάθλημα ή υποβιβασμός!

Βέβαια, τα πράγματα δύσκολα θα φτάσουν ως εκεί, αφού ο Ολυμπιακός θα δώσει λύση στο θέμα με την αποζημίωση, η οποία -σύμφωνα με τον Ντιπόν- ξεπερνά το 1.000.000 ευρώ και για τους τρεις προπονητές.

Αλλωστε και η FIFA στο έγγραφό της καλεί τους "ερυθρόλευκους" να ρυθμίσουν αυτήν την... εκκρεμότητα και να τής αποστείλουν άμεσα στο αποδεικτικό πληρωμής.

"Οι πελάτες μου θα ήθελαν να εκφράσουν την έκπληξή τους, για το γεγονός ότι ένας τόσο σημαντικός σύλλογος, συμπεριφέρεται κατ΄αυτόν τον τρόπο", αναφέρει η ανακοίνωση του Ντιπόν.


































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ